reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczyny miała któraś z was "nad drapanie" macicy??? Jak to wygląda? Będę miała tego rodzaju zabieg gdzieś w kwietniu, dr po 7 nieudanym transferze stwierdził, że w macicy tkwi problem?

I jeszcze jedno pytanie do dziewczyn z Invicty Gdańsk. Macie namiary na jakiegoś immunologa? Jakie badania zrobić na ewentualną wizyte?
Musze chyba w tym kierunku coś zrobić? Mam 3 ładne mrozaczki, a mój organizm jest taki do du..y że nawet zagniezdzic im się nie daje:-(

DW w Invikcie przyjmuje tylko jeden immunolog - dr Hanna Suchanek. Jezeli nie chcesz zmarnowac pierwszej wizyty to zrob przed subpopulacje limfocytow, bialko s, bialko c, przeciwciala przeciw kardiolipinie IgM i IgG, przeciwciala przeciw beta 2-glikoproteinie IgM i IgG i homocysteine. Wizyta i badania sa platne wiec jak pojdziesz na pierwsza wizyte bez badan to zaplacisz kase za wizyte i dostaniesz skierowanie na te badania, ktore i tak sa pelnoplatne.

Kate przykro mi... wierzę ze następnym razem lepiej Cię poprowadzą i wtedy się uda

DW mi takie zadrapanie przyczyniło się do uzyskania ciąży naturalnej, wiec myślę ze jest sens. Co do dr Suchanek - bardzo fajna dr, uznaje wyniki robione w invicta i w szpitalu - Akademia Medyczna lub na Klinicznej. W szpitalu jest trochę taniej ale i tak musisz przygotować się na spory koszt - ok 600 - 700 zł. Gdy będziesz robić w szpitalu, to zamiast subpopulacji limfocytow należy poprosić o % komórek NK (tak mi samą dr wyjasniala)

Smerfeta u Ciebie dokladnie nie wiadomo co podzialalo bo moze tez encorton. U mnie zreszta tez, moze zbieg okolicznosci bo chwycilam sie juz wszystkiego co moglam, byla clecane i acesan, olej lniany, ananas itp.

Wydaje mi się ze wszystko na raz zadziałało, tj histeroskopia z poszerzeniem szyjki i zadrapaniem, encorton, euthyrox, wcześniej 1,5 cyklu na antykach, olej lniany i ananas tez były :) no i tyle czasu brałam koenzym, dhea z eljot, kwas 5 mg, prewenit i acard i Wit D3. Chyba wszystko miało swój udział

Dziękuję dziewczyny za informacje, na pewno z nich skorzystam. W poniedziałek spróbuję się umówić na wizytę. A ile kosztuje wizyta?
Zaraz spisze sobie wykaz badań od Kasik i sprawdzę, czy w moim labo je robią i za ile?
Mam nadzieję, że i mi te zadrapanie macicy pomoże;-)

reklama
Dzisiaj miałam podglądanie jajeczek ale średnio jestem zadowolona z wizyty, nie było mojego lekarza prowadzącego a do tego mam małe jajeczka około 12-14 mm. Następne podglądanie mam w poniedziałek zobaczymy co będzie dalej... Jakoś mój optymizm się wypala :-(

Do góry