reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ZAKUPY - dla nas i dla maluszkow

Obejrzałam filmiki o myciu w wiaderku i właśnie też mam taką opinię, że fajnie to wygląda jak dziecko jest już trochę stabilne i większe, bo wtedy wypełnia całe wiaderko, a taka świeżynka to ma tam jeszcze mnóstwo miejsca i nie ma tego efektu podparcia. Do tego trzymanie jedną ręką główki, a drugą mycie jest dosyć trudne.

reklama
Jeju, jakie śliczne ciuszki nakupowałyście, Maja ubranko na chrzest boskie!
Ja też już chcę zacząć zakupy, a tu dalej nie wiem dla kogo i czekam. Też jestem zdania, że większy wybór jest dla dziewczynek.
Co do wiaderka, ja średnio to widzę, dla takiej kruszynki malutkiej, bałabym się. Ja raczej kupię wanienkę.
Ja mam prysznic z głębokim brodzikiem, więc myślę, że tam się przerzucimy z kąpielą malucha jak zacznie siedzieć

Oj z tym zapominaniem to na prawdę ciężka sprawa.. Odkąd jestem w ciąży , to aż sama sobie się dziwię jaką można być sklerotyczką ;)

Hej dziewczyny ;)

Jestem w 21 tc i zastanawiam się czy mogę już zbierać ubranka dla mojego Bąbelka ;) Wiele osób mówi, że to za szybko, ale ja już tak bardzo bym chciała.....;)

Hej dziewczyny ;)

Jestem w 21 tc i zastanawiam się czy mogę już zbierać ubranka dla mojego Bąbelka ;) Wiele osób mówi, że to za szybko, ale ja już tak bardzo bym chciała.....;)

ja wychodzę z założenia ze co ma byc to bedzie :)
Kiedys się nie kupowało żeby nie zapeszać, moja mama powtarzała mi nie kupuj nic przynajmniej do 9 m-ca a teraz sama wpadła w zakupowy szał :-p
To wszystko jest takie drogie ze jeśli cie stać by wywalić na raz tyle kasy to nie kupuj ale jak nie masz za bardzo kasy to lepiej rozłożyć zakupy na raty ;-)
Ale to każdy robi pod siebie :) A co do ludzi ! nie słuchaj nikogo tylko samej siebie :)

Hej dziewczyny ;)

pewnie, że tak! Ja już kupuję ubranka i akcesoria wszystkie od kilku tygodni :D za mc też meble i potrzebne rzeczy do łóżeczka, tak jak wcześniej Maja pisała, to jest za duży wydatek tak na raz kupić ciuszki, akcesoria, meble, wózek itd. Ja na raz nie mogła bym wydać, nie miała bym tyle pieniążków na wszystko, dlatego też kupuję co mc coś od jakiegoś czasu i wydatki rozkładają się na co miesięczny wydatek i na wszystko wystarczy :) jak jest okazja też kupić coś od kogoś używanego-taniej u to od razu biorę mam już na przykład podgrzewacz do butelek, nianię elektryczną i pieluszki :D

Dokładnie jestem tego samego zdania co Maja, lepiej powoli po trochę kupować, niż na raz wydać pieniądze, zresztą na ostatnią chwilę gdybym miała czekać to bym oszalała, a gdybym jeszcze się tak stało że mojemu Tomkowi miałabym zostawić wyprawkę, to hehehe nie chcę wiedzieć jak by ona wyglądała;p

Dzięki dziewczyny,

no i chyba tak zrobię jak piszecie. Sporo ubranek dostane od znajomych, tylko poprać i poprasować. Ja już wytrzymać nie mogę...hehe aby zobaczyć co dla mnie przygotowano !! A już wiem, że prawdopodobnie będzie synek, więc łatwiej bedzie zgromadzić wyprawkę ;)))

zaczynaj, zaczynaj to daje tyle radości i będziesz mogła się dłużej cieszyć z zakupów jak będziesz je w czasie rozkładać i sobie stopniowo kompletować:-) i też tak mam, że jak czekałam na ciuszki od rodziny to nie mogłam się doczekać, teraz też mnie jeszcze jedna partia czego od znajomej i jestem taka ciekawa co tam mi uszykowała :-)

reklama
No właśnie tak myślałam, aby najpierw uzbierać rzeczy od znajomych, a resztę rzeczy która będzie brakowała, dokupić. Potem wezmę się za kosmetyki, i większe rzeczy: wózek, łóżeczko, nosidełko itp. Jest tego sporo, a wiadomo że ciężko wszystko zorganizować w jednym miesiącu.... A tak co miesiąc coś ;)))

Do góry