reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

W SOBOTE ALBO NIEDZIELE JUZ NA 100% JEDZIEMY PO WSZYSTKIE POTRZEBNE RZECZY DLA DZIDZI - JUZ WSZYTKOE BEDZIE GOTOWE:):):)

reklama
Dziewczyny supreowe kąciki dla maluszków, gratulacje!

A my dzisiaj zrobilismy kolejne zakupy. Trochę spóźnione w porównaniu do Was. Kupilismy łóżeczko i materacyk kokos-gryczany, przewijak, gadzety do kąpieli i pielęgnacji, wiec spoko teraz juz spokojnie czekać:)

a my  wczwartek jdziemy na zakupy karniszy i firanek do pokojow :)
do tego w weekend jedziemy zamowic tapczanik dla starszego syna; a od jutra zaczynam przeglad i pranie rzeczy dla dzidzi ;)

Wlasnie mi mama powiedziala ze w Leclercu od jutra jest promocja na artkuly dla niemowlat, juz wyslalam przyszlych dziadkow na zakupy :) no coz mi nie wolno chodzic ;)

Dori sliczy kacik, taki idealny dla Victorii...ja niestety jeszcze walcze z aparatem bo go do serwisu nie oddalam, troche przez ten szpital sie wszystko w czasie przesunelo...a u nas tez niedlugo bedzie wszystko gotowe, wiec jak tylko dorwe jakis aparat to zaraz pstrykne fotke, zeby dla rownowagi dodac cos niebieskiego z akcentami rozowego (mojej tesciowej sie pomylilo i nakupowala rozowych rzeczy )

Ja z kosmetyków kupiłam płyn do kąpieli - kremowy płyn J&J z serii lawendowej - jak małą uczuli nic straconego bo ja je strasznie lubię i wykożystam ;) Kupiłam też oliwkę, ale zastanawiam się nad oliwką w balsamie Nivea - podobno lepiej się nakłąda bo się nie zlewa. Mam też Sudokrem - na odpażenia i krem Niva to pielęgnacji dla niemowląt - pasuje i do buzi i do pupy i do całego ciałka...
A dla siebie kupiłam Maść BPanten - na popękane brodawki i stany zapalne - znajoma mi poleciła bo miała straszne problemy, a jest to maść, po której nie trzeba myć piersi przed podaniem "cycka" bo jest zupełnie bezpieczna dla maluszków.
Butelki mam 2 Avent-u bo mają szeroką końcówkę z gwintem i łatwo można je umyć dłonią bez użycia szczoteczek do butelki. Zreszta kupiłam je w zestawie z laktatorem

no tak, ta oliwka w balsamie jest bardzo fajna - ja ją chyba sama zużyje zanim się dzidzia pojawi ;) ja na początek kupiłam mydełko, też kremik na odparzenia i kremik na spacerki do buziaka - mam nadzieje, że będzie ładna pogoda i szybko będzie można zacząc wychodzić z dzidzią na dwór :) kosmetyki kupiłam nivea bo właśnie słyszałam, że j&j często uczula, ale z drugiej strony najczęściej stosują je w szpitalach z tego co słyszałam...
dziś kupiłam pościel, a właściwie poszewki do kopletu z tym co już mam, a więc w żyrafki :D tylko kupiłam flanelowe bo są bardzo milusie w dotyku :)

reklama
A ja kupiłam oliwkę Bambino i mydełko też bo podobno Bambino w ogóle nie uczula, mam też oliwke J&J ale one właśnie podobno często uczulają.

Do góry