reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

Dziewczyny polecam na babyboom jest lista co do szpitala - oczywiście każda może ją modyfikować wg uznania, ale porówniać z tym co już mamy
https://www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/torba_do_szpitala/dla_mamy.html
https://www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/torba_do_szpitala.html
Ja jeszcze tylko art spożywcze i kosmetyki, no i czekam aż koszule do karmienia przyjdą z allegro.
Spakowałam też sudokrem dla małej ponieważ znajoma mówiła, że pupcie myją maluszkom przy przewijaniu zwykłym płynem do rąk i spłukują i potem maluchy mają odparzenia więc warto coś mieć i posmarować zanim się założy pieluszkę.

reklama
A ja właśnie byłam w piwnicy po kolejne pudła i piore kolejną ture ciuszków, są też 4 rożki, dwa ręczniczki ale takie pożółkłe ble :( spróbuje to wygotować z dodatkiem Vanisha to może się troche wybielą. Nie wiem czy jest sens kupować nowe skoro mam używane, ale jak mam używać takich zżółkniętych to wole kupić ::) Chciałbym tak jak niektóre z was wybrać się na zakupki dla dzidzi ale mój mąż nie chce nic na razie kupować :( bo boi się zapeszyć, a przecież potem z maleństwem, tuż po porodzie jak będe ledwo żywa to raczej ciężko będzie chodzić po sklepach :(

Iza tylko po praniu z Vanishem musisz jeszcze raz wyprać ręczniki w środku dla niemowląt, bo do rzeczy dla dzieci nie można używać wybielaczy.

No to tak jak obiecywałam wklejam kącik mojej Victorii. Uwaga będzie różowo:
DSC00762.jpg

DSC00761.jpg

DSC00764.jpg

Dori śliczny kącik :) bardzo ładne łóżeczko z szufladą na pościej (praktyczne :)) i pościel też śliczna, widze też kosmetyki i wózek w tle. Ślicznie!! A jesteś pewna ze dziewczynka? Wiesz, czasem zdarzają się niespodzianki ::)

Ostatnio zaczełam się zastanawiać, bo u lutówek urodził sie synek mimo że na USG 3D wyszła dziewczynka. Mi na USG 3D/4D lekarz powiedział, że na 100% dziewczynka i wpisał to nawet do raportu z badania, poza tym na dwóch innych USG mój lekarz prowadzący tez powiedział, że noszę kobitkę. Najwyżej bedzie landrynkowy synek, ale tak już się przyzwyczaiłam do myśli że to córeczka że powiem szczerze ciężko by mi się było przestawić.

reklama
Dori myśle ze w Twoim przypadku to raczej pewna sprawa :) też chciałabym mieć taką pewność, ale nie byłam na usg 3D, a na zwykłym tylko dwa razy mi powiedzieli że nic nie widać między nóżkami. Nastawiłam się na dziewczynkę ale zdaje sobie sprawę z tego że może być niespodzianka :) Teraz na usg to w ogóle nie widać bo dzidzia już duża :(

Do góry