reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

Napisalam przeciez ze kazdy robi jak uwaza, nie namawiam nikogo do zakupu, wyrazilam tylko swoje zdanie, jesli ktos wklada tam dzieciaczka na godzine zeby np miec spokoj z dzieckiem to niestety nie takie jest tego przeznaczenie, natomiast wlozyc na 10 minut dziennie to inna sprawa... mi ortopeda powtarzal ze dziecka mam na boku nie klasc bo bioderka pokrzywie, kladlam i bioderka mamy super, ja uwazam poprostu ze dane dziecko jak ma sklonnosc do tego typu znieksztalcen to i tak je nabedzie bez wzgledu na to czy rodzic wlozy je do chodzika czy innego usrojstwa... moja siostra 13 lat temu latala w chodziku po pol dnia bo wtedy o szkodliwosci nikt nic nie mowil i jakos nic jej nie jest.
Nie mam zamiaru nikogo przekonywac w ta czy w druga strone, kazda z nas wie co najlepsze dla swojego dziecka :)

Dzieki za mile powitanie heh.....

pierwsze słysze. my byliśmy pod stałą opieką ortopedy od urodzenia i nigdy nic takiego nie mówił. Aga od urodzenia śpi głównie na bokach a bioderka też ma książkowe.
a co do chodzików to my nie mamy i mieć nie będziemy. jestem przeciwna i już. też mamy tylko taki pchacz. a skoczki właśnie podobno nie mają wpływu na wady postawy itd, podobno są bezpieczne

reklama
Dziewczynki potrzebuję pomocy w wyborze wózka parasolki. W oko wpadł mi Zooper Twist. Czy któraś ma? Proszę o opinie. Co innego byście poleciły?
Cena do 500 zł. Ma być lekki ale ze sporym siedziskiem. A no i musi mieć bardzo rozkładaną budkę, tak jak Zooper.
Polecam całą gamę wozkow z PEG PEREGO :)

pierwsze słysze. my byliśmy pod stałą opieką ortopedy od urodzenia i nigdy nic takiego nie mówił. Aga od urodzenia śpi głównie na bokach a bioderka też ma książkowe.
a co do chodzików to my nie mamy i mieć nie będziemy. jestem przeciwna i już. też mamy tylko taki pchacz. a skoczki właśnie podobno nie mają wpływu na wady postawy itd, podobno są bezpieczne

tez bylam zdziwiona, powiedzial mi to na pierwszym usg bioderek hmm... no nic niewazne :D wazne ze bioderka ok :)

Nam każdy lekarz ortopeda na kontrolach mówił że dzieci nie powinny długo leżeć na boku ponieważ wpływa to niekorzystnie na stawy biodrowe. Takie maluszki powinny leżeć albo na brzuszku albo na pleckach właśnie po to aby nóżki były rozchylone i biodra się nie deformowały. Osobiście mam koleżanke, której córeczka musiała nosić taki stelaż na pieluszce żeby bioderka mogły się prawidłowo ustawić.

a co do tych skoczków to mam takie mieszane uczucia :rolleyes2: boje się że jakby małemu się spodobalo to bym nie mogła go z tego wyciągnąć a wiadomo co za dużo to nie zdrowo ;-)

Hehe - Przemek ma tego Supermana z H&M i jakby co polecam :-) Tyle że on już wyrósł z niego, ale to był pajac na 62cm który najdłużej nosił ze wszystkich ubranek na 62, więc na moje oko zaniżona numeracja.

U nas powoli 74/80 wkracza:) i pomyśleć, że jeszcze 6 mies. temu 56 na Alutka za duże było :D :D :D

hehe, nieźle, a RYSIA jakie "wymiary" (waga, wzrost) ma Miłoszek?
MAKUC mój 56 nigdy nie nosił ;-) a ja do szpitala wzięłam jakieś małe 62 i wszystko trzeba było z powrotem do domu zabierać ;-)

reklama
makuc, a u nas jak zwykle podobieństwa, bo też ubranka 74/80 :-) Ale 56 nigdy nie było za małe, wręcz położna spytała czy nie mamy większych ciuszków :-D

Do góry