reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Dzięki dziewczyny:-)

anitkos super ciuszki, szczególnie te bodziaki z kołnierzykami, dosłownie jak polówki dla dorosłych. Przyznam sie, ze sie z takimi jeszcze nie spotkałam.
Bodziaki z kołnierzykiem to najbardziej poszukiwany towar w moim przypadku. Potem dokupię jeszcze z długim rękawem. Przy Ani też miałam kilka, na chłodniejsze dni były super, ubierałam je pod koszulki, bluzy z długim rękawem i sweterki, ładnie ten kołnierzyk wyglądał na wierzchu a poza tym, moja Ania taka drobniutka, że bez kołnierzyka miała zawsze taki wielki dekolt w tych sweterkach.

reklama
Zapomniałam jeszcze, do pupy to chyba będzie zależało od dziecka co będzie najbardziej służyło.
Ja na początek skorzystam z tych próbek co dostałam, sudocrem - zgadzam się, że na początek wystarczy małe opakowanie promocyjne, duży który kupiłam stoi do dziś, bo jak miała raz trochę czerwoną pupę to pediatra zleciła taki robiony w aptece na receptę, i ten okazał się rewelacyjny ale stosowałam go wtedy gdy widziałam że zaczyna się coś dziać.
Normalnie to jedyny jaki jej służył to był ten z nivei.

U nas pephanten czasem używaliśmym zresztą przydaje się też do sutków. Teraz myślę o jakimś olejku.
Sudocrem jak już było źle.
Acha dziewczyny nie kupujcie dużego opakowania Sudocremu tego idzie naprawdę mało a jest drogi. Często w szpitalu daja też próbkę.
Taka próbka wystarcza na cały okres pieluchowania. I tak najlepszym lekarstwem i zapobieganiem jest leżenie bez pieluchy.

Ja juz zakupiłam Sudocrem, ale na szczescie mały, bo była promocja w Rossmanie. I z ta próbka ze szpitala, to u nas tez daja, tylko ze dowiedziałam sie jak juz zakupiłam sudocrem.:eek:

Asiek to ci się okazja trafiła.
Ja jakoś nie mam szczęścia do takich okazji.
Co do kremu do pupy dla maluszka to ja z młodszym przerobiłam wszystkie możliwe, gdy w wieku 3 lat dostał jakiegoś uczulenia i pomogło dopiero Elozone i Elobaza są to preparaty typowe na Atopowe Zapalenie Skóry i dopiero po tym mu przeszło a tak od Linomagu po inne cuda nic nie pomagało.
Za niemowlaczka to dla dzieci miałam sudocrem i z nivea krem ochronny do pupci teraz mam próbkę sudocremu i pentacremu i krem ochronny do pupci z Jonhsona.

Co do bodziaków z kołnierzykiem to są superaśne miałam takie dla młodszego synka kupione w lumpku i zapinane na guziczki jak polo do tego zakładałam latem ogrodniczki czy spodenki i mały wyglądał słodko i było mu wygodniej jak w koszulce, która podczas snu sie podwijała na pleckach.
Teraz może z 2-3 takie kupie na lato dla córci.
Do sukienusi bedą w sam raz :)
http://www.allegro.pl/item1057586975_body_z_kolnierzykiem_rozmiar_74_bawelna_100.html
http://www.allegro.pl/item1057959902_mariquita_body_z_kolnierzykiem_74_cm.html
http://www.allegro.pl/item1089579258_body_z_kolnierzykiem_kr_rekaw_74_coolclub_bdb.html

Co do śpiworka do wózka na zimęto ja raczej nie kupię, nigdy nie miałam takowego zawsze starczał kocyk...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry