reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Taka mała ciekawostka apropos bucików z Befado...Jeśli na podeszwie są kółeczka to bucik jest dla wąskiej stópki z szerokim podbiciem, jeśli miś to dla szerokiej z szerokim podbiciem...jest trzeci wzór dla stópek małych i drobnych :-)

ja kupiłam właśnie buciki z Befado też, o takie:
http://www.befado.com.pl/?p=produkt&id_pro=1154
bardzo fajne się wydają - co do podeszwy to nie wiedziałam o tym, co adiva pisze :-) na naszej są kółeczka - a nie wiem w sumie jaką stópkę ma Ola, drobna taka, ma najmniejszy rozmiar - 18 ;-)
no i kurna założyłam - ledwo co, bo strasznie podkurczała paluszki i się wierciła, postawiłam ją to się rozpłakała, siadła i zaczęła brać stópką o stópkę żeby je zdjąć :-:)-( mam nadzieję, że się przyzwyczai do bucików....

laseczki zeby was szlag nie trafił jak wam przyjdzie je zapinac a dzieciak bedzie w kazda strone wierzgac... miałam takie dla Juli... tragedia- wasze moze beda grzeczne przy zakładaniu Nie ma to jak rzep nawt szybciej idzie robienie podwójnyh kokardek;-)

laseczki zeby was szlag nie trafił jak wam przyjdzie je zapinac a dzieciak bedzie w kazda strone wierzgac...
no cóż, człowiek na błędach się uczy, jak będzie ciężko je zapinać to kolejne kupi się na rzep ;-) ale póki co to nie zapinanie stanowiło jak dla mnie problem - bo z tym poszło gładko - samo włożenie było ciężkie ;-) ale dojdziemy i do tego :tak:
Black - Ola też nie chce mieć nic na nogach, na rękach to samo - założyłam jej rękawiczki to aż purpurowa się zrobiła ze złości :/

Ostatnia edycja:
do chodzenia w domu: zalecane są skarpetki z ABS.
Dziecko powinno jak najdłużej mieć kontakt stopy z podłoga do prawidłowego rozwoju. Także dla dzieci uczących się chodzić nie polecam żadnych butików.

Nasza rehabilitantka także uważa że butki dla dziecka w tym etapie rozwoju to proteza.

....a tak generalnie my nie mamy problemów z butami (kozaki z cocodrillo na rzep) i rękawiczkami - ale przy czapce jest DRAMAT

Buciki-kapcie ubieramy codziennie na 30 minut i nic więcej...oswajamy sie
Rękawiczki są zjadane wiec nie beda używane...
Kozaczków również nie posiadamy - mam buciki miękkie i ciepłe na teraz a na zime cos sie kupi...Ale muszą być miękkie bo Piotrek nie znosi nic sztywnego na nogach...No chyba że zacznie chodzić, a patrzac na tępo jego rozwoju to chyba zacznie śmigać tak jak ja - grubo przed roczkiem....Sklepy są więc można jechac i kupić - nie pali się...

reklama
My na jesien kupilismy Bartkowi buty na rzepy rozmiar 19- tylko po to,zeby noga na dworze nie marzla.Wczoraj mu zakladalam i sa juz za male. Albo moje dziecko ma duzą noge, albo jakas mala rozmiarowka tych butow( firma befado).

Ostatnia edycja:
Do góry