reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Czyli mamy podobnie :) bo mały pokoik u mnie też odłogiem.. a nasz- jest niegotowy na maluszka.. posłanie dla psów w centralnym miejscu, stary zasyfiały dywan i takie tam.. jak sobie pomyślę ile to roboty..a jakie mój dziad ma chody.. to nie wiem czy te 5 miesięcy starczy :baffled:

reklama
Marcelina moj mężuś ma takie same chody..;p haha przedpokój remontuje mi już od sierpnia i nie morze skończyć... tez sie zastanawiam czy do końca ciąży zdążymy ze wszystkim ..;)

trrrragedia :baffled: :-) dobrze, że jakiś facet będzie nam tą szafę robił- to chociaż on będzie miał chody.. wtedy z tej w małym pokoiku się przeniosę do nowej, a tą w małym pokoiku będe mogła zapełniać ubrankami ..bo teraz to nawet nie mam gdzie co chować :wściekła/y:

my mamy duza szafę w sypialni ..;) ale nie am szans na to żeby upchać tam rzeczy dla maleństwa... dlatego musimy się zaopatrzyć w jakaś szafę dodatkowa;)

Marcelina wszystkie Twoje przyszłe zakupy (prócz wózka) będą też moimi zakupami;) Wanienką zresztą Ty mnie skusiłaś:) tylko zastanawiam się nad leżaczkiem, bo wypatrzyłam też ten
FISHER PRICE 3w1 Lezaczek Fotelik Bujaczek do 18kg (1472507258) - Aukcje internetowe Allegro
i nie wiem czy te metalowe płozy nie będą lepsze?

Jeśli chodzi o remont to u nas też pokoik malucha do zrobienia, w przyszłości jeszcze kuchnia, ale to w przyszłości, bo kuchnię mamy ogromną, a co za tym idzie i wydatki rosną.

to się cieszę :-) bo ja tak podglądam i zapisuję sobie :tak:

a ten "Twój" leżaczek- właśnie te płozy wydają mi się cienkie , za cienkie- te "moje" wydają mi się stabilniejsze.
ale obydwa są do 18 kilo więc oba muszą dać radę..

a wanienka super sprawa.. podpatrzone u znajomych ;-) nie latasz nigdzie z wodą, potem żeby ją wylać, zamykasz łazieneczkę, siadasz na krzesełku bądź klękasz a dziecko plumka, a malutkim się nie musisz wielce martwić, bo ma ograniczniki między nóżkami i pod paszkami, więc nie ma stresu :)

a co do kuchni.. to najbardziej mnie "boli", że nie kupiłam zmywarki, bo jak się okazało, że jestem w ciąży to zaniechałam- a teraz mam nadzieję, że jeszcze się uda na nią odłożyć przed porodem, bo kto to będzie gary mył potem?

karolaola oczywiście że będę kupowała matę bo uważam że to jedna z lepszych rzeczy dla maluszka, tylko po prostu na nową w tych kwotach nie mogę sobie pozwolić bo musiałabym albo z czegoś zrezygnować albo wygrać w totka :D chociaż moja teściowa gra cały czas więc może w końcu coś wygra. Ja powoli rozglądam się za wózkiem tylko wiem że takiego co jak chce czyli waga max do 10 kg :D jeszcze chyba nie zrobili. Muszę dokładnie to przemyśleć bo 4 piętro bez windy się kłania a wózkownia mimo że jest na parterze to bałabym się tam trzymać wózek.

neilaaa widzę ze masz ten sam problem co ja tyle ze ja piętro wyżej mieszkam tzn na 5 i tez bez windy... a w wózkowni jest wszystko ..i nie da sie tam wogole przejść a co dopiero wózek dać...

a z kupnem maty sie wstrzymam bo możliwe całkiem ze dostane od kogoś..;) a jeśli nie to potem sobie zakupie;)

reklama
Marcelina wszystkie Twoje przyszłe zakupy (prócz wózka) będą też moimi zakupami;) Wanienką zresztą Ty mnie skusiłaś:) tylko zastanawiam się nad leżaczkiem, bo wypatrzyłam też ten
FISHER PRICE 3w1 Lezaczek Fotelik Bujaczek do 18kg (1472507258) - Aukcje internetowe Allegro
i nie wiem czy te metalowe płozy nie będą lepsze?

Jeśli chodzi o remont to u nas też pokoik malucha do zrobienia, w przyszłości jeszcze kuchnia, ale to w przyszłości, bo kuchnię mamy ogromną, a co za tym idzie i wydatki rosną.

karolaola-ja ogladałam te same leżaczki jeden i drugi i też nie wiem ,który lepszy :szok:może ktoś coś doradzi??????
,ten drugi czyli ten ma ściąganą tapicerkę FISHER PRICE 3w1 Lezaczek Fotelik Bujaczek do 18kg (1472507258) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry