reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy

saly

Zadomowiona(y)
Witam,
nie wiem czy mnie Cyprysiowa nie upomni za nowy wątek- ale najwyżej go usunie.
Otóż rośniemy drogie Panie:tak:, i stare ciuszki przestają na nas pasować. Oczywiście można już kupować ciuszki ciążowe, ale można tez stare " zmodernizować". A ponieważ najlepsze pomysły wynikają z oszczędności liczę , że i Wy dodacie kilka swoich. Oto moje:
- spodnie: zwykła gumka z pasmanterii do " majtek" przewiązana od guzika do dziurki. Na to dłuższa bluzeczka i niktnie zauważy że nam się rozporek nie dopina, a stare spodnie jeszcze służą:-D
- spodnie i spódnice:w sklepach z tkaninami można kupić tkaniny z lajkrą. Ja wycinam pas naciągliwego materiału i wszywam w spodnie. Wychodzą normalne ciążówki, tylko za znacznie mniejszą kaskę. Póki w biodrach się mieszczę ,póty spodnie mi posłużą.
- przykrótkawe bluzki: w sklepach ina allegro można kupić pasy ciążowe - grube pasy znaciągliwego materiału które zasłonią duży już brzuszek. Można kupić...ale można też uszyć za psie pieniądze i w bardzo prosty sposób. Potrzebujemy tylko uciągliwy materiał, np. z lajkrą:-)
- rajstopy: ciążowe trochę jednak kosztują. A wystarczy kupić zwykłe rajstopy z dużym klinem i zalożyć je klinem na brzuszek.Oszczędność jak 3:1, tylko trzeba kupować rajstopy bez wyprofilowanych stóp;-).
Ja jeszcze cieszę się, że teraz jest taka moda na dłuższe tuniki i ponieważ mam ich sporo sprzed ciąży wykorzystuje je namiętnie.
A jak Wy radzicie sobie z powiększającym się rozmiarem?
Może znacie adresy sprawdzonych sklepów z odzieża ciążową?

Ponieważ wątek się znacznie rozrózł podaję małą sciągę do niego:
- lista rzeczy niezbędnych dla maluszka podana przez nasza niezastąpioną Asię---> strona 5 tegoż wątku
- rozmiarówka dziecięca---> strona 28
- lista rzeczy niezbędnych do szpitala na poród made by doświadczony Asioczek---> strona 36

Owocnych poszukiwań życzę

reklama
Otóz. Co do nowego wątku to myśle że możnaby o ciuszkach ciazowych pisac na "zakupach" bo jednak zakupy to wszystko co zwiazane równiez z oszczednością a tutaj myśle że na temat zostanie dodanych kilka postów i na tym koniec,a wątek nowy jest.
Ja np. zaczynajac czytac Twojego posta muslalam wlasnie o pasach ciazowych ale juz to napisalas. Pas nachodzi tez na spodnie wiec nie trzeba miec wcale dopietych. Ja mam kilka par biodrówek pociązowych a ze wtedy bylam grupa to teraz jeszcze mi spadają.

Wracając jeszcze do wątku to mysle zeby zrobić normalny zkupowy. Co o tym myślicie?
I tam pisać o wózkach, ubrankach, łóżeczkach i ciuszkach ciązowych również.
A na przyszłość to jeżeli ktoś chciałby założyć nowy wątek to myśle że fajnie byłoby gdybyśmy najpierw pytały sie wszystkich na głównym co o tym myślą. W ten sposób unikniemy bałaganu jak i mojej dodatkowej pracy :tak::-)

Ja zamierzam wykazac się zdolnościami krawieckimi i zamówiłam archiwalny nr BURDY z wykrojami ciążowymi. Zobaczymy czy uda mi się uszyć....
Efekty wkrótce.

Cyprysiowa, no co ty - ktoś musi dbać o porządek - inaczej zaraz byłoby śmietnisko wątków i nic nie mozna by odszukać.
Bardzo dobrze że połączyłaś te 2 wątki.
Ja jutro jadę do Manufaktury i pobiegam po dziecinnych sklepikach.

Ja mam na szczęcie prawie komplet ubiorów ciążowych. Do tego moda obecnie jest taka jakby ciążowa bluzki pod biustem są rozszerzane i spokojnie nasze brzuszki ukryją.

Z ciuchów ciążowych u mnie sprawdzał y się jeszcze koszulki i swetry męża :)

reklama
Do góry