reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

takie ciążówki sobie zakupilam dzis w lumpeksie !! :tak:
Ogólnie nie widac ich dokladnie ale sa super!
ps. Przepraszam za pirata obok ;)

0707081507vg1.jpg

reklama
dziewczyny mozecie mi doradzic czy warto kupowac stelaz do wanienki ? ja mam troche problem bo u mnie w łazience jest strasznie zimno zima takze niebede mogłą w niej kapac dzidziusia natomiast u rodzicow wanna jest zabudowana jest tylko wejscie od tj waskies strony wiec jakos tak niezbyt komfortowo:dry: dlatego raczej w pokoju bede musiala kapac i pomyslalam o tym stelazu bo tak sie schylac caly czas to mnie plecy beda bolaly ciagle ;-) czy jakies inne sposoby macie? myslalam zeby na taboretach wanienke stawiac ale czy to bedzie stabilne?

Ja swoją Tusię też kompałam w pokoju a wanienkę stawiałam na koszu na bieliznę :-Dbo przed remontem łazienki miałam taki stary stabilny jeszcze po teściowej ;-) i sprawdzał się super. Mój obecny nie zdałby egzaminu bo mu się wieko zapada:no:

Tak sobie właśnie pomyślałam, ze fajnie, że jesteście :) bo ja nie mam cierpliwości do allegro i nie umiem znaleźć nic fajnego :-) a Wy wrzucacie takie fajne linki, już sobie upatrzyłam pościel :)

My będziemy mieli łóżeczko drewniane, bombelek po urodzeniu będzie z nami w sypialni a później we własnym pokoiku i chcemy kupić takie łóżeczko co później będzie można z niego zrobić tapczanik.

Co do wanienki, to ja nie kupowałam ani stelaża, ani takiego przewijaka z wanienką (jak będziecie miały okazję sobie to obejrzeć w realu to zobaczycie jakie to jest niewygodne, ten przewijak cały czas się zamyka na wanienkę...). Ja kąpałam Misię w pokoju na stole stawiając wanienkę, a obok na tapczanie miałam wszystkie potrzebne do ubrania dziecka przybory. Na taboretach bym nie stawiałą, bardzo mało stabilna konstrukcja, hehehe, zwłaszcza jak dzidzia podrośnie. Jak ci bedzie niewygodnie to możesz sobie usiąśc na taborecie kąpiąc dzidzię.

edee - ja z Misią używałam chicco tej linii fizjologicznej z kauczukowymi smoczkami imitującymi sutek, bardzo się u nas sprawdziły. Poza tym butelki pasowały mi do laktatora Aventu.

Cyprysiowa- świetny zakup!!

YOKA - ja nie zamierzam bronić swoich wypowiedzi, napisałam o swoich doświadczeniach, a nazywanie tego średniowieczem jest trochę poniżej pasa, bo ja się nie czuję zacofana... Nikt ci nie mówi czego masz używać, ale sama zobaczysz, że czasem teoria i praktyka mija się i to ogromnie, a sposoby średniowieczne są na wagę złota.

Misiówka wyjaśnijmy sobie jedną rzecz....być może nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi tak jak powinnaś i być może zinterpretowałaś ją po swojemu....W moim poście nie ma mowy o tym że TWOJA wypowiedź brzmi jak ze średniowiecza...
Chodziło mi bardziej o to,że nawet jeśli jakiś produkt nie sprawdził się jednej osobie to nie oznacza że jest do bani.....a takie wypowiedzi padły i stąd był mój komentarz...

Yoka - ja napisałam o Johnsonie, bo wiem, że uczulał większość dzieci moich znajomych, mojej córki akurat nie, więc napisałam, że jest do bani, bo lepiej kupić na początek coś polskiego i prostszego np Bambino tu wymieniane często, czy Skarb Matki, który nam też bardzo służył.

No a co do średniowiecznych sposobów, to mają taką zeletę, że są sprawdzone przez pokolenia i nadal polecane przez położne i lekarzy np. okładanie biustu kapustą przy zapaleniu, w ten sposób kilka moich koleżanek mogło spokojnie karmić mimo problemów... Ale to chyba trzeba się przekonać na własnej skórze, co jest dobre w naszym przypadku. Ja też nie widzę problemu w stosowaniu naturalnych preparatów, to chyba nic złego... Tutaj w Anglii teraz np. usłyszałąm opinię, że nic nie polecają tylko i jedynie czystą wodę, bo wszystko powinno się wprowadzać bardzo powoli i stopniowo.

Witam.....mam nadzieję,że dziś wszystkie mamy lepsze humory....włącznie ze mną:p
A na poprawienie nastroju polecam płytkę,która właśnie zakupiłam "Kołysanki Utulanki" G.Turnaua i M.Umer....Kilka z nich znam z dzieciństwa i pamiętam jak mi je jeszcze śpiewała moja prababcia:-)

YOKA - mam tą płytę już kilka lat i jest naprawdę super, cały czas w użytku. Ja polecam wam jeszcze "Muzykę dla bobasa" - Raimond Lap, to jest nasz hit do 2 lat! Terza bardzo się sprawdzają piosenki Misia, Margolci i Agnieszki - z programu telewizyjnego, no i nieodmiennie Fasolki, Pan Tik-Tak i tego typu. Ostatnio wyszukałam jeszcze zespół Joszko Brody nazywa się Dzieci z Brodą. Są naprawdę super, ale mi nie udało się tego kupić jak na razie, wszystko wykupione...

Jako że przyuważyłem że jest tu niezły ekspert w doborze sprzętu wózkowego więc nie omieszkam podpytać :-)... Szukam mocno i namiętnie wózka i póki co mój wybór padł na Emmaljunga Edge Duo Combi tylko zastanawiam się na jakim podwoziu bo jest kilka opcji....? A także Roemer Baby Safe Plus Isofix jako nosidełko.... Co sądzicie o takiej konfiguracji?

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi jakich Wy smoczków będziecie używać? silikonowych czy może lateksowych? jak myślicie, które są lepsze? spotkałam się też z wypowiedzią (ekspedientki art. niemowlęcych), że najlepiej używać produktów jednej firmy np. wszystko miec z Aventu,żeby nie mieszac marek bo dziecko się przyzwyczaja.:tak:

Do góry