reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Joasiu a jak dzidziuś - ten, który się urodził 6 tyg przed czasem? Wszystko dobrze? Pytam, bo mi zostało niecałe 5 a i nie wiadomo, czy sie na dniach nie rozdwoje...

reklama
Zdrowy :)
Muszą tylko poczekać w szpitalu aż osiągnie 2 kg, a potem do domu :)
Wszystko dobrze rozwinięte (płucka też)

Z zakupów to nam został jeszcze tylko wózek ale jakoś mi się tak bardzo nie spieszy z tym bo i tak od razu pewnie nie wyjdę na spacerek. Zresztą upatrzony już mamy wystarczy zadzwonić i zapytać czy mają nasz kolor jak nie to zamówić i za 3 dni odebrać.
Magdaleona a Ty wypoczywaj jak najwięcej, bo zawsze to lepiej jak dzidziuś w brzuszku dłużej posiedzi.

Magdaleona spokojna głowa :) Z Oliwką bedzie wszystko dobrze :)
Dori a jaki wózek wybraliście?
Ja dziś mam do odebrania dwie paczki z allegro i zaraz o 8 lecę (jak tylko pocztę otworzą), bo nie mogę się doczekać co to, a chcę jeszcze przed wyjazdem do szkoły obejrzeć.

Wybraliśmy Deltim Focus. Nasi znajomi taki mają i sobie go chwalą, no i cena jest przystępna bo w Grójcu razem z fotelikiem samochodowym kosztuje ok 1000zł a my już mamy kartę rabatową u nich więc może nawet jeszcze troszkę taniej. A wygląda tak:
1fokus.jpg

A ja znowu poszalałam na allegro i za namową koleżanki zachwyconej produktami Tiny Love skusiłam się na zakup. Czytałam wcześniej, że niemowlak na początku lubi skupiać wzrok na paskach i że inne zabawki są w pierwszym okresie zbędne i cały czas myślałam, że poprostu kupię nad łóżeczko materiał w paski... a tu niespodzianka Tiny Love na zabawkę: Pierwszą kasiążeczkę dla niemowląt z obrazeczkami w paski i kolorami biały, czarny i czerwony... no więc nie mogłam się powstrzymać!
http://www.allegro.pl/item86695967_tiny_love_pierwsza_ksiazeczka.html
A wy macie już jakieś zabawki edukacyjne dla swoich pociech?

Dori deltim focus to wózeczek, który też rozważaliśmy i faktycznie w Chabrze mieli go w fajnej cenie. Ale jak już pisałam kupiliśmy inny uzywany wózeczek, też za bardzo fajne pieniądze i nieco lżejszy (a ja się ciągle martwię noszeniem po schodach). Focusika bardzo chwalą sobie nasi znajomi :)
Magdaleona na razie zero zabawek, ale chętnie spojrzę na to co znalazłaś. A na mnie dziś czeka kolejna paczka z allegro na poczcie :) Wczoraj przyszły głównie ciuszki na rozmiar 68.

Dori My tez rozwazamy Deltima Fokusa albo Premiere'a
A wczoraj dostalismy lozeczko (od znajomych znajomych ;)), a 2 dni temu byam u rodzicow i w ich miejscowosci znalazlam tani sklep i kupilam juz tez pare rzeczy: posciel, kocyk, przescieradelko, ceratke do lozeczka, pieluszki tetrowe, flanelowe, chusteczki do pupy, patyczki do uszu, gruszke do nosa, Sudocrem, oliwke, puder, zel do mycia, a dla siebie wklady poporodowe i masc na popekane brodawki.
Mam ogromna radoche ze cos juz mam, remoncik tez skonczony (tylko jeszczze smierdzi farbami, lakierami itd, ble)
Magdaleona zabawki na razie sobie odpuszczamy. Zobaczymy co poprzynosza goscie ;), a na poczatek i tak wiele zabawek nie trzeba

a ja dzis dostalam zamowione na allegro pieluszki kolorowe flanelowe - sa sliczniutkie

na takie powazniejsze zakupy jedziemy w polowie marca dopiero;) doczekac sie nie moge i rozumiem bo ja tez bede miala radocha jak diabli jak juz bede maial duuzo ciuszkolw lozeczko......

reklama
A mi mąż wczoraj skręcił komodę i już dziś zrobiłam pranie, teraz w domciu pachnie płynem dla niemowląt!

Do góry