reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakupy:-)

Pumelova - znalazłam na szybko fotki

Wózek 3w1 - jeden stelaż, w który wpinasz zgodnie z potrzeba: gondole, spacerówke i fotelik

Oraz przykład wózka lżejszego, tzw.parasolki. Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie jasne.

Przykłady wózków totalnie przypadkowe (aczkolwiek maclareny są naprawdę świetne (parasolka)) [emoji6]
1484985737623.jpg
1484985746374.jpg

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1484985737623.jpg
    1484985737623.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 582
  • 1484985746374.jpg
    1484985746374.jpg
    49,2 KB · Wyświetleń: 557
reklama
Pumelova - znalazłam na szybko fotki

Wózek 3w1 - jeden stelaż, w który wpinasz zgodnie z potrzeba: gondole, spacerówke i fotelik

Oraz przykład wózka lżejszego, tzw.parasolki. Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie jasne.

Przykłady wózków totalnie przypadkowe (aczkolwiek maclareny są naprawdę świetne (parasolka)) [emoji6] Zobacz załącznik 792419Zobacz załącznik 792420

dziękuję bardzo!!

ogarniam już sens :D ale wybór mnie powala.

z tego co pisałyście [wszystko sobie zanotowałam:D] to najczęsciej padały nazwy - bugaboo cameleon, emmaljunga, mutsy, xlander, mclaner. czytam bloga i ogarniam :D

Wybór jest spory, wózki, które wymienilas też sporo kosztują, ale zawsze można używany kupić - bo wierz mi, ja kupowałam nowe, i po roku wyglądał jak nowy. Także niw warto przepłacać :-)

Przeanalizuj też swoją książeczke zdrowia dziecka i swojego M, bądź podpytaj Waszych mam jacy duzi byliście, w jakim tempie rosliscie - to Ci pomoże też dobrać odpowiednią gondole ;-)

Wybór jest spory, wózki, które wymienilas też sporo kosztują, ale zawsze można używany kupić - bo wierz mi, ja kupowałam nowe, i po roku wyglądał jak nowy. Także niw warto przepłacać :-)

Przeanalizuj też swoją książeczke zdrowia dziecka i swojego M, bądź podpytaj Waszych mam jacy duzi byliście, w jakim tempie rosliscie - to Ci pomoże też dobrać odpowiednią gondole ;-)

to że kupimy używany to jest pewne :) a to się sprawdza, że jak my urodzilismy sie duzi to nasze dziecko tez takie moze byc?

Oczywiście - w końcu to są wasze geny. Dodatkowo zauważono, że w ostatnich latach w ogóle rodzą się większe dzieci.
Ja przy narodzinach miałam 50 cm (ale urodziłam się trochę za szybko), mój M mial 60 cm, a jego brat 61 cm. Dlatego mała gondola nie była brana pod uwagę ;-)

Dla mnie roan jest obecnie faworytem, ew. emmaljunga, no i x-lander (ale jest już mniejszy od roana)

z tymi genami to racja ! mój mąż urodził się 3200 i 52cm , ja 3200 50cm a moja córka 3240 i 52cm więc podobnie :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

U nas z genami zupełnie co innego znowu.
Ja miałam trochę ponad 2,5kg i 50cm a Judyta 3,6kg i 56cm.
Mąż miał ponad 4kg i chyba 58cm a Dex 3,2 i 50cm :)

My nie patrzymy na gondole. Zależy jeszcze jakie jest spacerowe siedzisko. Jak zwykle to można szybciej przełożyć. Bo będzie płasko. Jak jest kubelek to zależy.
Czasem nie ma gondoli a jest taka wkładka do spacerówki usztywniana, służy za gondole.

Nowy nie warto.. Chyba, że będziesz pewna, że to też wymarzony u najleoszy. U nas było 5 wózków nim zostaliśmy przy cebexie. Akurat nowym ale kupowanym od kogoś za dużo mniejsza kwotę. Przyszedł jeszcze w pudle z metkami.

Widziałaś filmik na stronie??
Te kąty? Z maxi mieliśmy ten problem, mąż mierzył domowym kontomierzem. Robisz z kartki. Na stronie podają, że pasuje fotelik ale w rzeczywistości nie.. Był zły kat.. Lepiej mierzyć..

U nas z genami to roznie u mojego mega wysocy ludzie u nas raczej niscy..Jas bardziej po mnie 3280 i 51 cm a jakie male bedzie sie okaze.Maz przy porodzie ponad 4 kg...Ale ja mam wozek w spadku nie musze sie glowic jaki kupic:p

010igov35ye70zfx.png

reklama
U nas z genami zupełnie co innego znowu.
Ja miałam trochę ponad 2,5kg i 50cm a Judyta 3,6kg i 56cm.
Mąż miał ponad 4kg i chyba 58cm a Dex 3,2 i 50cm :)

My nie patrzymy na gondole. Zależy jeszcze jakie jest spacerowe siedzisko. Jak zwykle to można szybciej przełożyć. Bo będzie płasko. Jak jest kubelek to zależy.
Czasem nie ma gondoli a jest taka wkładka do spacerówki usztywniana, służy za gondole.

Nowy nie warto.. Chyba, że będziesz pewna, że to też wymarzony u najleoszy. U nas było 5 wózków nim zostaliśmy przy cebexie. Akurat nowym ale kupowanym od kogoś za dużo mniejsza kwotę. Przyszedł jeszcze w pudle z metkami.

Widziałaś filmik na stronie??
Te kąty? Z maxi mieliśmy ten problem, mąż mierzył domowym kontomierzem. Robisz z kartki. Na stronie podają, że pasuje fotelik ale w rzeczywistości nie.. Był zły kat.. Lepiej mierzyć..
na pewno sprawdzimy czy pasuje chyba że nie znajdziemy sklepu który nam na to pozwoli ;) trochę mnie już głowa boli od tych wózków, chyba odpuszczam :D jeszcze czas :D

Do góry