reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ja mam torbę od wózka - super pojemna, dodatkowo kosmetyczka na zużytą pieluchę itp. Ale i tak listonoszkę ze sobą miałam, bo jakoś wolę mieć portfel przy sobie :tak:
Emyly - fabrykawafelków jest super :-D akurat taka suszarka zupełnie nie pasuje do mojej kuchni, ale nie da się ukryć, że słodka jest :-D

Też mam torbę od wózka, więc nie muszę kupować :)
Ostatnio przy kupowaniu butów wiosennych kupiłam też torebkę listonoszkę w której spokojnie zmieści się pampers :rofl2:
z listonoszką powinno być wygodnie z wózkiem :)

Hej dziewczyny!
nie wiem czy mnie jeszcze ktoś pamięta, ale pisałam z Wami na początku, potem miałam zamieszanie z przeprowadzką i wykańczaniem mieszkania, które miało się skończyć już w styczniu, a jeszcze teraz mamy kupę roboty, mam nadzieję że do lipca to ogarnę...

W każdym razie mam teraz trochę czasu i chciałabym znowu dołączyć do grona lipcówek, mam nadzieję że mnie przyjmiecie z powrotem :)

Przeczytałam wątek zakupowo-wyprawkowy i nie trafiłam na odpowiedź na dręczące mnie pytanie - jak ubierać noworodka w lecie??? Synka rodziłam w lutym, więc nie mam zielonego pojęcia jak ubrać takiego maluszka kilkudniowego w domu i na pierwsze spacery - powiedzmy jeśli będzie temperatura 25-30 stopni?

Może jakaś mama letniego dziecka pomoże, bo nie wiem co powinnam mieć z ciuszków? Czy takiego maluszka kilkutygodniowego ubierać tylko w samo body z krótkim rękawkiem i np przykryć pieluszką czy to za mało? Czy jednak planujecie pajacyki np z nogawką i rękawkiem dłuższym? Ja akurat rodzę na początku lipca, więc zakładam że raczej będzie minimum te 25 stopni.

Help!

Aha!
Do 17.04 na stronie smyka jest promocja na dziale "mama i niemowlak":
Festiwal mamy i niemowlaka - odzież ciążowa, zabawki, foteliki i inne - sklep dla dzieci smyk.com

Są np otulaczki motherhood za niecałe 30 zł - lżejsza opcja rożka, może którejś z was coś wpadnie w oko?

pozdrawiam!

Kropko&pączku, ja jestem mamą sierpniowego dziecka. W użyciu było wszystko, body z krótki i body z długim rękawem, śpioszki, pajace welurowe i bawełniane. Nie wiadomo jaka będzie pogoda, a latem też zdarzają się chłodniejsze dni. Jedyne czego nie będziesz potrzebować to ciepła czapka i kombinezon zimowy;-)

Kropko&pączku, ja jestem mamą sierpniowego dziecka. W użyciu było wszystko, body z krótki i body z długim rękawem, śpioszki, pajace welurowe i bawełniane. Nie wiadomo jaka będzie pogoda, a latem też zdarzają się chłodniejsze dni. Jedyne czego nie będziesz potrzebować to ciepła czapka i kombinezon zimowy;-)

Heheh... wiem że to wyjdzie w trakcie, ale bardziej się zastanawiam, jak ubrać maluszka powiedzmy 2-tygodniowego, czy takie dziecko malutkie może być np w samym bodziaczku i skarpetkach i z gołymi nożkami? Jeśli jest oczywiście na tyle ciepło że my jesteśmy w krótkiej sukience na ramiączkach? Bo wiem że takie małe dzieciątko ma inny trochę odbiór temperatury, niby się mówi że ma być jedna warstwa więcej od dorosłego, w lecie też?
Nie mówię o upałach, bo jak w tamtym roku było tak gorąco to wychodziłam ze starszym synkiem między 7 a 10 rano, a potem w najgorszy ukrop siedzieliśmy w domu, więc teraz też nie będę z maluszkiem wychodzić jak będzie super upał.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry