reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy :)

to i racja :) mpja polzona cos tam wspominala ze ma clay zestaw "startowy" utynsyliow do pielgnacji pepka oczkow itp. dla dziecka i go daje- jakeis tam sol fizjologiczna waciki jalowe- no takie "bio produkty" czy cos. ale musz edokupic ten zestaw z oobcinaczkami itp. no i termometr...

reklama
Szyszunia taka VILEDA Viva Dry Cascade (138193) | MALL.PL jest naprawde super, ja ja z poczatku jak zobaczylam to stwierdzilam z ironia ze duzo sie na niej zmiesci, a potem jak zrobilam dwa duze prania odziezy dla nas doroslych nie dzieci i powiesilam na niej i jeszcze wolne miejsce zostalo to az sie zdziwilam. A ciuszkow dzieciecych piore dzis trzecia pralke ktora tam powiesze ^^

o fajna taka pionowa- trzeba by pomyslec coby takiej niedokupic- mało miejsca w poziomie zajmuje - do mieszkania akurat na male ciuszki 1 superasna!

die ja mam taką listę (skontrolowaną przez doświadczoną Mamę ;) )
- pieluchy- chusteczki nawilżające
- krem na odparzenia (do codziennej pielęgnacji z Johnson Baby, a jak by się pupka odparzyła to Bebe Clorane)
- waciki i patyczki higieniczne (takie specjalne dla maluszków)
- płyn do kąpieli dla niemowląt (Oilatum i już wtedy nie trzeba oliwki czy balsamu)
- krem do twarzy Oilatum (a na zimę jakiś dobrany do pogody)
- sterylne gaziki + spirytus (do pępka) - na spirytus mam taki przepis: mała buteleczka spirytusu, zostawić w butelce 60% i dolać przegotowanej wody.
- termometr bezdotykowy (ponoć najlepszy Microlife) - mierzy temp. maluszka z daleka, temp. w pomieszczeniu, temp. wody w wanience, temp. jedzenia czy picia
- aspirator frida - do usuwania nadmiernej wydzieliny z nosa
- izotoniczny roztwór wody morskiej - do pielęgnacji nosa
- szczotka z naturalnego włosia (grzebyk można sobie podarować)
- nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
No i to tyle :-)

Vileda, obok brabanti to najlepsze marki ze sprzetem do sprzatania itd. Tez zachwalam.

Die patyczki sobie odpusc, lepiej uszka wycierac samym recznikiem i tylko sama malzowine. A jesli juz to te "grubsze". Mysle ze wiecej niz napisalas nie trzeba. Mozesz najwyzej zakupic przybornik, ze szczotka lub grzebieniem do wlosoc, obcinaczem i pilniczkiem do paznokci itd.

asset-1000144128.jpg

Oskaa zapomnialabym o roztworze wody solnej do noska. A jesli chodzi o spirytus do pepka to lepiej sie spytac w szpitalu. O ile w de jest tak jak u mnie to nie bedzie potrzebny. PIerworodny mial peprek ladnie przyciety przy skorze i wystarczylo go dobrze osuszyc i uwazac przy zakladniu pampersa aby ten go niepodraznil.

Ostatnia edycja:
die ja mam taką listę (skontrolowaną przez doświadczoną Mamę ;) )
- pieluchy- chusteczki nawilżające
- krem na odparzenia (do codziennej pielęgnacji z Johnson Baby, a jak by się pupka odparzyła to Bebe Clorane)
- waciki i patyczki higieniczne (takie specjalne dla maluszków)
- płyn do kąpieli dla niemowląt (Oilatum i już wtedy nie trzeba oliwki czy balsamu)
- krem do twarzy Oilatum (a na zimę jakiś dobrany do pogody)
- sterylne gaziki + spirytus (do pępka) - na spirytus mam taki przepis: mała buteleczka spirytusu, zostawić w butelce 60% i dolać przegotowanej wody.
- termometr bezdotykowy (ponoć najlepszy Microlife) - mierzy temp. maluszka z daleka, temp. w pomieszczeniu, temp. wody w wanience, temp. jedzenia czy picia
- aspirator frida - do usuwania nadmiernej wydzieliny z nosa
- izotoniczny roztwór wody morskiej - do pielęgnacji nosa
- szczotka z naturalnego włosia (grzebyk można sobie podarować)
- nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
No i to tyle :-)

-pieluchy i chusteczki musze kupic
-krem na odparzenia mam już kupiony z weledy- wszystkie kosmetyki pielęgnacyjne kupiłam z tej firmy (płyn do kąpieli nowordka, krem do pupy, krem do twarzy, oliwke)- jeszcze musze dokupić tylko ten na wiatr i mróz
-waciki i patyczki- sobie musze zanatowac i kupic !!!!
-gaziki sterylne kupie w aptece- ale chyba takie od razu nasaczone tym czyms do pielgnacji pępuszka- bo u nas spirytusu się nie stosuje- w Polsce dalje się roztworem spirytusu pepek pielgnuje?? tutaj woda z mydlem i utrzymywać w suchości- ew. tym sterylnym wacikiem nasaczonym czymstam (ale nie spirytusem) w razie jakby się slimaczyl
-termometr mam taki upatrzony Chicco Therm. Easy Touch Plus » Jetzt online kaufen | windeln.de ale jeszcze się zastanawiam i rozglądam
-aspiratorek musze kupic- chyba tez z chicco- fajny znalazłam za 7 euro i chyba go zmaówie
- ooooooo woda morksa!!! wlasnie wlasnie!!!
-szczoteczka
- nożyczki

chyba faktycznie to wszystko prawda?? :)

a dla siebie???? poporodowy zestaw dla mamy karmiącej i gojącej się?

Załączniki

• HPIM6142.jpg
    HPIM6142.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 45
  • HPIM6143.jpg
    HPIM6143.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 52
  • HPIM6144.jpg
    HPIM6144.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 45
  • HPIM6145.jpg
    HPIM6145.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
reklama
tez patrzyłam na ten elktroniczny wlasnie ....ale stwierdzialm ze nie ebde tyle inwestować w narzedzie tortur:p
moja kolezanka mi wczoraj powiedziała ze ona praktycznie do wszystkiego - zakrapiania noska, przemywania oczkow, uszków pępuszka..używa..SWOJEGO MLEKA...slyszalyscie takie cos może???

Paulinek - ubranka sliczne a i ja tez praktycznie nie kupowałam nic z krótkim rękawem dla GROCHA poza kilkoma bodziakami :)

Do góry