reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kaiiina - herbatka z miodem i plasterkiem imbiru, na noc napar z lipy na poty. Jeśli temp się pojawi to tylko paracetamol. Na gardło syrop z cebuli i w miarę możliwości leż, wygrzewaj się.

reklama
Kaiiina - no wiesz, lepiej bez leków jak nie trzeba, bo to nie zostaje obojętne dla organizmu. Ale jeśli będzie się pogarsza, to do lekarza trzeba iść.

Nie wiem, co z transferem.. brakuje jednego badania, lekarka, która je robiła inaczej je opisała i nie chce uwzględnić... K.... jutro rano jestem umówione w szpitalu u znajomej, zrobi mi to na cito i wracam do Łodzi... wiedziałam

anika11 - o rany, jakoś pod górkę ciągle. Ale pamiętaj, że każda Góra ma szczyt i potem jest już z górki!!! To są drobnostki na Twojej drodze do szczęścia!!
A jakich badań w ogóle do crio potrzebowałaś?
Dobrze, że masz koleżankę, która Ci to na cito zrobi :)

Witajcie kochane trochę teraz mniej się udzielam ale stale was czytam ☺no i 13.01 kolejny transfer ☺ ale jak się dziś dowiedziałam moje zarodki rozdziela i podadzą mi jednego. Byłam pewna ze gdyby teraz znów się nie udalo to już kolejne podejście będzie płatne (tak sobie policzylam 1 podejście jest mój misio,2 podejście nie udane, no i teraz będzie 3)a lekarka wytłumaczył mi że nie będzie płatne, bo to będzie tak jakby kontynuowanie tego nie udanego i gdyby teraz znów się nie udało to dalej mam refundowane. Nie rozumiem za bardzo tego no ale dobra; ) mówiła że mam piękne zarodki noni ten w tym nieudanym podejściu też był super ale niestety to jest jak w przyrodzie nie wszystkie przeżywają.

Witam po długiej przerwie:cool2:
Serdecznie pozdrawiam "stare "Znajome:-p oraz kłaniam się nisko Nowym Koleżankom:laugh2:
Napiszę to tak, poczytałam ok 30 stron wstecz, orientuję się mniej więcej co się dzieje, ale na razie nie będę wszystkim odpisywac bo jeszcze sie gubię:errr:
Gratuluje Mamusiom cudownych dzieci:cool2:
Hess Kochana, widzę że się nie poddajesz:laugh2: Dzielna Babka z Ciebie:laugh2: napisz mi proszę bo ten fakt chyba przeoczyłam -czy Ty podchodzisz do komercyjnego ivf w Novum?
Anika czy dobrze mi się kojarzy, że Ty leczysz się w Gamecie? jeśli się nie mylę to napisz mi proszę, czy to prawda że przybyło badań do zrobienia przed kolejną procedurą??? coś gdzieś czytałam, ale nie wiem gdzie?

Dziewczyny Powodzenia:laugh2: rozkręcę się w temacie to postaram się więcej naskrobać:elvis:

u mnie bez zmian. Powiem szczerze, że łudziłam się, że jak wyłącze myślenie o ivf (zresztą klinika mnie skutecznie odstraszała - kazali czekać do stycznia) to może coś samo zaskoczy:growl: ale co tam, nic nie wyszło, a każda @ przypominała mi jak bardzo liczę na Gamete:dry: nie wspomnę o naszym rządzię, który ma w d... nas walczących o dziecko:frown: teraz czas mija nie ubłagalnie a ja mam jeszcze dwie procedury do wykorzystania i liczę, że do końca programu podejdę choć raz:hmm: zobaczymy, w piatek mam się skontaktować co i jak:ninja2: M oczywiście podchodzi tak sceptycznie do wszystkiego, że masakra...

Pozdrawiam raz Jeszcze i życzę Wszystkim upragnionego Szczęscia w Nowym Roku:biggrin2:

reklama
hess, nawet nic mi nie mów :(( jeśli jutro uda mi się to wszytsko załatwic, to to bedzie cud. ja mam do Rzgowa ponad 250 km, tu mam badanie o 9.00, wynik po jakichs 2-3godzinach, a wizyta na 14,50....

Magda, cieszę się, że u CIebie dobre wiesci :) jesli jutro ogarnę temat, to też będe miec transfer12-13.01.jakie masz leki?

Kate, witaj :) tak, jestem w Rzgowie u dr R. Banach. coraz bardziej irytuje mnie to miejsce, ale...
po 1 listopada trzeba uzupełnic wyniki o:
HBc przeciwciała
Toxoplasmoza igg i igm
cytomegalia igg i igm
rózyczka igg i igm
cytologia (ważna 3 lata)
biocenoza pochwy
chlamydia - wymaz metodą PCR

bez tego nie ma mowy o ruszeniu z przygotowaniami do crio. wszytskie badania płatne. z mojej strony radzę Ci się z nimi zjawić na pierwszej wizycie, to unikniesz przesuwania terminu transferu.

a co masz w piatek? dzwonić czy wizyta? czy ja dobrze kojarze, że tez jestes u tej lekarki?

Do góry