reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy majóweczek

ja mam czerwony wózek i obecnie jeździ w nim młody a będzie jeździła dziewczynka :)

Kolorowa pewnie zależy ile masz tych komarów w nocy, u nas raczej nie ma dużo więc ja mam wkład do kontaktu i tyle, moskitiery na wózek też nie miałam, i nigdy młodego nic nie ugryzło, a jak coś to fenistil można u takich małych dzieci stosować, w kropelkach albo maść

Ostatnia edycja:
reklama
jeśli chodzi o teorie na temat koloru to też są różne,jak moja córa była mała mówiono że dziewczynkę ubiera się na niebiesko a chłopca na różowo przez pierwszy okres życia.ja jakoś pod kontem unisex kupowałam i miałam większość tych pierwszych ubranek,pościel,wózek,niebieskie.teraz nie wyobrażam sobie chłopca ubierać na różowo:baffled:

dziewczyny ja bede miała moskitiere napewno i do łózeczka i do wozka... a to dlatego ze u nas na wsi masakra z meszkami jest co roku... Jestesmy wszyscy strasznie pogryzieni i zadne specyfiki w psikach nie pomagaja.... do tego ogrom komarów bo mieszam przy lesie....

Do tego mam moskitiery w kazdym oknie bo bez tego to inwazja w mieszkaniu jest

Dzieki za pomoc w zdecydowaniu sie:-) Ruszamy na naszą pierwsza wyprawę po sklepach dla ''dziecków'' :-D
Miłego dnia!

ja się zdecyduje na baldachim jednak ;) tylko nie jakiś mega wielki, chodzi ogólnie o to że łóżko jest niedaleko okna i nie chce żeby wiało w małej stronę bezpośrednio bo wiadomo letnie dzieci będą przy otwartych oknach spały w pierwsze miesiące ... oprócz tego kupie jeszcze karuzele, kilka kocyków (mam już jeden z małpką<3) śpiworki i tyle jeśli chodzi o łóżeczko.

baldachim też się przydaje jak dziecko śpi z nami w pokoju,można zasłonić przed światłem wieczorem,jak jest w danej chwili nie potrzebny to się go zawija i luz:-)

no ja nad baldachimem się zastanawiam... bo słyszałam,że siedlisko kurzu, że przeszkadza w dostępie do łóżeczka.... ale u nas łóżeczko będzie przy podwójnych drzwiach balkonowych więc może warto....

widok2.jpg

reklama
wiadomo ze o taki baldachim trzeba dbać, prac regularnie itp, wszystko może być sieldliskiem kurzu szczególnie u mnie w domu gdzie sie kurzy jak chore ;/ meble trzeba co dwa dni ścierać. A nadmienie że nie mieszkam przy głównej grodze tylko na odgrodzonym murem osiedlu domków.

Do góry