reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Malwisia, no jak nie urok, to przemarsz wojsk normalnie.
Bidulko, uważaj na siebie. A nie lepiej było wziąć zwolnienie lekarskie? Jak Ty będziesz dojeżdżać do pracy i pracować?

Maila właśnie odebrałam i jutro będę działać.

reklama
Agusia bardzo mi przykro :-( już z pracy chciałam pisać ale nie mogłam :-( trzymaj się i jak najbardziej pogadaj z lekarzem o scratchingu. Nie gniewaj się ale z Twej starej przygody z siadaniem na gwoździu to nieźle się uśmiałam ;-):-D

Malwisia faktycznie pech :-( ale z tą kliniką to nie poddawaj się i walcz o ivf

Lawendowy też wydaje mi się że nie ma co badać PRG bo i tak dużo bierzesz już leków i zrobiłaś co mogłaś. Teraz 'tylko' cierpliwie czekać do bety i oczekiwać ciąży :-) będzie dobrze ;-)

Kasik jak szaleństwa w spa? ;-) dostałaś coś wyjątkowego od M? :-)

Witajcie koleżanki, potrzebuję Waszej pomocy. Byłam dzisiaj na wizycie kwalifikacyjne w Gynecentum w Katowicach. Czytałam o Blue i Gizas że naciągi na chlamydię ale mnie też naciągali, najgorsze jest że o tym wiedziałam i dałam się wrobić.
Miałam iść zrobić Amh i tsh a pani w rejestracji wystukała że do zapłaty mam 946zł pytam się za co no więc mi mówi - wizyta+ Chl. trochomat+ mycoplasma+ ureaplasma+ wymaz z pochwy+ Amh+ Tsh+ anty - tpo. Ja jej mówię że to chyba nie potrzebne a ona mi gada, że P. Dr zaleca cały komplet badań do kwalifikacji.
Nie mam czarno na białym jak to wygląda:wściekła/y:.

Jestem taka zła, przyniosłam jej moje wypisy + zdjęcie z HSG to twierdzi że ze zdjęcia nic nie widać a z opisu wynika że wszystko ok. To może nie mam drożnych jajowodów i IUI nie wychodziły.
Może mam jakiegoś polipa albo coś i moje inv nie wychodziło i chce mi zrobić histeroskobie + drożność jajowodów.

Histeroskopia kosztuje jedyne 1100zł lub histeroskopia zabiegowa jakby coś usuwali 1400zł, drożność 400zł. Ale po co mi drożność.
To mnie zanim zakwalifikują do programu kosztować to będzie koło 3000zł :szok: normalnie ryczeć mi się chce.
Na jutro jestem umówiona do Dr w Antrum i teraz nie wiem czy rezygnować z wizyty czy iść na konsultację ( u niego robiłam inv) - tak myślę, że pójdę zobaczę co mi powie?

Ewis na moje oko to Cię po prostu naciągają. Nie daj się, walcz o badania refundowane, należy nam się!

Smerfeta w spa jest super. Od M dostałam 3 beadsy błękitne (do bransoletki z apartu) i kwiaty. Zaliczyliśmy już popołudniowe przytulanki, byliśmy na kolacji, teraz winko w łóżku i lulu. Jutro podróż sentymentalna po Iławie, chcemy znaleźć hotel w którym byliśmy 19 lat temu, to tam straciłam dziewictwo ;-):-D Pójdę poszukam, może jeszcze gdzieś leży :-D;-):-D

Dziękuję wszystkim za życzenia :tak::-)

Blue cieszę się, że masz plan, kibicuję Ci z całego serca :tak::-)

Ewis, a czy te badania są konieczne i niezbędne do kwalifikacji do programu MZ?! czy to tylko wymysł kliniki, żeby pacjenci zapłacili, bo oni wiedzą, że i tak każdy pacjent zrobi wszystko, bo mu zależy. Ja nie płaciłam za nic innego, prócz AMH i FSH.
W klinice zrobili mi tylko badania potrzebne do znieczulenia, bo całą wirusologię miałam z poprzedniego podejścia.
Mam tylko nadzieję, że nie płaciłaś za te badania?
Takie praktyki należy zgłaszać do MZ. Jak chcesz, to ja numer mam, bo już raz dzwoniłam.

Kasik a ty do wyra do męża a nie tu na forum nałogu:) no dziewictwa to raczej juz nie znajdziesz ahahahahah ja próbuje was doczytac na bierząco,, ale kuzyn stara mi sie wypełnić wolny czas aż za bardzo:) jutro znowu plan dnia napięty, ale priorytetem jest spotkanie z lawendowym :)
ewis kochana ewidentne naciagają was na kasę!
!Malwisia jakiś trudny czas masz teraz, ale pamiętaj ze po burzy wychodzi słońce !!!
Ja nie wiem co sie dzieje z tymi klinikami, ńiech sie cieszą ze maja takie zamówienie na in vitro!, więc zarabiają, lekarz powinien byc dla pacjentki i jej pomagać w tym wszystkim sie odnaleźć a nie!!
nasz doktorek , lawedowego i moj, robi wszystko dla pacjentki, nawet scratching endo miałysmy , gorzej z panią z recepcji i pigułą.
Dobranoc dziewczynki i miłego dnia jutro poproszę zeby każda na twarzy,igłą uśmiech!

Ostatnia edycja:
lawendowy - podaj mi proszę numer tel.
Zapłaciłam :no:. Czytam, że Gizas i Blue były już zakwalifikowane i zapłaciły ale klinika oddała im kase. Ja jeszcze nie jestem zakwalifikowana. Czekam na Amh i TSH no i nieszczęsną resztę. Za wizytę zapłąciłam 200zł z USG.
Kurde ręce mi opadają.
A jak jest z tą histeroskopią? czy wiecie czy to może być na fundusz? czy specjalnie mnie będą przeciągać, żeby zrobić histo i wyciągnąć kase.

reklama
Do góry