reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
AniuM macie ale tak naprawdę do konfliktu dopiero dochodzi jeżeli płód odziedziczy po mężu odczynnik Rh + wtedy Twój organizm może wytwarzać przeciwciała przeciw Twojemu maluszkowi dlatego w dzisiejszych czasach dostaje się zastrzyk z immunoglobuliny

AniuM macie ale tak naprawdę do konfliktu dopiero dochodzi jeżeli płód odziedziczy po mężu odczynnik Rh + wtedy Twój organizm może wytwarzać przeciwciała przeciw Twojemu maluszkowi dlatego w dzisiejszych czasach dostaje się zastrzyk z immunoglobuliny

a bo Ja tego nie czaje
to bede musiała brac jakies zastrzyki?

dziewczyny wizyta potwierdzającą czy wykluczjaca ciążę jest również refundowana bo to jest wizyta kończąca program.

ja ja zmarnowalam na przedluzenie recept . ale wtedy juz mialam wyniki bety i lekarz juz zaznaczyl sobie ze program zakończony pozytywnie czyli ciąża. na pierwsze USG kazali przyjść 21 dnia po pozytywnej becie.

Heiza przepraszam ze to pisze ale wydaje mi się ze beta spadla dlatego sikaniec nie wyszedl a wczesniej kreska druga byla .

dziewczyny jeżeli przyrost bety jest nie poprawny czyli beta wzrasta nie tak jak powinna to nie nastawiajcie się pozytywnie lepiej później Milo się zaskoczyć niż się zalamac.

wiem co przezywacie .... trzymam za wszystkie kciuki
pozdrawiam

Infinity tak strasznie mi przykro :/ , proszę nie rób przerwy przed crio to i tak nic nie zmieni!!!! a pamiętaj ze najlepsze są najsłabsze maluchy !!!!!!!!! 3mam nadal kciuki!!!!! ale generalnie to co napisałaś że nie może podejść kiedy chcesz do kolejnej stymulacji to jest denerwujące wrrrrr, coś czuję że się wkurzę jak za tydzień pojade na wizytę i będe żałowała ze wybrałam gamete:angry:

Lekarz też powiedział że jak USG jest ok to nie ma co czekać, szczególnie że u mnie podczas przerw zawsze jakieś paskudztwo się pojawiało i później wszytko się dwukrotnie przeciągało ....
A z tą kolejną stymulacją to chyba zostałam tak trochę zbyta bo oni sami nie wiedzą ile w miedzy czasie zajdzie w ciąże, czy będą mieli dodatkowe ew. miejsca itd .... więc chyba nie chciał mi nic potwierdzić żeby później nie było rozczarowania ... ale fakt - człowiek nie wie na czym stoi ... i jak raz się zostało zakwalifikowanym to nie powinno być opcji 'nie ma miejsca' czy 'trzeba zaczekać' :wściekła/y: - zresztą ja byłam przekonana że tak będzie - zapytałam w sumie trochę przypadkowo i teraz mam dodatkowy stres :baffled:

Ogólnie myślałam że już się dogadałam z dr. po poprzedniej porażce ale widzę że chyba wróciliśmy do stanowiska że 'to tylko pech' i 'próbujemy dalej' - jeżeli przed kolejną stymulacją nie będzie zleconych żadnych dodatkowych badań czy leków to ja niestety zastanowię się bardzo poważnie nad zmianą Kliniki ...

Smerfeta Gameta nadal w starym miejscu, już tyle razy słyszałam o terminie przenosin że zastanawiałam się czy przed wakacjami zdążą;-)

KasiaMakaronik o mojej becie nie ma co pisać - po raz trzeci jest zupełnie zerowa więc u mnie nie dochodzi nawet do zagnieżdżenia zarodka. Trzymam za Ciebie kciuki.

Infinity

W jakiej klinice podchodzisz ? jeżeli mogę zapytać to jakie leki przyjmowalas po transferze ? mialas jakieś weryfikację badan po transferze czy dopiero bete ? Mi się wydaje ze trzeba szukać przyczyny i ja bym tego tak nie zostawila. a stwierdzenie lekarza ze to pech jest najprostsze z możliwych..... jeżeli mialas jakieś badania to podaj jakie jak możesz . przyczyna nie powodzenia jest po Twojej czy M stronie ? pozdrawiam

ILKA Dzięki za słowa wsparcia, nie wydaję mi się że w ciągu dwóch dni beta spadła aż tak. Łatwo się piszę w taki sposób osobie której się udało.
A ja właśnie wolę pocieszać takie dziewczyny zresztą jak ja i będę to robić po tu mamy siebie a nie po to żeby się dołować. Miłego dnia Ci życzę .

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny jeżeli przyrost bety jest nie poprawny czyli beta wzrasta nie tak jak powinna to nie nastawiajcie się pozytywnie lepiej później Milo się zaskoczyć niż się zalamac.

Lilka a ja sie nie zgodzę. Zgodnie ze słowami lekarza wynik bety zrobionej dosyć wcześnie może być niemiarodajny z roznych wzgledow. Więc myśle ze nie ma sie co zalAmywac na początku bo jeśli okaże sie ze jest ciąża to można tylko zaszkodzić maluszkowi. Moja bet słabo przyrastala, a pózniej sie rozkrecila i widzialam juz pecherzyk ciazowy. Wiem, ze to jeszcze o niczym nie świadczy, ale mam nadzieje, wielka nadzieje, ze moje malenstwo bedzie dzielne i ze mną zostanie. W końcu to nadzieja zawsze umiera ostatnia. Dziewczyny powinny myśleć pozytywnie i powtórzyć badanie za 48h bo te wyniki narazie o niczym złym nie świadczą.

Ostatnia edycja:
Do góry