reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik, 3 lekarzy robiło transfery.Stencel, Szczyptanska i 2-nazwisk. Na zmianę. Ludzi było dużo. Masówka. Ale opóźnienia nie było jako takiego. Ja miałam na 15.30 a o 16 byłam już w aucie na parkingu. Nie widziałam sie z Kasią. Nie wiem jak Ona wygląda. Jakaś Kasia się kręciła bo coś tam z akupunkturą było nie tak, ale nie wiem czy to była akurat ona.
Pytałam o tą ewakuacje to mówiła piguła że jedną dziewczynę transportowali po punkcji do szpitala wojewódzkiego.Masakra jakaś !

Genna, ja sama byłam w szoku jak ją zobaczyłam. Tez pierwszy raz taką widzę. Nie kuś mnie z tą betą wcześniej ;-) Specjalnie nie wzięłam weryfikacji... Co prawda dziś jestem twarda... ale co będzie za 6 dni to ja nie wiem......:-D

Ostatnia edycja:
reklama
LIPIEC :

22.07.2014 Kotuska transfer
22.07.2014 KasiaMakaronik transfer
22.07.2014 Agulla podglądanko
22.07.2014 Magda wizyta u genetyka

23.07.2014 Kasik transfer
23.07.2014 Jazzabell transfer
24.07.2014 Magda wizyta w klinice
24.07.2014 Milena wysoka beta
24.07.2014 Mycha punkcja
25.07.2014 Wanesska wizyta
25.07.2014 Syllkaa wizyta
28.07.2014 Mimozama wizyta i scratching endo
28.07.2014 DW wysoka beta
30.07.2014 Genna kolejne spotkanie z obcym

SIERPIEŃ:

01.08.2014 Kotuska wysoka beta
01.08.2014 KasiaMakaronik wysoka beta
02.08.2014 Marikka wizyta
04.08.2014 Magda wizyta
06.08.2014 Medalikara badania prenatalne
11.08.2014 Kasik81 wizyta

Dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
Kotuska a co było nie tak z akupunkturą? Bo ja też chcę wziąć i mnie teraz przestraszyłaś :-( Podejrzewam, że ta nowa anestezjolog może nie robi a tamta jest na urlopie. Weryfikację miałam wziąć ale może rzeczywiście nie będę się stresować (czy zdążą mi w moim ulubionym labo podać wyniki do godziny weryfikacji) i niepotrzebnie wydawać pieniądze (na betę 3 dnia i estradiol niewiadomo po co), sama sobie zbadam progesteron ze 2 razy i wystarczy. W końcu już taką wiedzę i doświadczenie mamy, że to co nam mówią przez telefon jest dla nas oczywiste. Zresztą jak będę miała wątpliwości napiszę do swojego doktorka, przecież nie odmówi odpowiedzi ;-):-D

Wkońcu usiadłam spokojnie :)
Jestem po wizycie u pani genetyk. Oczywiście weszłam z 40 minutowym opóźnieniem ale to już pikuś ;)
Jak to powiedziała przemiła pani dr nie mam się czym stresować przy takich liczbach.
Ryzyko zespołu Downa 1:16839
Zespołu Edwarda 1:38325
Zespołu Pataua 1:38714
Wszystkie pomiary maleństwa w środku normy ;)
Jedyne zalecenia/uwagi to USG w 16tc i echo serca dzidzi na które już wtedy kazał się dr umówić oraz informacja o wolnej przestrzeni która wtedy miała 71mmx19mm.
Zapisana jestem na USG połówkowe na 12.09 to będzie końcówka 21tc.

Milena, ja po becie na wizycie byłam po równych 2 tygodniach ale serduszka jeszcze nie było ale 5 dni później już było...

Kasik, niebawem ty będziesz na prenatalne jeździć ;) te bociany coś ci tam odrzuciły zapewne :) (u mnie się to sprawdziło, bocian spacerował po ogrodzie i wyszło pozytywnie).

Wieksza część kamienia spadła mi z serca ale jakieś obawy zawsze pozostaną...

reklama
Magda7891, cieszę się, że z maleństwem wszystko dobrze :-)
A odnośnie bocianów, w niedzielę leciał tak nisko, że omal nie odbił się od szyby mojego samochodu, a ja prowadziłam hehe ;-) Oby to był dobry znak ;-)

Do góry