reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja kupilam w lidlu stanik na hybil trafil. Rozmiar 80C. Cholera wie, jaki bede miala po porodzie... Ladne byly te koralowe, ale same B... Fajne te sukienki. Granatowe mialy branie na forum :-D do biedry nie dotarlam i butow tez nie kupilam.

Body i spodenki w lidlu sa fajnej jakosci, ale mam sporo takich ubranek, a wiekszych narazie nie kupuje

reklama
Makota co ciekawe oryginalnie kupiłam w biedrze 80C ale był za mały w obwodzie i wymieniłam na 85B. Taka sama miseczka ja nie wiem jak oni to opisują :?

To nie do końca jest taka sama miseczka.. Mimo wszystko trochę się różni. Zwyczajowo przyjęło się, że jedna miska w górę i jeden obwód w dół to to samo, ale to nie do końca tak jest.
Makota jakim cudem kupiłaś 80C, jak tego rozmiaru w ogóle nie było w ofercie? Z 80tek tylko B było

To nie do końca jest taka sama miseczka.. Mimo wszystko trochę się różni. Zwyczajowo przyjęło się, że jedna miska w górę i jeden obwód w dół to to samo, ale to nie do końca tak jest.
Makota jakim cudem kupiłaś 80C, jak tego rozmiaru w ogóle nie było w ofercie? Z 80tek tylko B było

No ja brafiterką nie jestem ;) chociaż może kurs trza by zrobić bo sie gubie w ciągu ostatnich 3 lat zmieniałam rozmiar biustonosza ze 3 razy

To wszystko jest bardzo proste, obwody wiadomo im wyższy tym dłuższy, miseczki im dalsza literka w alfabecie tym większa miska, ALE... Nie ma czegoś takiego jak miseczka C - bo są biustonosze 55C i 80C i to 80C jest o wieeeeele większe niż 55C, a z kolei 65F jest mniejsze niż 85D:tak: Bo mniej jest miejsca na klatce piersiowej gdzie piersi są zahaczone, więc mają mniejszą objętość mimo, iż literka wskazuje na to, że to większy biust. Większy proporcjonalnie do klatki piersiowej - ale nie objętościowo! Najprościej przeliczać tak jak pisałam, 80C to mniej więcej to samo co 85B i 75D. I powinno się kupować ten o jak najciaśniejszym - odpowiadającym nam - obwodzie.

Makota po porodzie piersi będą większe! A 85C to tak jak 80D, więc dobrze, że jest większy objętościowo - aczkolwiek po biustem pewnie Ci spadnie i najlepszy byłby właśnie 80D

reklama
A ja chyba oddam mój szary 85B.Przydałby mi się 80C. Ale skoro teraz jest luźny,to potem lepiej nie będzie.Nie zamierzam przytyć po porodzie:tak:
Wielka szkoda bo fajny jest

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry