reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczyny kompletuję papiery na środę i mam dokument pt: "Informacje dotyczące stanu zdrowia pacjenta", zapisałam sobie, że lekarz rodzinny ma to wypełnić ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy oby na pewno dobrze zrozumiałam :confused: W rejestracji powiedzieli, że mój lekarz ma to wypełnić ale może chodziło o prowadzącego gina? Zgłupiałam już, wstępnie umówiłam się do rodzinnego na jutro ale nie wiem czy się nie wygłupię. Dziewczyny z Invikty - kto Wam to wypełniał? Tam są takie dane jak: waga, wzrost, ciśnienie, przebyte choroby, alergie itp.

Dziewczyny kompletuję papiery na środę i mam dokument pt: "Informacje dotyczące stanu zdrowia pacjenta", zapisałam sobie, że lekarz rodzinny ma to wypełnić ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy oby na pewno dobrze zrozumiałam :confused: W rejestracji powiedzieli, że mój lekarz ma to wypełnić ale może chodziło o prowadzącego gina? Zgłupiałam już, wstępnie umówiłam się do rodzinnego na jutro ale nie wiem czy się nie wygłupię. Dziewczyny z Invikty - kto Wam to wypełniał? Tam są takie dane jak: waga, wzrost, ciśnienie, przebyte choroby, alergie itp.

ja też dostałam taką informację, że lekarz rodzinny ma to wypełnić i aby jemu ułatwić sprawę wypełniłam sama, ciśnienie zmierzyłam tuż przed wizytą, wpisała mi je pielęgniarka, a lekarz tylko się podpisał i przystawił pieczęć, ale żeby było ciekawiej kiedy chciałam oddać wypełniony już druk w pokoju nr 13 w Invikcie, to pani powiedziała że to jest niepotrzebne i mam go do dziś, może kiedyś się przyda :rofl2:

Cześć kobietki
Pomału przenoszę się do Was z wątku o IUI.
Jestem po 4 zabiegach. Obecny cykl stymulowany, ale na naturalnych staraniach. Za jakieś 10 dni będę miała kwalifikacje.
Czy możecie mi wskazać jakąs stronkę, artykuł, blog dzięki któremu mogłabym się lepiej przygotować na ten ważny krok. Chodzi mo o to, żeby wszystkie informacje były w jednym miejscu. Oczywiści czytam Was i troszke inne fora i już wiele wiem, ale chciałaby tak "w kupie".

Czy możecie mi wskazać jakąs stronkę, artykuł, blog dzięki któremu mogłabym się lepiej przygotować na ten ważny krok. Chodzi mo o to, żeby wszystkie informacje były w jednym miejscu. Oczywiści czytam Was i troszke inne fora i już wiele wiem, ale chciałaby tak "w kupie".

nie wiem czy o takie informacje ci chodziło, ale podaję linki, które zawierają informacje z pierwszej ręki czyli pochodzące z Ministerstwa Zdrowia ;-):
invitro.gov.pl | Ministerstwo Zdrowia
https://www.premier.gov.pl/files/pr...dnienia_pozaustrojowego_na_lata_2013_2016.pdf

oraz informacje dotyczące procedury w Invikcie:
http://www.invitro24.com/programy-in-vitro-w-klinice-invicta/program-rzadowy-na-lata-2013-2016/

Cześć dziewczyny. Czytam Was od jakiegoś czasu :) Również zakwalifikowałam się do programu, ale niestety dopiero na polowę przyszłego roku, dlatego punkcja i transfer to narazie dla mnie odległy temat, ale lubię tu zaglądać, bo widzę, że niektóre historie mają szczęśliwe zakończenia, a to napawa optymizmem...którego czasami niestety brak... Trzymam za NAS kciuki i Gratuluje wszytkim szczęśliwym MAMA, którym już się udało :)

Dzięki Czarna, ale chodziło mi o procedure ivf ( przepraszam faktycznie trochę źle napisałam ), wytyczne ministerstwa znam.
szukam info co krok po kroku mam robić aby się wszystko dobrze odbyło np u was doczytałam, że w w trakcie stymulacji trzeba pić ogrom wody i coś o diecie wysoko białkowej. Obecnie jestem ok 14 dni przed nowym cyklem i mam nadzieje, że już będę stymulowana ale może istnieje coś co mogę zrobić przez te kilkanaście dni

reklama
Do góry