reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

A co do butelek to kupilam zestaw startowy z aventu - nie znam się na butelkach wiec tez wyprobuje to się przekonam. :-)
Ja bylalm MEGA zadowolona - cora nie chciala nic innego.

Co do pieluch...wszystkie moje znajome ktore ich używały szybko wracały do oryginalnych pampersów. Niby taniej ale częściej sie je zmienia wiec wychodzi cenowo podobnie. Ale to kazdy musi sobie wypróbować bo ilu ludzi tyle opinii :)
zwlaszcza ,aluchowi sie i tak i tak czesto bardzo przebiera pieluchy. Nawet i 10 przez dzien - bo moze byc co chwile kupka itd. Wiec czy pampers czy dada czy inne i tak beda ciagle w ruchu :D

reklama
My mamy najzwyklejsze butelki z tt i dla drugiego tez kupie takie bo bardzo latwo sie myja(sa szerokie) i nie mana zadnych zbednych czesci/bajerow ktore tylko sie gubia na suszarce. Po prostu butelka smoczek i nakretka. Smoczka nawet nie trzeba wyciagac z nakretki do mycia. Poza tym maja fajny ksztalt i mlody nam bardzo szybko zalapal trzymanie sobie butelki:)
Aa tylko najmniejszy smoczek tt1 za szybko lecial na poczatku i mlody sie krztusil. Jako pierwsza butelke polecam lovi, ma baaaardzo mala dziurke i idealnie sie nadaje dla newbornow

Mialam tez ten wynalazek medela calma ale bez rewelacji wedlug mnie a kupe kasy kosztowalo

Co do smoczkow uspokajaczy to u nas te z tt w ogole sie nie przyjely, nie chcial ich za nic. Mielismy takie lateksowe z nuk.

Dzinsy malutkie uwielbiam ale w praktyce srednio bo jednak w wiekszosci za sztywne i uciskaja i dziecku sie trudno ruszac. Na wyjscia mamy ale po domu to dresy sa nr1:) trampeczki tez uwielbiam, nakupowalam w pierwszej ciazy a pozniej nie bylo kiedy zakladac :D za jak juz zalozylam to zaraz spadaly haha

Powiem wam ze co do chlopakow to lepiej sie ubiera juz takiego chodzacego bo wtedy mozna poszalec:) ja teraz mlodemu kupuje sporo ciuszkow takich szytych przez polskie mamy, sa niepowtarzalne a jakosciowo duuuzo zepsze niz sieciowkowe. No i kappahl zawsze rzadzil u nas

Gąska śliczne te ciuszki!!! ja jeszcze nie kupiłam nic typowo dla dziewczynki, ale mam nadzieję, że po wizycie 4.03 już będzie wiadomo na 100%
na razie kupuję różne akcesoria typu smoczki, butelki itp. Położna mi powiedziała ostatnio, żebym nie wydawała kasy na niepotrzebne kosmetyki, żeby kupić do kąpieli tylko emolium lub oilatum no i sudocrem. A wy jakie macie podejście? Kupijecie jakieś żele oliwki inne kremy? Jeśli tak, to jakie są godne polecenia a jakich nie warto?

Josie tez tak uwazam ze jeans jest bee dla maly dzieci. Ja chce te spodnie na chrzciny a tak to mysle polspiochy nikoli to geterki super sprawa. Ja poza skarpetkami nie mam nic oprocz ciuchow po malej. Nawet butelki nue mam nic zupelnie.

Asica polozna ma racje:) im mniej chemii tym lepiej szczegolnie w pierwszych miesiacach. Ja kupuje sudokrem oilatum i sol fizjologiczna w ampulkach. No i krem nawilzajacy oilatum mam po janku. I krem do opalania kupie tez jankowi taki zeby i mniejszy mogl uzywac

Na stronie johnsona mozna bylo kiedys zamowic darmowe probki ich kosmetykow, ja dla janka zamowilam i mi te probki na dluuugo starczyly, super sa na wyjazdy bo malutkie:)

Gąska śliczne te ciuszki!!! ja jeszcze nie kupiłam nic typowo dla dziewczynki, ale mam nadzieję, że po wizycie 4.03 już będzie wiadomo na 100%
na razie kupuję różne akcesoria typu smoczki, butelki itp. Położna mi powiedziała ostatnio, żebym nie wydawała kasy na niepotrzebne kosmetyki, żeby kupić do kąpieli tylko emolium lub oilatum no i sudocrem. A wy jakie macie podejście? Kupijecie jakieś żele oliwki inne kremy? Jeśli tak, to jakie są godne polecenia a jakich nie warto?
A ja slyszalam ze jesli dziecko nie bedzie mialo problemow skornych to wystarcza zwykla nawilzajaca hipoalergiczna ziajka dla niemowlat. Oilatum gdy zachodzi taka potrzeba - jakies alergie, azs i inne, jesli nie to nie ma sensu bo skora sie przyzwyczaja i pozniej ciezko od tego specifiku odzwyczaic. A wiadomo ze ginekolodzy i polozne maja kase od przedstawicieli farmaceutycznych ;-) warto sobie o tym poczytac wiecej. Jak sie zacznie to sie skore uzalezni od tych produktow. Ale kazda z nas podejmie wlasna decyzje co do takich produktow.

A to dla mojego szkraba :p

1392571980424.jpg1392572005927.jpg1392572025592.jpg1392572052436.jpg1392572088692.jpg

Załączniki

• 1392571980424.jpg
    1392571980424.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 62
  • 1392572005927.jpg
    1392572005927.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 63
  • 1392572025592.jpg
    1392572025592.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 65
  • 1392572052436.jpg
    1392572052436.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 68
  • 1392572088692.jpg
    1392572088692.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
reklama
Kremy do tyłka to wszytsko zależy od dzieciątka.W szpitalu kazali linomag w maści,lub kremie odparzony tyłek. W domu wszytsko przetestowałam co możliwe na rynku.U nas sudocrem lub maśc robiona z apteki na recepte, kilka groszy świetna sprawa.
Moja kuzynka z Niemiec nie uzywała u swego syna nic innego jak chusteczki do tyłka.Mały nie był wogóle nauczony kremów. Po kąpieli smarowała go balsamem.Nic sie nie działo.Tak była nauczona ze szpitala
U nas Johnson oliwki na nie!!! Teraz ma szampony i spoko.Ale same oliwki toi mnie uczulają.
Najlepszy lek do skóry maluszka jak ma jakieś problemy ze skórą mąka kartoflana, lub wykąpać w krochmalu.W życiu bym nie uwieżyła a pare razy naprawdę pomogł, na odparzenia czy potówki, czy jaies uczulenie
Uwielbiam zapach maluszków

Do góry