reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Ja dziś kupiłam sobie spodnie ciążowe z h&m oczywiście z sh :rofl2:

Mam do was pytanie ( do mam co kupują w sh)

Ubranka te malutkie z sh będziecie prały najpierw w proszku swoim a potem w dziecięcym czy tylko dziecięcym

reklama
Mama Patryka ty jesteś królową w szukaniu ciuchów w SH :-)
Ja jak coś kupie to dwa razy upiorę w proszku dziecięcym, żeby nie zostało nic ostrego ze zwykłej chemii

Moja siostra miała taką miseczke i potwierdzam, najlepsza na suche pokarmy :p ciężej wysypać :)

Co do ubranek z sh to ja chyba też wypiorę 2 razy, raz może w normalnym proszku, a potem w dziecięcym :)

Ja jak kupuje zestawy używek na all to piorę w dziecięcym jeden raz a potem prasuje z obydwu stron w dużej temperaturze z nakładką na delikatne materiały by nie przypalić :)

Kati swietna jest ta miseczka ;)

Moj dzisiejszy nabytek, a poszlam tylko po jeansy dla mnie :D

Załączniki

• 1423496798898.jpg
    1423496798898.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 72
Ja też tak mam, że jak coś fajnego mi się rzuci w oczy a nawet nie było w planach to kupuję :p ale narazie biorę na wstrzymanie, bo być może dostanę ubranka od ciotki, po jej dziecku :p

Kornelia ja mam dla dziewczynki 20 duzych kartonow po pampersach z ubraniami na przedzial wiekowy 0-24 :D niby dziewczynka kolejna ale podswiadomosc mowi mi ze to chlopiec mnie fika :)

btw. w nowych samochodach to w ogóle jest opcja wyłączenia poduszki powietrznej?
Jest, ja mam akurat w schowku. Co mnie jednak zastanawia i jak (w prawdzie pobieżnie) szukałam informacji to nie znalazłam - co z poduszkami bocznymi i z kurtynami? Bo mam to i to. O ile kurtyna chyba nie dosięgnie do fotelika i wybucha w dół, to nie wiem jak fotelik współgra z poduszką boczną (tą co wyskakuje z fotela), a ta wydaje mi się, że może walnąć dziecko z boku. Wyłączyć da się tylko przednią (przynajmniej u mnie).

reklama
Tak jak napisała Angi, kiedy się jedzie samemu z dzieckiem to fajnie mieć je pod ręką i tak w moim samochodzie wyłącza się poduszka powietrzna pasażera. Kiedy będzie nas piątka to będzie mi łatwiej, jak maluch będzie z przodu, bo nawet jak mąż będzie prowadził to ja siedząc na środku z tyłu będę miała dostęp do malucha i do mojego młodszego, który też może tego potrzebować przy dłuższych trasach. Oczywiście bezpieczniej jakby był z tyłu, ale po prostu z doświadczenia akurat ja wolę mieć dziecko mimo wszystko pod ręką, uwieżcie mi przydało się to wiele razy.

Nowe przepisy nie zabraniają przewożenia dzieci z przodu w poprawnie przymocowanych fotelikach i z wyłączoną poduszką powietrzną.

Boczne poduszki nie są przeszkodą dla fotelików, chyba że jest tak napisane w instrukcji fotelika, ale szczerze wątpię, żeby jakikolwiek fotelik miał taki zapis.

Gryzak Hevea drogi, ale prawie nic nie muszę kupować to mogę sobie wydać, hehe

Do góry