reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

ja tam na początek kupię dwie małe paczki pieluch rozmiar 1 i bedę szukać 2 różnych firm :) a potem zobaczymy czy dalej 1 czy przesiądziuemy się na 2 i jakie;)

A co do butelek to mam trzy 125ml aventu i dwie 250 canpola smoczki te najmniejsze;)

reklama
ja naszczescie butelek nie musze kupowac.. mam nówki sztuki po Tomaszku.. któremu nie mozna było dogodzic.. i zadna mu nie odpowiadała.. moze teraz sie przydadzą... dokupie tylko smoczeek Tomee Tipee najmniejszy do Butielki z kótrej Tomus kiedys pił wode.. wogotuje i bedzie jak znalazł jak inne nie beda dla drugiego księciunia pasowac...

... dziewczyny po porodzie bedzie trzeba sobie załozyc wątek.. Handelek... i bedziemy miedzy sobą sprzedawaci i sie wymieniac... na to co akurat naszym dzieciakom podpasowało a co niee...:)

Ja właśnie też myślę , że jedna butelka to może być mało...
Ale nie wiem czy tylko jedną dokupywać czy więcej

Jesli chodzi o pieluchy to ja tez powoli kupuje- ale narazie glownie pampersy. Narazie mam jedno opakowanie tych najmniejszych , ze trzy opakowania dwojek i dwa opakowania trojek. napewno jeszcze dokupie te w rozmiarze 2. Teraz mysle zeby kupic kilka paczek chusteczek mokrych bo tego tez podobno bardzo duzo idzie ;)
Butelek jeszcze nie mam wiec narazie tylko podczytuje Wasze rady ;)
Martusia ja tez jestem zainteresowana Twoja opinia na temat poscieli bo na zdjeciach wyglada super.

Najlepsza pościel - to od teściowej hehehe
znajdzie materiał i zrobi ... już mi prześcieradełko robi z gumeczką - kobieta anioł

Jeśli chodzi o pieluchy to ja mam 1 opkanowanie 1 z pampersów i 2 opakowania 2, tez mam kilka paczek chusteczek, ale z różnych firm, mam nadzieję, że nie bedą uczulające...

A butelkę mam jedna z Tomme Tippe, bo nie wiem czy się spawdzi. Najwyżej mąż podjedzie i dokupi jakąś...

Biala- zgadzam się z Twoim pomyslem, bo sama sie zastanawiałam, co bed robic np. z pieluchami, które sie nie sprawdza...

ja naszczescie butelek nie musze kupowac.. mam nówki sztuki po Tomaszku.. któremu nie mozna było dogodzic.. i zadna mu nie odpowiadała.. moze teraz sie przydadzą... dokupie tylko smoczeek Tomee Tipee najmniejszy do Butielki z kótrej Tomus kiedys pił wode.. wogotuje i bedzie jak znalazł jak inne nie beda dla drugiego księciunia pasowac...

... dziewczyny po porodzie bedzie trzeba sobie załozyc wątek.. Handelek... i bedziemy miedzy sobą sprzedawaci i sie wymieniac... na to co akurat naszym dzieciakom podpasowało a co niee...:)

Tak tak kochana
dobry pomysł z tym wątkiem, zawsze może nam coś zostać, co innej się przyda :-)

Ja sobie kupiłam w Ikei milutką kołderkę no i teraz muszę sobie uszyć pościel. Kupiłam dużo miękkiej flaneli, starczy i na pościel i na podusię, jeszcze parę flanelowych pieluch wyjdzie. Zresztą i tak zamierzałam wyjąć maszynę bo chcę uszyć becik do wózka, taki z falbaneczkami :)

Dziewczyny my dla Fabianka używaliśmy na początku różnych pieluszek.Ale wygrały dada z biedronki.Cena świetna,a pieluszki naprawdę bardzo dobre.Używaliśmy ich od samego początku,nigdy nie odparzały ani nic takiego.Jedyne co-muszą pasować rozmiarowo,bo 1 są dosyć duże.Na szczęście na Fabianka pasowały:tak: Chusteczki nawilżane z dady są najlepszymi jakie mieliśmy.Idealnie wilgotne,pachnące,nie rwą sie.Genialne.My używamy zielonych.Dla maluszka też wypróbujemy najpierw dada.

reklama
Dziewczyny my dla Fabianka używaliśmy na początku różnych pieluszek.Ale wygrały dada z biedronki.Cena świetna,a pieluszki naprawdę bardzo dobre.Używaliśmy ich od samego początku,nigdy nie odparzały ani nic takiego.Jedyne co-muszą pasować rozmiarowo,bo 1 są dosyć duże.Na szczęście na Fabianka pasowały:tak: Chusteczki nawilżane z dady są najlepszymi jakie mieliśmy.Idealnie wilgotne,pachnące,nie rwą sie.Genialne.My używamy zielonych.Dla maluszka też wypróbujemy najpierw dada.

Dużo dziewczyn poleca DADA
a chusteczek też używam sama dla siebie i jestem bardzo zadowolona...
Dobrze, że jest taki wybór cenowy w sklepach i można potestować

Do góry