reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Dziewczyny, mam pytanie, jaki polecacie laktator - dobry i niedrogi, raczej reczny niz elektyczny??

Tommee tippee a moze Lansinoh?

Ja kupiłam ręczny Avent Isis, koleżanka miała i była bardzo zadowolona. Ja na razie próbowałam na sucho i wydaje się ok.

Wiodomo ręczny się nada w razie chwilowych problemów i sporadycznego odciągania. Jak się chce odciągać pełną parą bo np. wraca się do pracy to tylko elektryczny. Położna polecała mi Madela, ale jak dla mnie za drogo.

reklama
Nieprawdą jest, że do systematycznego odciągania pokarmu musi być elektryczny laktator. Pewnie jest wygodniejszy, ale na ręcznym też się da;-)

Muskuły też, ale jak boli :szok: pewnie na początku, ale ja nie dałam rady. Miałam aventu ręczny i już dawno jest w koszu. A elektryczny medeli miałam wypożyczony i bajka

też na TT nie narzekałam. Ale o medeli też się samych dobrych opinii nasłuchałam. Mi nie przeszkadzało pompowanie, i w TT można siłę regulować więc da się dostosować tak, żeby nie bolało

ja kupiłam zestaw TT za 219 zł w promocji, dokładnie taki jak na zdjeciu

Załączniki

• 1711264726.jpeg
    1711264726.jpeg
    43,2 KB · Wyświetleń: 56
Dać się da :) - tylko przy okazji się muskuły wyrobi :)

Nie wiem co Wy tak narzekacie, ja miałam nawał pokarmu non stop i miałam ręczny Aventu i nie było tragedii, bicepsy też nie urosły..

EDIT: Wiadomo, że elektryczne są wygodniejsze, ale nie wprowadzajcie w błąd innych dziewczyn, że tylko elektryczny się do czegoś nadaje..;-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam taki sam zestaw TT jak agulalula- tyle,że nie elaktryczny tylko ręczny i mam nadzieję ,że będę z niego zadowolona .Z Wiką 11 lat temu stosowałam taki najzwyklejszy szklany a zaznaczam ,że miałam okropny nawał pokarmu i też jakoś dawałam radę-więc teraz pewnie też nie będzie problemu

Do góry