reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy styczniówek 2009

Kasia nareszczie ktoś z okolicy:-) Skąd jesteś dokładnie?? Poprzedniej ciązy była dziewczyna z Siemianowic i nawet potem spotkałyśmy sie na jednej sali w szpitalu:-)
Na przyszłośc polecam jesli chodzi o buty to Ecco..
Duzo rzeczy kupiłam też w takim osiedłowym sklepiku (on tez nie zatani), i w Siemianowicach A wiele dostałm po koleżankach i kuzynce bo wszystkie laskki z mojej klasy juz dawno dzieci w szkołach maja i napewno nic sie im nie przyda..

Zapomniałam wam jeszcze powiedziec ze kupiłam butelke Tomme Tippee 150- jedną bo ja bede karmic cycem , zeby na wode czy herbatke była ewentualnie na odciagniete mleko jesli młody się da nabrac (Z Julka to nie przeszło).

Jak sobie pomysle co jescze mam kupic to mi słabo a przeciez wiekszośc mam po Julce..

Ostatnia edycja:
reklama
klaudia011 nie koniecznie dziadostwo. Tylko napewno za duzy :-p. Ja dla Janka kupiłam tez taki tani na allegro i byłam w szoku, bo chciałam mie na zapas kombinezonik a dostałam bardzo porzadny, cieplutki wogóle achy i ochy :-p.

A ja mam dla Misia kombinezonik polarkowy na poczatek :-D. I szperam za jakimś śpiworkiem, bo przy Janku mi się sprawdzał, tylko, ze on był większy już. Ale zadowolona byłam jak diabli, kupiłam używany taki misiowy i mam nadzieje, że Mis pochodzi w nim na jesień chociaż :-).

Madzia kombinezon śliczny. Ja na allegro obserwuje kombinezonik A bylam w 5 10 15 i są za 70 zł misiowe kombinezony ale mi się nie podobały zero rewelacji jak za taką cenę.

U mnie druga dziewczynka będzie także dużo wydatków mi odpada.

klaudia011 - zawsze możesz zadać pytanie osobom, które już kupiły ten kombinezonik :-) ja często tak robię, jak mam wątpliwości :-D możesz się zapytać czy nie za cienki itp ;-) ogólnie wydaje się być fajnym, ale no wiadomo, inne wrażenie można mieć jak się go na żywo zobaczy..

Ja bym kupiła ten kombinezon, bo w końcu na ile on będzie - na jedną zimę:-) Gdy był to kombinezon narciarski dla nas - to można się zastanawiąć, na mebrana, ilości kieszenie itd, bo taki wydatek jest na całe życie.

Może poprostu część rzeczy jest sprowadzana z chin i stąd takie ceny - w końcu wg producenta to bawełna z dodatkiem poliestru. Nie ma się co oszukiwać - zwykły polar to też poliester 100% - pod wpływem ciepła się topi :-) ale lubimy zimą się niem ogrzać :-) Najważniejsze aby bezpośrednio przy ciele była bawełna:-)

no niby tak, ale żeby też ten kombinezon nie był takim małym "więzieniem", które nie przepuszcza w ogóle powietrza w związku z czym dziecko sie poci niemiłosiernie... sama nie wiem, no żeby to jakaś folia paskudna nie była, wiadomo, że lepiej jest coś kupić jak się dotknie ;-)

myślę że zawsze można zadać pytanie sprzedającemyu aby podał skład, który znajduje się na metce.

Jednak ortalion, którym są pokryte kombinezony nie jest materiałem, który oddycha. Co innego nowoczesne materiały z membraną.

A ja egoistycznie o sobie :-). Dzisiaj się przekonałam, że już nie pochodzę w moich sweterkach sprzed ciąży bo mi ten największy na brzuchu się zadziera. Trzeba się wybrać na jakieś zakupy. Do tej pory brzuch był malutki a teraz mnie wywaliło :tak:. Patrzyłam w lustro i się śmiałam bo tak to jeszcze nigdy nie wyglądałam :-), mąż zachwycony :-)

reklama
No nic jutro pochodze trochę po sklepach i pooglądam trochę może coś znajde ciekawego...choć u nas to kiepsko z takimi rzeczami...a jak już są to drogie..a może jeszcze sie do krakowa przejadę na przechadzkę po sklepach :)
A jeśli chodzi o ubrania na mnie to już też zakupiłam dwa sweterki bo niestety moje całego brzuszka nie zakrywały...

Do góry