reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

u mnie tylko pampersiki wymagają i chusteczki ja wezme jeszcze 1-3tetry a dla mnie wymagają koszuli do porodu koszul dla siebie po porodzie tych gigantycznych podpasek-tzn wkładów poporodowych i tych podkładów poporodowych na łużko i zalecają majciochy poporodowe!
staniki kupiłam dla wygody rozmiar wiekszy niż mam teraz ale teraz też juz moge w nim chodzic- największą radoce z tych staników ma mój mąż bo jak mówi nie musie sie męczy by sie pobawic
ja torbe mam w połowie spakowana
a dla dzidzi torbe spakuje jak wyprasuje ciuszki!
czy trzeba prac tapicerke z nowego fotelika?

reklama
Mamusia nie pierz nowej tapicerki, ja dla osłony położę pieluszkę pod dzidzię tak przy główce żeby nie dotykała bezpośrednio fotelika... napewno wiesz o co mi chodzi:tak:

szkoda naszej pracy:tak:

Mamusia88 Ja wyprałam tapicerkę bo mam używany fotelik, ale jak masz nowy to myślę że bez sensu prać wystarczy jak włożysz tetrę czy co innego pod malucha tak jak podpowiada eedytka.

Iza, w którym sklepie stanik kupiłaś? :-p Bo ja leń jestem i nie chce mi się latać po całym mieście.. Może Ty mi polecisz jakiś?

Bo położna na szkole rodzenia mówiła żeby nie przeziębić cycków, a jesienią o to łatwo i kazała nam zakładać o jedną warstwę więcej na górę niż nosimy zwykle...

Amelkowa święta racja, ja przeziębiłam sobie pierś i najlepsze było to, że nie wiedziałam o tym bo pierś wogóle nie bolała tylko kłuło pod łopatką i takie bóle serca. Dopero mi lekarz uswiadomił, że to od piersi:szok:

Największy problem mam z... ręcznikiem dla dzidziusia, brać czy nie? Ponoć wycierają tetrą, ale jesienią jest dość chłodno...
Jutro na SzR zapytam :-D:-D
.
Amelciu nie przejmuj się tym, że to już jesien będzie... w szpitalach jest raczej ciepło, żeby nie powiedzieć gorąco... jeśłi nie ma potrzeby brac ręcznika to nie bierz... a jak zauważysz, że jest potrzebny to mąz Ci na pewno doniesie...

Iza, w którym sklepie stanik kupiłaś? :-p Bo ja leń jestem i nie chce mi się latać po całym mieście.. Może Ty mi polecisz jakiś?

A bardzo proszę. Cena 16 zł :-) fajnie leży, oczywiście anty - sexi :-p
Sklep mieści się przy skrzyżowaniu Dworcowej z Piłsudskiego (na pięterku).

ja recznika dla dzidzi chyba nie wezme, torba i tak bedzie pełna, a jak cos to maż podwiezie. jakis staniczek do karmienia zabiore i gatki bawełniane i jednorazowe i powinno wystarczyc:-)

mnie się wydaje, że podkreślają, że do karmienia, byśmy wiedziały, że taką czynność będziemy wykonywać;) i jak zwykły się do karmienia nadaje, to super i nie ma co sie przejmować.
:-);-) biustonosz ma być bawełniany - jest, ma być bez fiszbin (fiszbinów:confused: może mnie ktoś uświadomi w końcu?;-)) - jest. Ma się rozpinać z przodu, się nie rozpina ale jest tak elastyczny że go odchylam i mam cycucha na wierzchu ;-)

Amelciu nie przejmuj się tym, że to już jesien będzie... w szpitalach jest raczej ciepło, żeby nie powiedzieć gorąco... jeśłi nie ma potrzeby brac ręcznika to nie bierz... a jak zauważysz, że jest potrzebny to mąz Ci na pewno doniesie...

Dzięki :* pytałam dzisiaj położnej o ten ręcznik i powiedziała że nie jest to konieczne ;-) więc na siłę się uszczęśliwiać nie będę :-D:-D:-D

reklama
witajcie!
regularnie Was czytam. a teraz cosik napisze. termin mam na 29.10 ale juz mam wszystko do szpitala kupione.
gdzies przeczytalam ze tantum rosa pomaga (ktoras z dziewczyn rozrabiala go w butelce z dziubkiem i sie myla tym nie zawsze bo trzeba pamietac ze to lek a nie plyn do higieny). moze ktoras z Was uzywala i powie o swoich odczuciach?
ja tez kupilam majtki jednorazowe z canpola w auchan. ale czytam ze lepsze sa te siatkowe, musze zapytac czy u mnie w miescinie takie maja. dobrze by bylo.
kupilam dwie paczki tych pieluszek z belli dla dzieci, i podpaski. wystarczy?

mam pytanie jakie i czy kupowalyscie herbatki laktacyjne?chyba Abeja kiedys pisala ze herbatki z hippa maja laktoze a dziecko moze miec od tego kolki.jakie kupic?

Do góry