reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

mmm... większych zastrzeżeń nie mam, personel bardzo miły, lekarz kompetentny.....jedynie co mnie wkurza, to to, że w razie jakiegokolwiek wypadku lekarz karze Ci pisać smsa, na którego nie koniecznie odpisuje....
U mnie drugie podejście zakończyło się klapą, dlatego, że wszystkich traktują szablonowo- te same leki i te same dawki....
Teraz na szczęście jestem mądrzejsza i w razie czego to wykłócę się o swoje!!!!

Chodzisz do dr Ziółkowskiego? Jakim protokołem szłaś? Wszystko tak na prawdę jeszczeprzedemną, ale okropnie się denerwuję

reklama
Ja juz po pierwszek w zyciu punkcji.do przezycia;) czekam do soboty na transfer. Genna przykro mi.... a @mika nie martw sie, bedzie dobrze.ty mi przetarlas szlaki, trzymam kciuki:)

Tak, chodzę do doktora Z. To miły człowiek, chociaż humorzasty i trzeba się do tego przyzwyczaić. Szłam krótkim protokołem, wszystko naprawdę tak szybko się potoczyło, że nawet nie wiem kiedy. Mieliśmy 5 zarodeczków....zostały już tylko 3....
Wszystko Ci będą tłumaczyć, o wszystko pytaj jeśli czegoś nie wiesz lub masz jakieś zastrzeżenia..... Oni nie mają wieloletniego doświadczenia, ale może lepiej, bo każdą pacjentkę traktują bardzo dobrze, przynajmniej w moim odczuciu....

rzeczywiście obsługa jest sympatyczna, chociaż mam trochę zastrzeżeń jeśli chodzi o Z. U nas na początku problemem był czynnik męski (teraz dr podejrzewa też pco u mnie), w każdym razie nawet nie bardzo chciał szukać przyczyn słabej armii, od razu zalecał in vitro. A kiedy zapytałam o rządowy program dofinansowania był zwyczajnie nieprzyjemny (fakt, że pytałam o to w marcu).
Czy dobrze widzę, że w ciągu 5 dni miałaś dwa transfery?
Możesz mi jeszcze napisać ile zapłaciłaś za eki i gdzie kupowałaś?

O tym, że dr Z nie leczy czynnika męskiego wiem od swoich znajomych. Wiem, że wszystkich lekarzy proponujących męskie operacje traktuje jak szarlatanów i znachorów he he. Mnie się to podoba, bo nie owija w bawełnę i mówi prosto z mostu. Ma konkretny plan i tego się trzyma. Wszystko zależy od punktu widzenia- ja spotkałam już lekarza, który przy każdej wizycie mówił coś innego.....
Jeśli chodzi o leki to wydałam coś koło 2000zł, ale ja miałam krótką stymulację (mam AMH ponad 4) bo szybko zareagowałam na leki. Kupowałam je w tej zielonej aptece obok kliniki, bo tam mnie odesłali. Teraz leki podrożały niestety.....farmaceuci wyczuli interes.....
a, już poprawiłam sygnaturkę!

Też mam nadzieję, e szybko pójdzie :) nie wiesz, czy w Gamecie mają, już jakieś ciąże w programie?
Kiedy masz kolejny transfer?

a jak to jest dokładnie z badaniami, które Z zleca do programu? faktycznie są bezpłatne? i kiedy się podpisuje umowę, przed zrobieniem badań, czy po?

Witam!
Dziewczyny gdzie Wy się podziewacie, co tu taki spokój?
Melduję, że zniosłam dziś 17 jajek, transfer w środę na godź. 13. Po punkcji miałam wizytę i lekarz powiedział, że kilka pęcherzyków niedojrzałych, dostałam luteinę i duphaton. Pozdrawam

reklama
Mnie zależało na czasie, badania robiłam zanim klinika podpisała umowę, więc prawie za wszystkie płaciłam. Wiem, że niektóre są finansowane, ale w niektórych przypadkach doktorek zleca dodatkowe, nie wymagane przez program i trzeba je robić na własny koszt. Poza tym niektóre badania robi się w konkretny dzień cyklu i mnie nie zawsze chciało się jechać do Kielc, koszt był czasem mniejszy niż paliwo....
My umowę podpisywaliśmy w momencie posiadania kompletu badań.

Do góry