reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

na szkole rodzenia też mówiła położna o tym roztworze nie wyobrażam sobie aplikacji tego... albo mówiła też o czopkach glicerynowych

reklama
W takim razie zdecyduje się na ten katarek plus. Z Majką miałam gruszkę i fride. Gruszka słabo sobie radziła a fridy mało używałam, bo mnie obrzydzała

Tez mam tylko gruszke, ale planuje kupic jeszcze Katarek, duzo pozytywnych opinii :)

W szkole rodzenia mowila polozna ze kapac w krochmalu mozna na codzien. Albo podobno dobre sa płyny z Hippa, czy szare mydlo w płynie. Co mnie zdziwilo odradzala Oliatum itp do 3. miesiaca zycia.
W efekcie mam 3 duze plyny do kapieli, bo nie wiedzialam na co sie zdecydowac, zapas na pol roku :D

Madzia ja tez kupiłam lewatywę w płynie Enema...najlepsza ...używałam przy poprzednich ciążach ;)
Marzenka a jak właśnie w użyciu, ja w pierwszej ciąży i nie wiem, ale słyszałam że to połozną w szpitalu trzeba poprosic i ona to zaaplikuje. A Ty sama sb zaaplikowałas czy Ci pmogli?
f2w39jcg9643e66r.png

Ostatnia edycja:
Madzia mam 2 buteleczki w razie gdybym musiała zaaplikować a okazałoby sie ze fałszywy alarm porodowy nam sie przytrafił ;) przy poprzednich ciążach aplikowałem sobie przed wyjazdem do szpitala :) wiem ze dużo kobiet przed porodem w ogóle nie robi lewatywy ale naprawdę warto !...;)

Bierzcie tez pod uwage, ze czesto organizm sam czysci sie przed porodem i nie jest potrzebna lewatywa. Tak bylo na szczescie w moim przypadku...

A mnie się pytali o wszystko co mogą robić ale mi było obojętne :D lewatywe tez robili mi w szpitalu nie wiem jak tutaj mam nadzieje ze tez zrobia...

Martita ale w czasie 1 fazy porodu sie oczyscil czy zaraz po niej? Bo jak mnie zlapie przed wyjazdem do szpitala to super ale jesli nie to sama będę dzialac pewnie :)

reklama
ania u mnie oczyszczanie rozpoczelo sie razem ze skurczami pierwszymi jakos 2-3 w nocy, a te skurcze na poczatku byly baaaardzo leciutkie, taki bol jak na okres wiec w sumie nie wiedzialam czy to brzuch boli od biegunki czy cos sie dzieje. Spokojnie sie wszystko oczyscilo ;) a potem tylko skurcze sie nasilaly, takie mocniejsze byly dopiero gdzies o 13-14 wiec spokojnie na wszystko jest czas.

Do góry