reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

reklama
Dzień dobry poniżej przedstawiam listę sklepów zaopatrzonych w produkty Mama by Alles:
- KINDERMAN ul. PUŁAWSKIEGO 60 C.H. REAL CHICCO
- KINDERMAN ul. GEN.Z.W.JANKEGO 59
- SKLEP DZIECIĘCY KASJA ul. PANEWNICKA 26

Ja teraz kupiłam canpola wkładki bo były w promocji w selgrosie, więc wzięłam jak taniej, ale potem pewnie będę używać belli bo za pierwszym razem najbardziej je lubiłam.

Kupiłam dziś dwie koszulki nocne do karmienia, firma dobranocka, dałam 35zł w Maksimusie.

AbeJa świetny pomysł ja chyba też napiszę do tej firmy Alles.
Na allegro jest sprzedawca z Warszawy ale już się pytałam i nie ma możliwości odbioru osobistego :-(. A kurcze szkoda płacić za przesyłkę jak małż mógłby odebrać.

Wlasnie zaczelam przeglad rzeczy,ktore mam do torby "szpitalnej" i doszlam do wniosku ze wiecej jest na liscie "do zakupu"..;-)
Zastanawiam sie czy jak dla maluszka wezme z ciuszkow: kombinezon(cieplutki z kapturem),3 x pajacyk,2 x koszulki z dlugim rek., 3x body z krotkim rek. (polozna twierdzi ze w szpitalu jest goraco), 2 x niedrapki, 2p skarpetek, 1p dzidziusiowych bucikow,2 czapeczki oraz rozek to wystarczy?
A myslalam ze od tego wszystkiego co przeczytalam juz taakkkaaa madra jestem..przychodzi co do czego i mam metlik:zawstydzona/y::tak:

reklama
Ja Zuzanne rodzilam zima i w szpitalu ubieralam ja nastepujaco:
- pampers
- skarpetki
- kaftanik z dlugim rekawem
- cieply kocyk wykladany pieluszka tetrowa, ktory zawijalam w rozek.
- lapki niedrapki

Dzidziusiowi zawinietemu w kocyk lub rozek i przykrytemu jest naprawde bardzo cieplo..

Nie zakladalam mlodej pajacow, spiochow, czapek, body itd.
W szpitalu faktycznie jest cieplo.
Na wyjscie maz dowiozl:
- spioszki
- cieply pajacyk
- czapeczke
- kombinezon

Do góry