reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Śliczności są teraz dla dzieci i nawet w naszych sklepach tylko mieć pieniążki , bo czasami ceny też są piękne a jak pomyślę , że niemowlę tak szybko rośnie to trochę mi szkoda wydać 100 zł na pajacyka, czy dresik.

A moja Niunia dostała na gwiazdkę taki fotelik-bujawkę:
Jest super!!!!

Załączniki

• ProductImageTemplate.jpg
    ProductImageTemplate.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 93
No właśnie, czy polecacie coś, jeśli chodzi o laktatory?

Ręczne czy automatyczne? Jakiej firmy? Na co zwracać uwagę przy wyborze?
Jakie i ile butelek do przechowywania mleczka??

Może mówili Wam coś w szkole rodzenia, bo mi mówili, że na to jest czas po porodzie, w zależności od tego , czy będzie się karmić piersią, że wcześniej nie ma co kupować :confused:

Podobno te elektryczne nie sa aż takie cudowne jak ich cena.
Moim zdaniem lepszy jest ręczny, bo nim ustawisz sama sobie siłę do ściągania a nie wiem czy w elektrycznym jest takie coś.
Słyszałam, że elektryczny polecany jest mamom jak muszą wrócić szybko do pracy. A do laktatora aventu można kupić pojemniczki na mleko.

reklama
ja mam elektryczny Medeli. pożyczyła mi koleżanka.
jest tam ustawiana siła ssania (chyba 3 stopnie, ale nie jestem pewna);
wszystko chyba zależy od tego co komu przypasuje i w dużej mierze od tego jakie ma się piersi.
jedna moja koleżanka miała własnie Medeli elektryczny i jej nie pasowała ta nakładka na pierś ze względu na to, że jest sztywna, a koleżanka ma dość duże piersi - ją uciskało.
koleżance o mniejszych piersiach Medela sprawdziła się doskonale mimo swojej sztywności.
ta z większym biustem zakupiła aventu i właśnie dlatego, że jest bardziej miękki sprawdził się.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry