• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

U Nas opcja wstepna :D
Brakuje wstazki na baldschimie i kokardy oraz zastanawiam sie nad zamiana kompletu Ali na komplet Mili (z pomaranczowego na bialo rozowy :) )

Załączniki

• 1421521756779.jpg
    1421521756779.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 112
reklama
Widzę dziewczyny ze łóżeczka już poubierane :-):-) Ja nie będę zakładać dopiero po wyjściu ze szpitala czy w trakcie m założy prześcieradło i ochraniacz a pościeli nie będę ubierać bo i tak mówią ze na początek tylko becik

Czy wy dziewczyny też tak macie że wydaje mi się ze czegoś nie macie kupione dla maleństw??
Bo ja to od tyg chodze i a to półki przeglądam a to różne listy wyprawowe i wydaje mi się ze czegoś nie mam a wychodzi na to że wszystko jest już gotowe, Dziś laktator i smoczki wyparzyłam.

Baldachim został powieszony tylko dla zdjęcia;) muszę go jeszcze wyprać i wyprasować. Ale to chyba mąż zrobi jak będę w szpitalu. POściel mam przykrytą kocem, żeby się nie kurzyła.
Wiem, że te baldachimy to kurzołapy, ale trudno, będę często prała. Bo dzidzia ma pokój z nami, często się światło tam pali i tv, a to jednak trochę osłania dziecko.
Anii mam takie wymiary : 480x175
Magsia ty też masz łóżeczko księżniczki;)
Ladyli dobrze, że mi przypomniałaś, żeby wyparzyć, jutro się za to zabiorę. Ja cały czas mam wrażenie, że mam wszystkiego za mało:P

Ladyli, ja mam tak z torbą porodową. W zasadzie wszystko jest, a mam wrażenie że czegoś brakuje.
Z zakupami się nie spinam (zawsze można dokupić na bieżąco), i staram się podchodzić zdroworozsądkowo. Niby fajnie mieć wyprawkę full wypas od samego początku,ale co się tak naprawdę przyda, a co jest tylko produktem marketingowym, który gra na emocjach młodych mam....
Aczkolwiek w piątek siedziałam na Allegro i szukałam jeszcze co może się przydać (znalazłam na przykład prześcieradło do wózka, tylko dobrze, że sprawdziłam wymiar materacyka w gondolii, bo się okazuje że jest większy i muszę wykombinować co by tu wykorzystać jako prześcieradełko).
Myślę teraz na rogalem do karmienia. Czy jest przydatny, czy nie.
Pozdrawiam

Anii, a masz jak zmierzyć pokrowiec na przewijak? Byłabym wdzięczna za podanie wymiarów. Bo pomysł fajny.
Ja jeszcze przewijaka nie kupiłam. Znów zastanawiam się nad przewijakiem na łóżeczko vs szafeczka-przewijak.
Materacyk w wózku ma 34x80 plus grubość ok 3-4 cm.

reklama
Katska pokrowcow są dwa rodzaje, ja mam ten mniejszy a materac w wózku mam 42x85cm czyli spokojnie starczy bo materac jest znacznie węższy niż przewijak. Pokrowiec ma gumki ale sporo z niego jest zawinięte pod materacyk (przymierzałam).
Chętnie Ci zmierze ten pokrowiec ale jak zwlekę się z łóżka bo przez to przeziębienie kompletnie nie mam siły

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry