reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Dziewczyny a jakiego proszku będziecie używać do prania białych i kolorowych ciuszków? Myślałam o Lovelli, ale nie wiem czy trzeba mieć i do białego i do kolorów czy wystarczy kupić np. tylko do kolorów i prać wszystko tylko w innych temperaturach?

reklama
mi mąż kupił jelp bo byl w promocji do koloru, lovele plyn do koloru i platki mydlane.. uwielbiam platki, ale troche drogo wychodzą.

Chyba nawet sam proszek wystarczy, one są delikatne i nie wiem czy konieczny jest płyn do tego - nie znam się ale popytam koleżanek;-)

ja uzywam lovelli do koloru i tak naprawde wszystko piore razem i jeszcze mi nic nie zafarbowalo. a piore w temp 40 stopni

mi mąż kupił jelp bo byl w promocji do koloru, lovele plyn do koloru i platki mydlane.. uwielbiam platki, ale troche drogo wychodzą.

Zapomniałam normalnie, że są jeszcze na świecie płatki mydlane :-) A przecież jak moja siostra była mała to mama prała jej ciuszki właśnie między innymi w płatkach mydlanych :-D

ja uzywam lovelli do koloru i tak naprawde wszystko piore razem i jeszcze mi nic nie zafarbowalo. a piore w temp 40 stopni

malut_a ja też chyba tak spróbuję robić. A dopierają ci się białe ciuszki w kolorowym proszku? Jeżeli tak to nie ma sensu inwestować w 2 rodzaje proszków :-)

Faktycznie - trzeba już się za pranie powoli brać, potem będzie już ciemno, zimno i ciężko z wysychaniem. U mnie to już duże pranie będzie. Na pewno w wysokich tp. będę prać tylko bieliznę i pieluchy, bo ciuszki się rozciągają i robią nieładne - wystarczy wyprać w niższej tp i odprasować - Anusia będzie mi pomagać w składaniu :) Też pewnie kupię Lovelę - bo takiego proszku używałam wcześniej, ale te najpierwsze body i koszulki porządnie może w delikatnym płynie wypiorę i na podwójne płukanie puszczę.

wlasnie zapomnialam, kazde pranie dodatkowo plukalam czyli podwojne plukanie! i pierwsza ture czyli tetrowki i biale body ale tylko biale rzeczy pralam w 60stopniach a reszte w 40.

reklama
ja piore dzidziusiem bo jest najtańszy , ładnie pachnie nie robie płukania drugi raz , piore róznie w 30, 40,90 stopniach :)

Do góry