reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy:-)

Ja nic nie kupuje ;) mam chyba wszystko, łącznie z ciuszkami

Ale polecam Wam nie zwlekać za bardzo i zacząć po polowkowym. Raz, ze pózniej będzie duży brzuch (po 30 tc) i mało jest checi do kupowania. A dwa, ze pózniej czepiają sie rożne dolegliwości. Skrócenie szyjki, Gestoza, cholestaza (leżałam na patologii z laska która leżała 10 tc) wszystko kupował sam maz jej było przykro ze nie uczestnicy. Nie wybierała łóżeczka, wozka. Niczego nie mogła osobiście pomacać. A co za różnica czy te rzeczy bedą leżały 5 tygodni czy 15

reklama
Ja z racji że w domu mam parke to szalec nie bede bo wszystko mam, jedynie dla przyjemności ;)

Co do wiekszych zakupów to moim najwiekszym błędem bylo kupinie wozka 3 w 1..teraz szukam sposobnosci by go gdzies opchnąć..kolos straszny, gondola jeszcze ok ale spacerowka tragedia
Chuste polecam i nosidełko ergonomiczne przy córce były dla mnie wybawieniem, bo córka to był typ nieodkładalny

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też dziewczyny polecam nie czekać z zakupami na końcówkę ciazy, najmilej jest jak wspominam robić zakupy w drugim trymestrze, jak jeszcze brzuszek tak nie ciąży;)
Później ciężko się przemieszczać, a też zdarzają się takie przypadki, że trzeba leżeć, albo dzidziuś sie pospieszy i przyjdzie na świat troszke wczesniej.

Morela, Kasiulka dokładnie tak. Poza tym jest plus nie zwlekania a sensownego rozłożenia zakupów: ciągła radość z zakupu choćby drobnej rzeczy :)
My mamy juz wszystko wybrane, wiec sprawa jeszcze łatwiejsza.
Cześć kupuje używana.

Zamówię jutro po scanie :)

il_570xN.1133800449_i0qb.jpg

Załączniki

• il_570xN.1133800449_i0qb.jpg
    il_570xN.1133800449_i0qb.jpg
    87,7 KB · Wyświetleń: 687
Lilith matkowce fajna sprawa sa rozne sliczne :) pewnie to bedzie tez rzecz na.ktora sie skusze bo tak to tez mam wszystko ostatnio zabralam od przyjaciolki 5 kartonow ubran po corce jej a i po moim chlopaku mam pelno wozek,lozeczko,sterylizator polecam mi bardzo sie przydal matka natura nie stworzyla mnie do karmienia ;) podgrzewacz i cala reszta jest i czeka jedynie pampersy kupie no i kosmetyki na poczatek emolium plyn do kapieli bardzo dobry i mega wydajny.
Kasiulka fajna ta lezanka moze sie skusze :)
A noni oczywiscie w zwiazku z przeprowadzka musze koniecznie kupic nianie z kamera ale uzywana bo to i tak nie maly koszt :) i juz jej szukam.ostatnio okazja sprzed nosa mi.uciekla wrrr ale pilnuje tematu :)

Dziewczyny co do hitów to ja napewno tez kupie ta elektryczna hustawke z FP, znajomi mieli i rewelacja, dzieci od razu w tym zasypiały. Mam zamiar tez kupic kołyskę taka na kółkach zeby była koło łóżka, łożeczko juz mamy super porządne z meblika drewniane. Turystyczne jes tu moich rodziców, dla mnie osobiście turystyczne to porazka, ma tylko 2 regulacje wysykości, poza tym materac musi miec porządny podkład najlepiej z drewna a nie z kawałka szmatki, ale to tylko moja osobista opinia.
Tez mielismy ten nieszczesny fotelik z chicco i dokładnie tak jak lilith napisała- nie da sie tego wyczyscic, niemniej jako lezaczek taki wysoki się sprawdza.
Mebelki tylko meblik, młody ma cały pokój z tego i te meble są naprawde sliczne i praktyczne, jestesmy z nich bardzo zadowoleni.
Wózek mamy x landera, 3, 5 roku temu jak kupowalismy to był akurat na czasie, teraz tez sie nada, tak naprawde mieszkamy na wsi, głownie bedziemy jezdzic po ogrodzie, w miescie to zupełnie inna bajka bo sa chodniki i ciasne wejscia do sklepów, najczesciej zawsze sa jakies schodki, chocby 1-2 ale zawsze prawie sa.
Tak naprawde to ja wiekszosc rzeczy kupowałam z allegro, bo było duuuzo taniej niz w smykach, ale smyka tez napewno zalicze, bo jednak tam maja fajne ciuszki :):)

reklama
Truskawka pamietaj ze kazde dziecko inne i ta elektryczna hustawka nie zawsze tak dobrze sie sprawdza
Wozek mam tez x landera po mlodym i taki zostaje to czołg nie do zajechania ☺
A lozeczko mam turystyczne z dodatkowym materacem porzadnym i bylam bardzo zadowolona takze to kwestia wyboru przy starszym mialam drewniane i nie lubie szczebelkow ochraniaczy itp ☺

Do góry