reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy :-)

ja nie chcialam nic kupowac , ale bylam w sobote na miescie z moja kolezanka ,ona tez jest w ciazy ona ma termin na13 lutego,a ja na 16 .Zobaczylysmy w h&m piekny rozowy kombinezonik, na luty w sam raz.My obie mnie moglysmy sie oprzec no i kupilysmy.

reklama
A ja sama zabrałam sie do wieszania obrazków nie chciałam czekac na męża, wkurzył się jak mu powiedziałam
przez tel. ze sama to robie ;) ale co tam!!

To scianka na której bedzie komoda z przewijakiem i później wstawimy łóżeczko a to moje
powieszone obrazki!!
dscn00918hu.opt.jpg

trzy zwierzaczki z Ikeii ;)
dscn00890gl.opt.jpg

a tu obrazek artysty plastyka troche dziwny no ale to prezent ślubny i tak trzymaliśmy
aż sie doczekał swojego miejsca ;D
dscn00906sv.opt.jpg

Fajnie już tak obrazki wieszać. Ja jeszcze muszę czekać. Mój tata idzie do "teściowej" jutro zobaczyć mieszkanie i sprawdzić co do remontu muszą kupić, a potem będą odnawiać z Piotrem i dopiero ja wkroczę do akcji :D :D :D Dzidziuś będzie z nami w pokoju co prawda możemy się wynieść do drugiego, ale ja bym go tak nie ogła zostawić daleko.
Dziewczyny myślałam o pomalowaniu jednej ściany (tej przy której będzie stać łóżeczko) na jakiś kolorek ładny. Pastelowy zielony, albo niebieski, żeby tak smutno nie było. Co o ty myślicie??

Kachna, to bardzo fajny pomysł. Jeśli ma się mało mebli w pokoju warto pokombinować z kolorami, żeby zapełnić wnętrze i nadać mu przytulności.
Dobrze będą wyglądały na ciemniejszym tle jaśniutkie dodatki, od pojedynczych szafek począwszy przez półkeczki do obrazków w jasnych ramkach. Oczywiście nie wszystko na raz :laugh: :laugh: :laugh:

Dynia co do małej ilości mebli to na razie problem. Ale już Piotrowi powiedziałam, że mu zrobię porządek i wywalę wszystko co niepotrzebne (oczywiście niepotrzebne według mnie :D :D :D ) Piotrka mama nam chce szafę nową kupić- jakąś narożną, żeby mało miejsca zajmowała. Jeszcze tylko musimy powiedziedzieć, która nam się podoba(ale coś mam wrażenie, że ona nam powie, która nam się podoba :p) No i ciągle nie wiem jakie łóżko mamy sobie kupić, czy jakieś składane, czy takie duże. Mi tam się bardzo podoba to co jest, ale już niedługo możemy się przestać w nim mieścić :p :D :D

No i teraz mam problem naturu zakupowej. Jutro jedziemy zamówić termin ślubu cywilnego, w co ja się ubiorę?? Jak kupię coś teraz, to się potem mogę nie zmieścić, a zostawiać takie zakupy na ostatnią chwilę też niedobrze. Może coś sama wymyślę i będę szyć?? (tzn. krawcowa nie ja). Ojoj

polecam uszycie u dobrej krawcowejczegos fajnego moze z wysokim stanem....materialow teraz superowych pelno.....zapas zawsze krawcowa moze zostawic....i poprawic cos...jak brzusio urosnie..

Karolla super obrazeczki :) ja juz mam też cosik na ścianę nad łóżeczko :) jeden z nich widoczny w moim awatarku to król lew wyhaftowany przez moją mamusię :)

u mnie cała sypialnia jest w klorze pistacjowym, możliwe że nad łóżeczkiem będzie jeszcze biała szafeczka na ciuszki czy podręczne rzeczy...

Kachna mój mąż przy mnie ze łzami w oczach segregował swoje rzeczy (czyli graty) do wyrzucenia żebyśmy się mogli zmieścić w jego małym pokoiku... ach, żebyś widziała ten wzrok jak kazałam mu oddać komuś "zestaw małego chemika", wyrzucić zepsutą piłkę do koszykówki, pudełeczka (bo na coś mogą się przydać)... ::) masakra... :)

reklama
karola7 pisze:
Karolla piekne obrazki. No i jak profesjonalnie przybite. :laugh:
a ile sie namierzyłam by prosto wisiały ha ha ;D

ja dzisiaj byłam w sklepie z mebelkami no i mam zagwostke bo chciałam łóżeczko 140x70 ale one są mega duze
bo dochodzi rama i w sumie wychodzi 145x75 jejku jak ja taki kols zmieszcze w naszej sypialni
chyba jednak mniejsze kupimy chciałabym aby córcia spała u nas do 6-miesiaca a potem zrobic jej pokoik
ale czy bede miala serce by ja przenieść hmmm :-[

Do góry