reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Zulugulka wlasnie dzwonilam w sprawie kolejnej i znów nieaktualne...bo jak mam kupować za ponad 200 zł za używana i jeszcze jechać po nia 100km to wole kupić nowa na Allegro za 299 zł.
A udało Ci sie w koncu kupić?

reklama
Udało na allegro, ktoś wstawił na kup teraz i to akurat mi sie fuksnelo i byłam pierwsza. Chociaż trafiłam już nadzieję, na olxie oferty nieaktualne, a licytację na allegro używek dochodziły prawie do cen nowek.

Ja kupiłam używaną kołyskę mothercare 2 lata temu na gumtree za 100zł. Była ze 40km pod Warszawą. O taka, tylko na białej podstawie - http://modny-dom.pl/wp-content/uploads/2011/12/Urocza-kołyska-dla-niemowlęcia-Mothercare.jpg W zasadzie jak nowa.

Co do prania to dużo zależy od pralki. Mam od jesieni nowego Simensa i kilka rzeczy męża mi się skurczyło w 40 stopniach, a w starym Simensie nic się z nimi nie działo w tej temperaturze. Może coś z grzałką jest nie tak. Właśnie piorę pokrowiec fotelika i wnętrze gondoli wózka:) Ja nie planuję prać oddzielnie rzeczy malucha, tylko wszystko razem z naszymi i starszych w Jelpie lub Loveli + suszenie w suszarce bębnowej w wysokiem temperaturze i bez prasowania. W domu nic nie prasuję, a koszule chłopaków prasuje mi pani co sprzątać przychodzi;) Dla mnie prasowanie to straszna strata czasu:D

Ubranka mogą być zapylone od prania ich z tetrą. U mnie po suszeniu tetry w suszarce bębnowej masę kłaków w bębnie zostało.

ja jeszcze dziś wstawiam pranko, bo przyszedł kocyk z Home&You, do tego to prześcieradło z Zary i parę zabawek na początek.
a tetra po praniu faktycznie gubiła mnóstwo farfocli, musiałam potem odkurzać łazienkę i pokój, i jeszcze bęben czyścić.

Może to ja wam sprzątam nie raz coś z olx :p dużo tam kupiłam dla małej :) kołyskę w 2h od wystawienia i przyszła super. Prawie nie używana, wszystko działające. Leżaczek tak samo. Isofix do samochodu i z większych rzeczy dla małej to tyle. Takto komodę kupiłam i termomixa. :)

A co do herbatek laktacyjnych to dla mnie jakaś ściema. Na laktację najlepsze jest picie wody i przystawianie malucha. Można też sobie wypić piwko bezalkoholowe np. karmi.

Jeśli nawet herbatka nie wspomoże laktacji,to ja raczej koncentruje się na tym ze zawiera koperek który przenika-jak i inne zioła- do mleka matki. Oczywiście mówię tu o normalnych herbatkach nie tych granulowanych. I mam nadzieję że to pomoże bidulce na kolki ;-)
A majątku też nie wydam na to w Rossmanie jest promocja chyba 5zl z groszem pudełko ;-)

Michasia No ja wlasnie kupowałam takie do zaparzania. Cała tamta ciąże to pilam bo na żołądku mi sie dobrze po nich robiło a wymiotowalam cała ciąże. Ja lubię te herbatki bo one mi po prostu smakują.

Zrobiłam drobne zakupy ostatnio żeby pozapinac wszystko na ostatni guzik :-)
Herbatkę z liści malin- chyba nie zaszkodzi spróbować, olejek że słodkich migdalow-zrezygnowalam z innych oliwek a i tak nie mam zamiaru często stosować,ewentualnie do masażu i może na ciemniuche jeśli się pojawi lub do kąpieli ;-)
Czapeczki chroniące przed sloncem i klapki pod prysznic(dla mnie oczywiście :-D) paracetamol w czopkach,i pokrowiec na krzesełko do samochodu przeciwdeszczowy ;-)
Więc jestem gotowa i mogę rodzic :-D

reklama
Zrobiłam drobne zakupy ostatnio żeby pozapinac wszystko na ostatni guzik :-)
Herbatkę z liści malin- chyba nie zaszkodzi spróbować, olejek że słodkich migdalow-zrezygnowalam z innych oliwek a i tak nie mam zamiaru często stosować,ewentualnie do masażu i może na ciemniuche jeśli się pojawi lub do kąpieli ;-)
Czapeczki chroniące przed sloncem i klapki pod prysznic(dla mnie oczywiście :-D) paracetamol w czopkach,i pokrowiec na krzesełko do samochodu przeciwdeszczowy ;-)
Więc jestem gotowa i mogę rodzic :-D

Michasia broń boże herbatki z liści malin teraz nie pij, ona powoduje przyspieszenie akcji porodowej:szok:

Do góry