reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy :-)

Karolla pisze:
Dziewczynki ile kompletów poscieli kupujecie bo ja dwa a trzecią dostane, ponoc różnie to bywa z maluchami
mogą zasiusiać lub nie daj boshe cos gorszego zrobić na posciel ;D ;D

Ja kupiłam póki co jedną ale Mama mi uszyje co najmniej dwie, więc na pewno będe miała 3.A jak znam życie to jeszcze od kogoś dostanę w prezencie albo sobie zażyczę w prezencie gwiazdkowym :)

reklama
Ziółko, nie dziwię sie , że nie mogłaś sie oprzeć.
Myfa ale dorosla juz ta kurteczka. Pięknusia.

Ja tez zakupilam jedna posciel (mam nadzieje, ze wreszcie dojdzie), a na dwie nastepne mam juz material i uszyje :-)
Kurteczka superowa, rzeczywiscie taka dorosla :-)

Kira to zdolniacha z ciebie. Ja zamierzam mamusie poprosic o uszycie flanelowych pieluszek. kupie trochę materialu i pewnie wyjdzie taniej niż za normalne pieluchy w sklepie. No i rozmiar sama sobie wybiorę.

Karola, mhm.... czy zdolniacha?? Sama nie wiem. Ja mam bardzo tradycyjne podejscie do wielu spraw (pomimo kilku odchylow ;-) ) i dla mnie to normalne, ze kobieta gotuje, prasuje, szyje, haftuje, robi na szydelku..... Tak juz mam :-) A szycie?? Widzialam od malego, bo mieszkalismy z rodzicami i dziadkami, a babcia jest krawcowa :-) I zawsze cos szylam. Najpierw ubranka dla lalek, a teraz juz troche "powazniejsze" rzeczy :-) Ale czasami cos podrzucam babci ;-)

znalazlam w Jysk znalazlam sliczny material na posciel poduszeczka juz jest uszyta wiec spokojnie moge kupic....a poszewke na kołderke uszyje mi tez mama (nie krawcowa) to proste :-)
z tymi flanelowymi pieluchami to tez nie zly pomysl.....
a to kolejne i juz chyba ostatnie ozdoby nad lozeczko maluszka...zakup tatusia :-) sa to lampiony ale nie bedziemy tam zarowek wsadzac chyba tyllko powiesimy nad sufitem zeby maluszek widzial je jak bedzie lezal w lozeczku....
p10301224go.jpg

p10301234ed.jpg

p10301249lp.jpg

p10301253ut.jpg

dzieki Karola7 zastanawiam sie tylko czy nie bedzie za bardzo na "paciane" tymi bajkowymi elementami... doszlam do wniosku ze narazie maluszek bedzie mial swoj kacik w naszej sypialni wiec trzeba pogodzic kila rzeczy... znlazlam szafe do kompletu moich mebli do malego pokoiku z ikei i musze cos innego wymyslic bo spejalnie do wawy nie bede jezdzic po szafe zreszta nie zmiesci sie na samochod :-(

Myfa czaderskie te lampiony! :D efekt bedzie bajeczny jak juz je powiesicie! :D
ja dla mojej dzidziuni wyszywam takie obrazki z postaciami z bajek a właściwie z Kubusia Puchatka. mam juz dwa. poxniej wkleje fotki :)

reklama
Myfa śliczna ta kurteczka dla synka a uszyta jak na dużego bejbika to mi sie podoba, lampiony też fajnie wymyśliłaś,
ja dzisiaj zrobiłam porządki w pokoju Olci, jak mezus przyjedzie z pracy to obrazki na ścianie mi poprzybija
chyba że sama to zrobie bo niecierpliwa jestem !!

Moja kochana tesciowa w sobote była na zakupach i przy okazji kupiła wnusi cud komplecik
taki na 4-6 miesiecy z H&M słodki jest!!

sukienka różowa z Minnie  
dscn00857zc.opt.jpg

body do kompletu
dscn00864aw.opt.jpg

i jeszcze jedno body z kwiatkami na kołnierzyku
dscn00874kc.opt.jpg

Do góry