reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Ja chyba nie kapuję. Dlaczego dzieci nie mogą być razem w pokoju?

Oczywiście, że mogą ale...między 1 a 2 córą będzie prawie 6 lat różnicy- Majka chodzi do szkoły, musi się wysypiac. Poza tym nie wyobrażam sobie, żeby we własnym pokoju musiała siedzieć jak mysz pod miotłą, bo siostra śpi, a wiadomo, że takie maluszki śpią baardzo dużo. Dziewczyny będą miały razem pokój jak druga córcia będzie miała minimum rok- 1,5. Do tej pory planowalismy, żeby spała razem z nami.

aaaaaaa, ja całe życie z siostrą ponad 5 lat młodszą w pokoju mieszkałam. I nikt się tym nie przejmował.
Moje dzieciaki też będą razem docelowo, bo na początku dzidziuś będzie z nami w sypialni, dla wygody ;-)

Kitka u mnie Maluszek póki co będzie z nami w sypialni.
wprawdzie mamy jeszcze wolny pokój ,ale jakoś nie umiem zostawić dziecka samego w pokoju. muszę słyszec jedo oddech.
taka poje..... jestem,:sorry:

Witam Was mamusie!
Jestem podwojna mamcia córeczki 2010 i synka 2011.
Zaczelam troszkę odgruzowywać mieszkanie i piwnicę i mam do sprzedania świetny komplet łózeczko materac plus dodatki.
Tutaj link do aukcji, Łóżeczko niemowlęce + materac + dodatki (3024183244) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeżeli byłaby któras zainteresowana proszę o wiadomosc PW mozemy sie ugadac z cena i aukcje moge wycofac:)
Życze spokojnej ciąży :)

Kitka u mnie Maluszek póki co będzie z nami w sypialni.
wprawdzie mamy jeszcze wolny pokój ,ale jakoś nie umiem zostawić dziecka samego w pokoju. muszę słyszec jedo oddech.
taka poje..... jestem,:sorry:

To jest nas dwie :-D Ja też nie wyobrażam sobie, żeby brzdąc spał w innym pokoju niż ja;-) Z 1 córą też tak było;-)

Oczywiście, że mogą ale...między 1 a 2 córą będzie prawie 6 lat różnicy- Majka chodzi do szkoły, musi się wysypiac. Poza tym nie wyobrażam sobie, żeby we własnym pokoju musiała siedzieć jak mysz pod miotłą, bo siostra śpi, a wiadomo, że takie maluszki śpią baardzo dużo. Dziewczyny będą miały razem pokój jak druga córcia będzie miała minimum rok- 1,5. Do tej pory planowalismy, żeby spała razem z nami.

ale u mnie właśnie tak miało być,Oliwka 9 lat,miała być "mała" i jeszcze ja,bo sypialnie mam na dole ale R.musi się wyspać do pracy...ale będzie chłopak więc z planów lipa...i nie chodzi o to żeby być cicho jak mysz,tylko żeby przyzwyczajać dziecko do odgłosów życia.ja z córką mieszkaliśmy na początku w kawalerce,z psem owczarkiem niemieckim,który teraz na szczęście mieszka w swoim "domku",jedynie co było uciążliwe to to że w tej kamienicy wozili ziemniaki i codziennie mi ktoś dzwonił "ziemniaki,ziemniaki" a mój pies dostawał szału i budziło mi się dziecko,więc odłączyłam dzwonek,a znajomi dzwonili na telefon.

Kitka ulżyło mi ,że nie tylko ja tak mam :-D
Noirel moja Frania jak była malusia to spała 10-15 min w stawała i np. później za 4 godz 15 min i wstawała tak mnie to zmęczyło fiz i psych ,że jak już usnęła to jak prawie nie oddychałam ,żeby tylko spała jak najdłużej

Noirel oczywiście masz rację, dziecko musi się przyzwyczaić do odgłosów życia... z tym, że (jak dla mnie) 9 latka duzo więcej kuma niż 6 latka... można już takiemu dziecku wytłumaaczyc, że jak siostra/brat śpi to nie biega sie po domu wydająć odgłosy indianina:-D. Oczywista 6 latce tez można wytłumaczyć ale czy jej radość w pewnym momencie nie będzie na tyle silna, że zapomni o tym to już nie gwarantuje. Poza tym odgłosy z kuchni itp nieee to nie dla mnie....:-) Nie zamierzam skakać koło małej na palcach co to to nie:-) ale w naszym domu z reguły jest głośno:-)ciągle ktos przychodzi, ciągle coś gra - nie lubię ciszy:-) Może i wybrzydzam ale na głowie stanę, żeby do maja mieć tą sypialnie...dla komfortu całej rodziny ;-)

Framama gwarantuję Ci, że 90% mam tak ma:-)
Chyba, że ja obracam sie w ,,dziwnym,, towarzystwie.

reklama
No to byłam i oto co w lumpku złowiłam:

bluzeczka beżowa w blado różowe groszki:) 6-9 msc

20130212_105846.jpg

tunika NEXTa - z metki 92cm, nie mogłam się oprzeć:)

20130212_105913.jpg

sweterek w granatowo białe paseczki George 9-12 msc
20130212_105945.jpg

i kocyk wełniany DISNEYa z kubusiem:)

20130212_110002.jpg

Do góry