reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Anulla tule mocno!!! Kochana my za ciebie będziemy wierzyć w ostatniego maluszka. Odpocznij moze zrób badania, a moze zmień klinikę? Narazie wracaj po ostatnigo malucha !!! Jesteśmy z Tobą!!!!
Ja tez korzystam z aplikacji w telefonie , wygodniej :) dobrze ze sa juz polubienia ale rzeczywiście sygnaturki tez by sie przydały .

dziewczyny jak to jest z testami sikanymi? w którym dniu można robić? albo kiedy Wam wyszedł sikany?:-)
Jestem 8dpt czyli jutro będzie 9, czy może w 9dpt wyjść już coś?
Nie wiem czy robic, bo to kosztuje mnie duuużo stresu:)

Genna gratuluję!!!:tak::tak: szczerze mówiąc dawno tutaj nie wchodziłam, więc przepraszam że tak późno gratulacje;) kurczę Tobie już leci 8 tydzień...:)

Dzięki dziewczyny za wsparcie i już odganiam głupie myśli :)
Marika witaj :) Z antykami nie pomoge ale lekarz na pewno wie co robi. A u kogo jestes w Invikcie? Ja tez z Invicty i lecze sie u dr Z.
Nas dr Z. właśnie kwalifikował. Jest małomówny ale rzeczowy i sympatyczny. Chcielibyśmy się leczyć stale u niego ale to jest chyba niewykonalne w tej klinice aby mieć stałego lekarza. Nie dość, że niecodziennie lekarze są w klinice, to jeszcze Ci popularniejsi mają terminarze zajęte przynajmniej tydzień w przód. A przecież organizm nie dostosuje się cyklem do grafika wolnych terminów. Tobie kasik36 udaje się zapisywać zawsze do tego samego lekarza? Mi nie i dlatego np. ustalenie stymulacji 02.08 mam znowu u kogoś innego, chyba jakiejś nowej lekarce, bo nie słyszałam wcześniej jej nazwiska a wydawało mi się, że w Invikcie "przeszłam" już wszystkich ;)

Enni, zależy ilodniowy zarodek miałaś podany. Jeśli blastocysta to test powinien coś pokazać, choć z nimi to różnie bywa. Często, gęsto dziewczyny miały wysokie bety a sikacz wychodził negatywny albo cień cienia.Najbardziej wiarygodna jest beta i jeśli Cie korci to bym jednak to badanie poleciła.

Dziewczyny, zostało mi 19 zastrzyków clexane. Płaciłam 100% (114 zł za 10 sztuk). Na 11 z nich markerem zapisałam numer dnia miesiąca, w którym miałam robić zastrzyki. Za te 19 zastrzyków chciałbym 150 zł.

Marikka mi sie jakos udaje i jeszcze nigdy nie bylam u innego lejakarza :) Raz przed IUI bylam u profesora ale tylko dlatego, ze moj byl chory 1 dzien ;) Jak mam problem z wizyta to pisze do niego sms'a i recepcja oddzwania, ze jednak mnie wcisnely ale tak bylo tylko raz. Ja sie profilaktycznie umawiam na 3 wizyty dzien po dniu duzo wczesniej a pozniej jak przychodzi @ to z dwoch wizyt rezygnuje. Doktorek wcale nie jest malomowny, tylko trzeba wiedziec o co pytac. Zawsze na kazde pytanie szczegolowo odpowiada, czasami az za szczegolowo bo np wykresy mi rysowal kiedys albo przekroj jajowodu ;) Trafilam do Invicty wlasnie za nim bo zaczelam sie u niego leczyc w Elblagu ale tam nie robil IUI i tak zostalam :) Przyjmuje w Invikcie 4 dni w tygodniu (oprocz czwartkow) i chyba w jedna sobote w miesiacu. Z tego co pamietam to wtorki i piatki do poludnia a poniedzialki i srody po poludniu. W piatki robi tez punkcje a w poniedzialki transfery.

Alternatywa dlaczego chcesz sprzedac clexane? Przeciez moze Ci sie jeszcze przydac? Tylko mi nie mow, ze skladasz bron bo na to Ci nie pozwole!

Ostatnia edycja:
Anulla bardzo mi przykro. Odpocznij i ochłoń ale nie ma zgody na rezygnację i poddawanie się :tak: Postaraj się podejść do tego rzeczowo - skuteczność IVF to ok. 25%, w programie rządowym ok. 30% co oznacza że średnio prawie co 3 transfer daje ciążę - aby wyszła taka statystyka jednej parze uda się za 1 a innej niestety dopiero za 6 ... I brak powodzenia nie musi oznacza wcale jakiegoś 'ukrytego' problemu; nie możesz się też sugerować klasyfikacją zarodków - każdy lekarz mówił mi że blastocysta do dobrze rokujący zarodek a jej klasa to wyłączenie ocena wizualna dokonana przez embriologa - aby móc cokolwiek powiedzieć o realnej szansie tego zarodka należałoby wykonać badania genetyczne oraz znać odpowiedź na pytanie które pomimo takiego poziomu wiedzy medycznej nadal pozostaje bez odpowiedzi - dlaczego czasami nie implantują się prawidłowe zarodki a innym razem oraganizm przyjmuje ten wadliwy zamiast go wyeliminować ...
Dlatego nie mówi się o tym jaka jest szansa przy danej klasie blastocysty bo nie ma to większego przełożenia na faktycznie wyniki. Jedyne co jest potwierdzone to to, że zarodki 2-3 dniowe dają trochę mniejszą szansę niż blastuś ale nikt nie porównuje blastycyst jako takich.

Na tym etapie każdy musi zdecydować w którym momencie zacząć wykonywać dalsze badania czy zrobić sobie przerwę - ja miałam bardzo podobną sytuację bo też 4 zarodki i gdyby 4 próba się nie udała zrobiłabym przerwę, badania, wzięła dodatkowe suplementy itd. - taki miałam plan podchodząc do 4 transferu... I ja też mówiąc szczerze nie wierzyłam że ta 4 próba z 'najsłabszego' zarodka cokolwiek da a teraz głupio mi patrząc na rosnący brzuszek i czując pierwsze ruchy że aż tak nie wierzyłam w swoje szczęście i szukałam na siłę 'dziury w całym' - nie zawsze ona jest, czasami po prostu życie testuje naszą wytrwałość :tak: Nie poddawaj się!

enni mi wyszedł sikacz 8dpt blastocysty ale zarodki różnie się implantują a beta rośnie u każdego nieco inaczej - w przypadku negatywnego wyniku na pewno nie można się poddawać i rezygnować z bety.Jeżeli dostałaś blastusia ja w 9dpt poszłabym na betę zamiast robić sikacza :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry