reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

No nam też tak powiedzieli. My właściwie zapłaciliśmy 550 zł bo tydzień przed kwalifikacją byliśmy u androloga i dowiedzieliśmy się praktycznie tylko tyle co na kwalifikacji i niepotrzebnie wydaliśmy 200 zł więcej. Ale wcześniej jak chcieliśmy się umówić telefonicznie na kwalifikację to stwierdzili że z wynikami emka się nie nadajemy i dlatego też pojechaliśmy do tej pani androlog

reklama
W żadnej klinice wizyta kwalifikacyjna nie jest płatna chyba,że ktoś nie zostaje zakwalifikowany do programu to wtedy płaci a tak to nie ja nic nie płaciłam :tak:

Malwisia, 350 zł, to trochę dużo Was skasowali.

Agusiapela,
akurat nie masz racji. W każdej klinice wizyta kwalifikacyjna jest płatna.

Koszty badań diagnostycznych i konsultacji lekarskich na etapach:
  • przed rejestracją pacjentów do programu,
  • między rejestracją pacjentów w programie a kwalifikacją do przeprowadzenia zabiegu in vitro
para wykonuje w placówkach, które mają podpisany kontrakt z NFZ na wykonywanie zleconych badań lub opłaca samodzielnie.

Ja płaciłam za pierwszą wizytę 150zł. (dr pzrobił wywiad, wprowadził nasze dane do komputera (do jakiegoś systemu?) + otrzymaliśmy listę badań do zrobienia + dostaliśmy regulamin i umowy do zapoznania się i podpisania. Za drugą wizytę płaciłam 120zł i na tej wizycie oddaliśmy podpisane dokumenty + badania i zostaliśmy zakwalifikowani do programu. Podobno kolejne wizyty mają już być bezpłatne. To jak to w końcu ma być?

Angella, tak, po zakwalifikowaniu, wszystkie wizyty, badania, ocena cyklu, ewentualnie cytologia, scratching, posiew, mają być bezpłatne. No i oczywiście cała procedura bez leków, również :-) Ale to wiesz na pewno ;-)

tak lawendowy wiem, dziękuję za info :) ale jak już wcześniej zauważyłaś, panuje chaos bo oni w tych klinikach sami się czasami gubią w całych tych przepisach, musimy same wszystkiego pilnować i dwa razy sprawdzać ;-)

Angella, masz rację, trzeba trzymać rękę na pulsie.
To są za duże pieniądze dla klinik, żeby zrezygnowały z pobierania opłat za wizyty konsultacyjne i kwalifikacyjne.

Malwisia, 350 zł, to trochę dużo Was skasowali.

Agusiapela,
akurat nie masz racji. W każdej klinice wizyta kwalifikacyjna jest płatna.

Koszty badań diagnostycznych i konsultacji lekarskich na etapach:
  • przed rejestracją pacjentów do programu,
  • między rejestracją pacjentów w programie a kwalifikacją do przeprowadzenia zabiegu in vitro
para wykonuje w placówkach, które mają podpisany kontrakt z NFZ na wykonywanie zleconych badań lub opłaca samodzielnie.

LAWENDOWY-Ja zanim zostałam zakwalifikowana do programu również płaciłam dwa razy za wizyty oraz za badania ale za samą wizytę już kwalifikacyjną nic nie płaciłam.Tak jak przytoczyłaś powyżej,że między rejestracją do programu a kwalifikacją para za wszystko płaci z własnej kieszeni czyli wszystko to co robimy przed kwalifikacją.Jeżeli zostajemy już zakwalifikowani do programu to my już za nic nie płacimy(jeżeli mamy nadliczbowe komórki a chcielibyśmy je zamrozić to za to możemy zapłacić)nawet za wizytę kwalifikacyjną nie płacimy wtedy :-) Badanie cytologiczne nie jest refundowane ale chlamydia tak

reklama
u mnie było tak powiedziano mi że jest za ministerialna jest za darmo ALE najlepiej wykupić wizytę za jedyne 120 zł żeby lekarz stwierdził czy wszystkie papiery są ok ponieważ ta z rządówki jest tylko jedna jedyna i jak odrzuca z jakiegoś błahego powodu to koniec! oczywiście załatwione było to rach ciach na jednej wizycie mój mąż usiadł w poczekalni i czekał za kolejną wizytą a babka mówi do niego że już wszystko załatwione:-D

Do góry