reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik, ciekawa jestem jak już duży Twój maluszek jest. A powiedz mi masz mdłosci albo kłaczki ? Bo ja mam mdłosci i tak śmiesznie bo po śniadaniu, po obiedzie i przed snem. Ale narazie bez kłaczków.

reklama
Kasik relaksuj sie :) masz ciszę spokój wiem ze martwisz sie ale z tym nie jesteś sama :) ja martwię sie o bete poniedzialkowa plamien nie mam ale boje sie każdego bólu brzucha. Olusia odezwij sie co u Was :) moja dobra wróżko-kotuska trzymaj kciuki w poniedziałek. Ja dzis poleguję i wykorzystuje domowników :)

Czekam pod gabinetem usg. Pani doktor na obchodzie kazala przyjsc za 5 minut, minelo juz 20 a ona chyba o mnie zapomniala :(

Kotuska nie mam ani mdlosci ani klaczkow, czasami tylko cos mnie zakluje i nic wiecej. Dlatego tak bardzo sie martwie czy moj kropus tam jeszcze w ogole jest :(

Tak jak przypuszczałam pani doktor zapomniała o mnie :wściekła/y: Musiałam po nią iść ale byla miła i przeprosiła. Nie mogła znaleźć zarodka więc stresa mi zafundowała. Jest i serduszko bije, nawet włączyła mi więc pierwszy raz usłyszałam :-) Wydrukowała i dała na pamiątkę :tak: Z usg wynika 6 tydzień i 6 dzień. Niestety na koniec mnie trochę podłamała bo na moje pytanie jaka mogła być przyczyna krwawienia powiedziała, że przyczyn może być wiele a jedną z nich nieprawidłowy zarodek ale na tym etapie nie można tego stwierdzić. Szkoda, że akurat tą przyczynę mi przytoczyła ale liczę, że to jednak nie to a przestrzeń. I tej wersji będę się trzymać :tak::-) Zarodek ma 88 mm a akcja serca 183 więc chyba dobrze. Za 20 minut przyjedzie M więc będę miała do kogo gębę otworzyć bo zdziczeję tutaj sama ;-):-D I koleżanka też się zapowiedziała i brat więc pewnie wszyscy przyjdą na raz, dobrze, że sama jestem na sali bo taki tłum mógłby komuś przeszkadzać.

Hejcia dziewczyny...:-)

Kotuska
1 moje USG w szpitalu to : na USG 2 zarodki z serduszkami, jeden zarodek mial 0,42 cm a drugi 0,46 cm, oraz krwiak z ktorego prawdopodobnie poleciala krew

Natomiast 2 USG ze srody - jeden zarodek mial 0,60 a drugi mial 0,68 cm - serduszka ladnie bily, 1 bilo 155 a drugie 163 wiec mysle ze chyba dobrze...

3 USG mam miec robione prawdopodobnie jutro albo w poniedzialek.. a powiedzcie mi jak to sie liczy czyli 0,42 cm to jest 42mm ?

Myslicie ze dobrze rosna moje kropki? czy nie za wolno? a moze przez te plamienia tak wolniej... ? hmmm mam metlik w glowie...

I dzis znow mialam 3 razy klaczki... ech... mdlosci pelna para... brzuch pobolewa, biust bardzo wrazliwy i powiekszyl sie...:-(

Kasik gratuluje - 88mm szczescia :tak:

Mimozama, kciuki za twoje maleństwa &&&&&

Kasik, to maleństwo rośnie ślicznie i usłyszałaś ten cudny dźwięk serduszka ;)
Odpoczywaj sobie bo masz warunki prawie ja na wczasach ;) Wolna przestrzeń się wchłonie i ledwo się spostrzeżesz a będziesz na półmetku :)

Olusia, twoje kruszynki też rosną i oby ten krwiak szybko się wchłonął. Nie zamartwiaj się będzie dobrze.

Miłej nocki ;)

reklama
kasik super że usłyszałaś serduszko to najważniejsze pani doktor mogła sobie darować przyczynę bo my tu wszystkie myślimy że to od tej przestrzeni i nic po za tym:tak: niepotrzebnie cię martwi będzie dobrze musi nie może być inaczej;-):-)
Olusia bardzo fajnie że rosną twoje pociechy trzymam kciuki:-)
Natanka jak tam jesteś to odpisz mi jaką miałaś podaną blacystę:)

Do góry