reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Heheh faktycznie jakoś mi umknęło,że to 3w1 bo nie popatrzyłam na fotki niżej:-p:tak:

No ale tak czy siak cena tego leżaka w sklepie doprowadziła mnie do śmiechu:no: a na dodatek był to ten z ekspozycji...

reklama
No tak smyk ma super ceny , wszystko kosztuje dwa razy tyle co normalnie , to samo jest z tymi karuzelami z fisher price :)).. dobrze że mamy allegro

Czytając o Waszych zakupach dla maluszków wpadłam w nielada panikę. Zdałam sobie sprawę, że prawie nic nie mam a czasu w końcu już dużo nie zostało.
Dzielnie zrobiłam listę zakupów i czekam na wypłatę w najbliższym tygodniu.Najważniejsze, że pierwszy krok za mną.

Ja jestem dopiero w 3 miesiacu ciazy...a juz szal zakupow mnie ogarnal dla dzidzi...nie znam jeszcze płci dzieciaczka ale kupuje w takich uniwersalnych kolorkach :-) i wozeczek tez mam na oku-chicco TRIO FOR ME! podoba mi sie bardzo :tak:
AHA, jestem obecnie za granicą i to jakie ciuszki i inne dziecięce rzeczy są tanie to szok, a w Polsce im mniejsze tym więcej kosztuje, to jakieś nieporozumienie...

Artemida- wrzuć sobie na luzik :tak:bez paniki:-D, my zaczęłyśmy już dawno bo wiesz emocje związane z pierwszym dzieckiem wzięły górę;-)
Ja to już pobiłam wszelkie rekordy kupując tyle chłopięcych ciuszków,że za tą kaskę miałabym meble dla Małej heheh.
Ty przynajmniej już wiesz co ci się sprawdziło, a np u mnie to jeszcze takie dziecko we mgle heheh, kupuję co widzę, potem będzie się walać po domu :sorry:

Aniam- to akurat było w Dziecku w Blue City, a w Smyku w Arkadii naprawdę niezłe przeceny no i miła obsługa...:tak: nawet "kolejkowicze" sami mnie wypychali do kasy bez kolejki:tak:

Obiecałam sobie ,że poczekam z zakupem pościeli, ale tak mnie nosi....:sorry2:

Jutro jedziemy z P. oglądać wózki- znalazłam nareszcie sklep z ROANami:-D. Przy okazji zobaczymy foteliki samochodowe, bo ten po Ani najlepiej niestety nie wygląda, ale też nasza córcia była chyba trzecim z kolei dzieckiem, które go używało.
Nad leżaczkiem się zastanawiam. Natomiast chuśtawkę mam i cieszę sie, że jej nikomu nie sprezentowałam, choć taka myśl na krótko przed zajściem w ciąże chodzila mi po głowie:tak:.

Artemida- wrzuć sobie na luzik :tak:bez paniki:-D, my zaczęłyśmy już dawno bo wiesz emocje związane z pierwszym dzieckiem wzięły górę;-)
Ja to już pobiłam wszelkie rekordy kupując tyle chłopięcych ciuszków,że za tą kaskę miałabym meble dla Małej heheh.
Ty przynajmniej już wiesz co ci się sprawdziło, a np u mnie to jeszcze takie dziecko we mgle heheh, kupuję co widzę, potem będzie się walać po domu :sorry:

Coś mi się zdaje że ja już niewiele pamiętam. Jakaś dziwna panika mnie ogarnęła - to prawie 9 lat różnicy. Czuję się jak przed dużym egzaminem - mam wrażenie że się uczyłam, ale nic nie pamiętam.
Zrobiłam dzisiaj przegląd ubranek po dzieciakach siostry. Nie będę chyba za bardzo przesadzać z zakupami. Może to nie jest to czego oczekiwałam, ale nie wydam kilku stów na ubranka...
Mam pytanie - te ubranka są trochę sfatygowane, czasami poplamione, zszarzałe - jak myślicie czy mogę je wyprać najpierw w dobrym i silniejszym proszku typu Ariel a później przeprać jeszcze w Loveli?

Artemida ja pralam w normalnym proszku caly czas i bylo ok. Dodawalam tylko plukanie . Wiec mysle ze nic sie nie stanie. Ciuszki mialam tez po blizniakach siostry i troche je namaczalam wczesniej.

Myslalam o takim bujaczku ale z moim diablikem to sie boje. Swoja droga na podlodze tez sie boje ze zadepta:confused:

Artemida- ja tam nie wiem za bardzo, ale czytałam na innych wątkach,że dziewczyny nawet wygotowywały niektóre rzeczy i nic się nie działo więc pewnie spokojnie możesz tak zrobić.

Ja tak nie byłam do końca przekonana do bujaczka,ale po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i filmiku Karp'a o magicznych 5 S zdecydowaliśmy,że kupujemy;-)
Poza tym w naszym mieszkaniu wolę mieć Małą na oku, więc na pewno wygodniej będzie w takim bujaczku.Przecież nie owinę się chustą i nie będę z nią latać;-)

Już nie mogę się doczekać tych mebli, minął obiecany termin realizacji, ale i tak spodziewam się kolejnych 2 tygodni oczekiwania.. :no: Meble są super ale fabryka niekoniecznie dotrzymuje terminów:wściekła/y:

reklama
Artemida - pewnie że można , to chyba raczej chodzi o płukanie a nie o same proszki :))..I nie martw się napewno szybko sobie wszystko przypomnisz .. to pewnie jak z jazdą na rowerze , nie da się zapomnieć ..

Sanya - no co taki sezon meblowy mamy .. u mojej mamy czekają ludzie po 5 miechów na kuchnie czy szafy ..

No a my wywieźliśmy wczoraj ogromny kufer wiklinowy z sypialni , bo w tamto miejsce idzie łóżeczko ..

Do góry