reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

Dzieki dziewczyny :)
Popytałam zadzieconych kolegow w pracy i kilkoro z nich ma ten sam fotelik,- Venus Ramatti i są bardzo zadowoleni.... tak wiec moze sie na ten skusze ?

Marthusia, a co do allegro, to niestety nie masz chyba racji :( Wiekszosc np. uzywanych Priori ktore sa na allegro sa sprzedawane przez osoby ktore wystawiaja jednoczesnie po kilka-kilkanascie fotelikow, podejrzewam ze kupuja je gdzies na zachodzie i sprzedaja w Polsce, wszyscy pisza ze bezwypadkowe, ale ja sie pytam - skad taki sprzedajacy to wie ? Ufa temu od kogo kupil ?
Zwariuje przez te dzieciowe wybory, po wozku myslalam ze bedzie juz spokoj ;)

Dziewczyny,a co myślicie o tym Ramatti Venus ? Ogladalam ta kolekcje Animals (tygrys, żyrafka, i zebra, fajny material :)
Co myślicie o tych kolorkach ? Takie raczej chlopiece, ale w dotyku fajne :)
FOTELIK FOTEL RAMATTI VENUS ANIMALS SUPER GRATISY! (166661833) - Aukcje internetowe Allegro
jest jeszcze poprzednia kolekcja kolorkow :
RAMATTI VENUS 2006 i 2007 9-18 kg 7xSUPERGRATISY (168701682) - Aukcje internetowe Allegro
ale ten material tak srednio mi lezy...

Ehhh, poprawilyscie mi troche humor :) dzieki !!!

reklama
Dyziu my też szukamy fotelika i szczerze mówiąc też podoba mi się ten Ramatti tylko właśnie nie wiedziałam czy jest ok:tak: mi podoba się żyrafa:-)

Asia, ja bym wybierala miedzy żyrafą a tygryskiem :)

A swoja droga to podobno dziecko powinno jak najdłużej jechać w kierunku przeciwnym do jazdy, podobno w szewcji dzieci musza tak jezdzic do 4 roku życia !

A u nas jednefoteliki jakie widzialam do 18kg montowany przeciwnie do jazdy sa dopuszczone do mocowania w ta strone do 10kg a potem juz tylko "przodem"...

Musze sie wziac w koncu za prace bo od czytania opinii o fotelikach na forach juz mnie glowa rozbolala :)

My byliśmy zdecydowani na Maxi-cosi Priori ale widzę, że ten Ramatti też solidny i całkiem ładny no a różnica w cenie ponad 2 stówy, chyba muszę się jeszcze zastanowić.

Dziewczynki,już wam piszę o fotelikach Ramatti,bo byłam zainteresowana i oglądałam je w sklepie...owszemseria Animals przyjemna,fotelik szeroki,wysoki-spoko...sprzedawca w Calineczce w Warszawie bo tam oglądaliśmy mówił,że dobrze sie sprzedaje i on tez ma ten fotelik dla córki,ale...jest on dobry dla osób które mało podróżują autem,podobno kiepsko mocuje sie w nim pasy czy jakos tak,nie ma dobrej ochrony bocznej...oglądaliśmy duzo fotelików,np mnie sie pdobał Bebe Confort Iseos TT-drogi strasznie,cos około 900 zł,ale jak zobaczyłam,że pochylenie fotelika reguluje sie nie przyciskiem tylko pokrętłem to zwątpiłam...nie za tą cene takie siłowanie się!:no: Powiem szczerze że ze wszystkich fotelików(oprócz Concorda,bo nie mieli) podoba mi sie jednak Maxi Cosi Priori albo Chicco kEY 1,ten ma fajny regulowany zagłowek,potem w domku sprawdzalismy crash testy i oba wypadaja super. Oczywiscie jeśli któraś wybierze tańszy fotelik,to przeciez on tez ma atesty i spełnia wymogi bezpieczeństwa! Ja jednak wole zaoszczędzic na czyms innym i wybieram fotelik nowy,dobrej firmy. A zpolskich Dyziu NAPRAWDĘ FAJNY jest Coneco,ma super welurkowy materiał i śliczne kolory,jest szeroki i wygodny! Ten sprzedawca polecał jesli chce sie kupic tańszy a dobry fotelik. My raczej kupimy Chicco-około 500 zł,jeszcze w piątek jedziemy do Świata DZiecka,tam ostatecznie zobaczymy i zamówimy na Allegro-bo taniej:tak:

Kupilismy w sobotę na Allegro właśnie jeździk Chicco,za 189 zł,a w sklepie u nas taki sam kosztuje 359:szok: niezla róznica,nie?:eek: Oliś jest wniebowzięty,bardzo mu sie autko podoba,polecam!:tak:

Olu kupiłaś taki jak Danonkowy jeździk-super sprawa, mały długo się bawi a zapięty w pasy nie ma możliwości wypadnięcia (raz nie zapięliśmy i łapaliśmy małego w locie he he)

Fajne te wasze foteliki!!! Ja tych polskich firm nie znam ale te ktore pokazalyscie sa ladne!!! Najwazniejsze jest jednak bezpieczenstwo i fotelik musi byc!!!!

Przemyśleliśmy sprawę i kupujemy Maxi Cosi Priori SPS :)
Teraz mamy zagwozdke co do koloru, bo te w nowej kolekcji są takie sobie (ładniejsze ma maxi cosi priori xp, no ale na ten to juz na pewno nas nie stac :( poza tym one roznia sie tylko napinaczami i tapicerka)
No i nbie chcialabym trafic na taką "kulkowiejącą" jak kiedyś pisała Ola...
Poradzcie coś please :)

Olu, a co do tego chicco key1 to małej nie przymierzałam ale słyszałam że coś tam jakoś nie tak jest z tym zagłówkiem, tylko nie pamietam co...poszukaj na forum to na pewno znajdziesz :)

Ja w każdym razie na 200% biore priori i przestaje juz ogladac inne bo zwariuje ! Decyzja podjeta, sumienie spokojne, koniec tematu ! :)

Buziaki

No Olu Ty to umisz rozwiać wątpliwości.

Dyzia a czemu Ty kochana nie pokazujesz nam swojej Haneczki - fotoalbum czeka :tak:

reklama
Olu dzięki za pomoc w wyborze :) A powiedz mi, widziałaś któryś tych MC Priori na żywo ? kolorki zbliżone do tych na foto ? Mi sie podoba Enzo albo ten błekitny z pomarańczem , chyba Prado, tylko nie mam gdzie obejrzec jaka to tapicerka :(

Megii78 nie mam kiedy fotek powklejac :( jeszcze w miare "świeże" są na Hania - Ludzie - Niemowlaki - Fotosik.pl tylko nowe są od końca :)

Megii, a wy który kolor Priory byście brali dla Misia ?

Do góry