reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Sasanka dzięki serdeczne za te linki z kompletem pościeli Kubusia Puchatka-jeszcze się nad nią zastanawiam :))

reklama
Jezeli chodzi o laktatory to ja 7 lat temu przeszłam już przez elektryczne i reczne i faktycznie uwazam ze najlepiej ściąga się ręcznie- najmniej reka boli a najszybciej leci. Ale po porodzie miałam taką samą sytuację co mystique i tez obudziłam sie po 2 dobach przerazona. Cycki miałam wielkości mojej głowy , niedość ze całe bolały to jeszcze te pachy których dotknąc nie mogłam i okazało sie ze jest nawał pokarmu. Połozna przyniosła mi szpitalny elektroniczny laktator i ściągnełam mleko ale 90% musiałam wylac bo smiali sie ze wszystkie dzieci bym tym wykarmiła. Później sie juz ustabilizowało wiec sama dawałam sobie radę:) Teraz juz mam siarę w piersiach wiec mam nadzieje ze problemu z nawałem nie bedzie. Jezeli chodzi o diete bo pisałyście o tym wcześniej to jadłam wszystko. Oczywiście wprowadzałam po trochu. I niczym moje jedzenie nie odróżniało sie od tego jak jem dzisiaj. Ale to pewnie kwestia równiez dzidziusia i ewentualnych alergii.
tweenie walcz jak lwica :-) widze ze sprzedający nie ma żadnych negatytwów wiec w razie czego bedzie miał pierwszy!
Pisz do allegro. ALe Ci się trafiło. SUPER!!! Masz dziewczyno oko. Byleby wszystko poszło ok.

Chrzesna mojego M kupiła nam wczoraj pieluchy tetrowe 10szt. flanelowe 2szt. i obszyła prześcieradła wiec suma sumara 60 zł jesteśmy do przodu :) teraz tylko wózek i małe zakupy np. kosmetyki akcesoria czyli jeszcze tylko jakies 300zł.

Jezeli chodzi o laktatory to ja 7 lat temu przeszłam już przez elektryczne i reczne i faktycznie uwazam ze najlepiej ściąga się ręcznie- najmniej reka boli a najszybciej leci. Ale po porodzie miałam taką samą sytuację co mystique i tez obudziłam sie po 2 dobach przerazona. Cycki miałam wielkości mojej głowy , niedość ze całe bolały to jeszcze te pachy których dotknąc nie mogłam i okazało sie ze jest nawał pokarmu. Połozna przyniosła mi szpitalny elektroniczny laktator i ściągnełam mleko ale 90% musiałam wylac bo smiali sie ze wszystkie dzieci bym tym wykarmiła. Później sie juz ustabilizowało wiec sama dawałam sobie radę:) Teraz juz mam siarę w piersiach wiec mam nadzieje ze problemu z nawałem nie bedzie. Jezeli chodzi o diete bo pisałyście o tym wcześniej to jadłam wszystko. Oczywiście wprowadzałam po trochu. I niczym moje jedzenie nie odróżniało sie od tego jak jem dzisiaj. Ale to pewnie kwestia równiez dzidziusia i ewentualnych alergii.
tweenie walcz jak lwica :-) widze ze sprzedający nie ma żadnych negatytwów wiec w razie czego bedzie miał pierwszy!
Pisz do allegro. ALe Ci się trafiło. SUPER!!! Masz dziewczyno oko. Byleby wszystko poszło ok.

Chrzesna mojego M kupiła nam wczoraj pieluchy tetrowe 10szt. flanelowe 2szt. i obszyła prześcieradła wiec suma sumara 60 zł jesteśmy do przodu :) teraz tylko wózek i małe zakupy np. kosmetyki akcesoria czyli jeszcze tylko jakies 300zł.

o matko ,jak bym czytala o sobie:-D
cycki wielkosci glowy :-Ddokladnie!!!
i te pachy bolace ;/mi to guzki sie porobily w cycach i bolalo ;/
jak mialam nawal to pampki malego obcinalam na pol i do stanika wkladalam bo wkladki laktacyjne nie nadazaly ogarniac mojego mleka :sorry2:

tweenie:szok: Ty farciaro:-D ciekawe, czy Ci sprzedadzą i czy jakiejś afery z tego nie będzie.. ale numer:-D trzymam kciuki

o matko ,jak bym czytala o sobie:-D
cycki wielkosci glowy :-Ddokladnie!!!
i te pachy bolace ;/mi to guzki sie porobily w cycach i bolalo ;/
jak mialam nawal to pampki malego obcinalam na pol i do stanika wkladalam bo wkladki laktacyjne nie nadazaly ogarniac mojego mleka :sorry2:
dokładnie!!! hahhahaa
a ja młoda byłam i nie wiedziałam o wkładkach laktacyjnych wiec jak sie lało na podłoge to tez z podpaskami chodziłam na piersiach... jak wspomnę ....:-D:-D ręcznym latatorem to bym przez 3 dni to ściągała.

ja dzis zupełnie przez przypadek ,jak wracałam ze sklepu to stwierdziłam ze wejde do lumpka i dzis były ciuchy po zł zasztuke bo wymieniaja towar ,ale tam ciuchy sa na wieszakach taki dosc spory ten lumpek i dorwałam 3 pary spodni firmowych na teraz jedne dzinsy jeszcze z metką ,pare rybaczek ,i materiałowe 3/4 i normalnie jestem tak zadowolona ze szok bo ogólnie juz mnie meczyło latanie w jednych spodniach ale miałam nic nie kupowac bo szkoda kasy mi było na te 7 tyg zeby wydawac

dzamena no to się obłowiłaś-super:-) ja kupuję rzeczy, w których będę chodzić tez po ciąży, takich typowo ciążowych mam kilka tylko
w związku ze wzrastajacym napięciem, że dalej grubsze zakupy nie zrobione, a różnie może być, postanowiłam zakupić proszek i wyprać ciuszki dla dzidzi i co? i oczywiście nie byłąm w stanie się zdecydować: lovela, jelp, proszek czy płyn, a jak proszek, to czy do tego jeszcze płyn do płukania??

ja chyba kupię płyn, a nie proszek.. chyba delikatniejszy jest.. ale też nie wiem, jaka firma...

Ostatnia edycja:
reklama
ja chyba też kupię płyn do prania

ps.
wczoraj wyciągnełam jednego pampka z paczki i pokazuję M jakie malutkie, a on zrobił wielkie oczy i mówi "boziu jak my damy rade" :-D. Z młodym był bardziej odważny :cool2: bo młodszy i dlatego ;-)

Do góry