reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Esiek gratulacje 100% skuteczności :-) Trzymam kciuki za udany transfer!

GizaS bardzo mi przykro... Jeśli dobrze liczę, to @ pojawiła się w 13 dniu po punkcji, prawda? Jaką miewałaś zwykle fazę lutealną? Kurcze, strasznie szybko to poszło...

Infinity, Olusia, a to nie jest tak, że również standardowa długość cykli ma znaczenie przy ustalania od kiedy brać Estrofem? W sensie, żeby zdążyć zacząć go brać zanim zaczną rosnąć ewentualne pęcherzyki? No bo Estrofem zahamuje ewentualny wzrost pęcherzyków, dobrze myślę?

Jeśli chodzi o mnie, to w pt. po południu (12dpt) powtórzyłam betę, żeby wynik odebrać w sob. i od razu w sob. dzwonić o zgodę na odstawienie luteiny. Oczywiście bez zmian <1,2 mIU/ml, prof. miał wyłączony tel, więc zadzwoniłam do kliniki. Pielęgniarka powiedziała, że w pon. prof. wraca z urlopu i to z nim muszę ustalić szczegóły crio, ale teoretycznie jeśli hormonalnie i w jajnikach będzie wszystko ok, to nie powinno być przeciwwskazań do podejścia w najbliższym cyklu. Lutkę odstawiłam wczoraj, ale @ na razie nie widać ani nie czuć... Będę namawiać prof. na crio na cyklu bezowu, bo różnie to u mnie bywało i nie spodziewam się, by coś tam samo chciało urosnąć i to jeszcze w miarę w sensownym dc... Zobaczymy, jaką on będzie miał wizję. Martwi mnie tylko ponowny problem z dniami wolnymi, bo zakaz urlopu w pracy nadal obowiązuje, a mam jeszcze tylko 2 dni urlopu na żądanie. Jak to dokładnie wygląda z crio na cyklu bezowu? Ile jest wizyt po drodze?

reklama
Cały czas Was podczytuje, mając nadzieję że będzie nas coraz więcej w ciązy...
GizaS bardzo mi przykro kochana;(
Esiek no trzymam mocno kciuki za owocny transfer, będę tutaj lukać żeby Ci pogratulować;-):tak:

Gizas nawet nie wiem co Ci napisać. Cały czas sprawdzałam czy są od Ciebie jakieś informacje.Przykro mi bardzo, mam nadzieję że po chwilach smutku, łez i zadumy wstaniesz silniejsza i gotowa do dalszej walki o maleństwo które sprawi iż uśmiech zagości na Waszych twarzach już na zawsze :*:*:*:*

Keki ja mam takiw cykle ze nie raz mam ok 40 dni wiec podejrzewam ze u mnie nie bedzie nic widac na USG... tzn pecherzykow i gdybym nie brala tego leku to tez pewnie nie byloby jeszcze nic widac.... wiesz zaufalam lekarzowi, chyba wie co robi hmmm...

keki przykro mi ze i tobie sie nie udalo... :-(

Gizas,Keki :-( nie pocieszam bo wątpię aby cokolwiek było w stanie pomóc - jestem z Wami i wierzę że każdej z nas się uda ...

Keki mi lekarz powiedział że przy cyklu bez owu zaczyna się pomiędzy 1 a 3 dc bez względu na długość cyklu. Przed rozpoczęciem musi być kontrola (pod koniec poprzedniego cyklu lub zaraz po rozpoczęciu @).
Spotkałam się z późniejszym włączaniem Estrofemu ale dotyczyło to wyłącznie cykli gdzie była stymulowana owulacja (czyli na początku cyklu np. CLO później Estrofem) - takich schematów jednak z tego co mi wiadomo nie stosuje się zazwyczaj przy transferach (najlepiej wykonać na naturalnej owu jeżeli występuje lub na cyklu bez owu z Estrofemem). Wczesne podanie tego leku blokuje owu (hamuje wzrost pęcherzyków) - u mnie właśnie takie ma zadanie.
Jeżeli chodzi o wizyty - ja byłam na kontroli niedawno - pod koniec poprzedzającego cyklu i od 2dc zaczynam brać Estrofem (teraz biorę Duphaston aby mieć pewność że pęcherzyki nie urosną i nie będzie np. torbieli). Kolejną wizytę mam 12dc więc liczę że jak przyjdzie @ to dam radę się umówić na wieczorne godziny - też mam tylko 2 dni urlopu
:-( Generalnie jeżeli w 12dc będzie endo prawidłowe to kolejna wizyta to już transfer (po 5 dniach jeżeli transfer jest 5-dniowych blastusi) . Później liczę na zwolnienie aż do testowania ale nie pytałam o to jeszcze :blink:

Esiek kciukasy oczywiście cały czas trzymam:tak:

Ostatnia edycja:
Infinity czyli jak mam blastusia 5 dniowego to kiedy mniej wiecej powinien byc wykonany transfer? tak w przyblizeniu? :-)

reklama
Do góry