reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Jak będziesz karmic piersia to spokojnie możesz się obyc bez tych wszystkich podgrzewaczy i sterylizatorów chociaż butelki ze dwie to warto kupic bo przydaja sie jak mama ma wychodne a ktoś zostaje z dzieckiem-wtedy nie trzeba sie spieszyc do domu.
Laktator niezbędny jest jak będziesz wracac do pracy albo jak dziecko ma długo nasiloną żółtaczkę bo wtedy trzeba ściągacv pokarm i go podgrzewac przed podaniem dziecku. Ja miałam takie zalecenia i dopiero wtady kupiliśmy laktator który przydał sie tylko kilka razy

reklama
Mój mąż właśnie przegląda ta stronkę i kazał Cię pochwalić za świetne wiadomości ;-)

dzieki ! pozdrów Go miło że ktos mnie docenił :-D

wlasnie dziewczyny czy naprawde jest potrzebny podgrzewacz, sterylizator i ten laktator :sorry2: wydaje mi sie ze mozna sie obejsc bez sterylizatora i podgrzewacza , ale ten laktator mnie najbardziej zastanawia?

laktator najlepszy to dzidzia :-D a tak serio to ja tez kupiłam bo mi każdy mówił że ważne a potem raz go użyłam i jeszcze wcale niepotrzebie tylko zeby zobaczyć :-) a tak to córcia dobrze sie spisywała i teraz kupie dopiero jak okaze sie ze go potrzebuje ! dobry tez jest dla np uczących sie jeszcze, pracujących itd itp gdzie malucha ktoś bedzie musiał dokarmiac naszym mleczkiem !

dagulla mnie chodziło o kosz na zużyte pieluchy, ja poprostu nie wiem czy jest bardzo potrzebny, jeśli chodzi o laktator to ja napewno sobie kupie bo moja siostra mówiła mi że jest niezbędny.

ja miałam zwykła jednorazówke i kilka razy dziennie wyżucałam ! taki mały kosz to też rozwiązanie jak sie nie chce biegac i musi czekać na męza to wtedy zapaszki zostają w środku do czasu aż tatuś skarby wyniesie !

no to laktatora tez niebede kupowac;-) a tymbardziej ze szkole juz skonczylam i nieudalo mi sie isc do pracy bo jeszcze w szkole okazalo sie ze bedzie dzidzius:-D

czasami laktator tez sie przydaje jak ma sie nadmiar pokarmu i robią sie grudki to zeby niedpouścić do zapalenia to ściąga sie troche ale w moim przypadku to działał prysznic z ciepłą wodą i masowanie i samo leciało ! albo przystawianie Liwci nawet na chwilkę zeby ulżyło !

wsumie to znalazlam taniutki laktator za ok 40 zl a zawsze myslalam ze sa drozsze ale ja i tak niebede kupowac zawsze jak bedzie potrzebny to mozna dokupic ;-)

pewnie, ze mozna dokupic, ja mam w planach Avent Isis

laktatorrz1.jpg

ja laktatora nie kupuje narazie (mam jakis tam reczny gdzies w domu) bo z Cyprianemj nie przydal sie. Mialam za malo pokarmu i nie pokarmilam sobie za dlugo bo zaczal mi zanikac. Laktatorem sciagalam jescze mniej niz reka... Kupie laktator jak mi sie laktacja rozkreci

reklama
Do góry