reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczyny chyba spać nie mogłyście w nocy. Tyle napisałyście ze ledwo nadążyłam czytać. Te leki to strasznie drogie są. Nam lekarz powiedział że nawet 8 tys mogą kosztować. Mam nadzieje że w naszym przypadku 3 tys. wystarczą. Co prawda nie robiłam nigdy AMH i nie wiem jakie mam, ale mam 24 lata i łudzę się, że menopauza mi jeszcze w najbliższym czasie nie grozi. Moja @ jeszcze nie przyszła a ja tak niecierpliwie na nią czekam. Mój torbiel cały czas istnieje, bo czasami go czuję. Najczęściej przy kichaniu, przeciąganiu i ziewaniu. Takie kłucie w lewym jajniku wtedy mam.

Cześć dziewczyny:tak:
Ja już po drugim zastrzyku, czuje się dobrze, @ już na końcówce, bardzo skąpa była ale myślę że to po antykach.
Kontrolę mam w poniedziałek. Mam mieć zbadanie progesteron i estradiol, nie wiem czy nie wymóc też nawet odpłatnie bo w regulaminie nie ma nic o badaniu LH. A ostatnim razem przy ivf miałam badane tylko estradiol, i przed prof 2 najładniejsze komórki przejrzały bo chciał prof podgonić 3 mniejsze. Wyszło znacznie gorzej dla mnie i dodatkowo obciażyło mnie sporo więcej kasy bo brałam 400 jm menopuru. Dlatego myślę o LH, żeby nie przegapić i włączyć szybciej antagonistę.
Ale jak wyniki badań są popłudniu a wizyta wcześniej to się mija z celem:baffled:
Lawendowy Ty kochana masz największe doświadczenie z ivf, powiedz mi czy oznaczalaś estradiol, progesteron i lh podczas stymulacji?
Wiem że inna znajoma z forum miała wszystko. A w mojej klinice to jak sama nie wymoge to olweka na wszytsko:eek: Ale pomimo tego i tak wiem że będę w ciąży:tak:

Dziewczyny włączyłam sama do suplementacji witamine D, jest na receptę, ale ja mam super apteke która sprzedaje na uśmiech. Podobno większość z nas ma niedobór tej witaminy a jest ona znacząca na proces implantacji.
Napiszę Wam dodatkowo co biorę, ale te suplementy biorę od dłużeszgo czasu, bo dzięki nim mam więcej pęcherzyków antralnych. Biorę beparent women, kwas foliowy, koenzym Q10, cynk, selen, DHEA, multi omega, siofor pół tabletki, oraz encorton 1 tabletka.

Spieszę donieść, że ja już po wizycie. Na prawym jest 6 pęcherzyków, a na lewym 2 :-D
Teraz ciąg dalszy kłucia, w poniedziałek następna wizyta + badania. Później w środę badania do znieczulenia.
No i decyzja kiedy punkcja.

Gizas, nigdy, nie oznaczałam LH w czasie stymulacji. Progesteron i estradiol, to a i owszem.
Ale pewnie, co kliniki, to inny zwyczaj. LH chyba w Invikcie oznaczają.
Suplementacja pokaźna. Tez biorę trochę z tego, co wymieniłaś, ale nie wszystko.

Genna, fajnie było się spotkać w przelocie. A jak wizyta?
Pytałaś się o leki?

Pytałam się dr, jak to jest z refundacją? Co konkretnie obejmuje?
Otóż, te próby obejmują 3 pełne cykle. Criotransfery są poza próbami, aczkolwiek wliczone w cenę.

Lawendowy to bardzo ładna liczba:tak: Oby były z nich piekne zarodki czego z całego serducha życzę:tak:A powiedz mi czy oznaczałaś dziś estradiol i progesteron?

Genna super że zaczynasz:-) jeszcze tylko dwa tygodnie i się zacznie:-)
Ale nas dużo-super. Będzie dużo ciąż:-)

Genna, ale dobre wieści :-) Super!!!!
Tez będziesz miała siniaki, a co!!!! czemu Ty masz mieć lepiej, niż ja :-D

GizaS, dziękuje Ci.
A dzisiaj nie oznaczałam ani progesteronu, ani E2. W poniedziałek mam zrobić badania.

reklama
Gizas ja przy czwartej, piątej (falstart) i piatej (właściwej) IUI miałam badania LH, Estradiolu i Progesteronu bo kułam się Menopurem ale tak jak pisze Lawendowy to chyba zależy od kliniki. Najlepiej przyjechać do kliniki 3 godziny przed wizytą, wówczas laboratorium zrobi badania na cito i będziesz miała na wizycie :-)

Lawendowy dzięki za info o cenie Pregnylu, nie wiedziałam, że jest taki tani. Pewnie dlatego klinika go nie sprzedaje ale gin może wypisać receptę :-) Fajnie, że się spotkałyście z Genną, chociaż w przelocie. Jak wrażenia? Podobno człowiek czuje jak by się znał sto lat ;-) Szkoda, że ze Smerfetą się minęłyście :-D Ale byłby zlot :-D;-):-D

Do góry