reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Kasik, ja zawsze liczylam wartość bety najprościej: wartość mnozylam X2 co 48h. Bo wiadomo, ze beta rosnie rożnie, u jednych szybciej, u innych wolniej, ale najcześciej coś koło tego. Czyli jak miałas 100 w pn, to ok. 200 we środę, 400 w piątek itd....

i oczywiscie nieśmiertelne pytanie - jak często robic bete? Haha... Jak jestes silna psychicznie to zrób tylko 2 razy, ja tam robiłam wiecej razy, bo sie martwilam, tym bardziej, ze poprzednim razem beta słabiej przyrastala i skończyło sie źle, wiec miałam stresa.

Ja już po wizycie. Estradiol 302, progesteron 0,7. czyli estradiol o 100% więcej po 2 dniach, ale to ciągle mało. Dr pow. że spokojnie, jeszcze urośnie. pęcherzyki też rosną, może będzie co pobrać. w poniedziałek wizyta i decyzja kiedy punkcja. ściskam Was mocno i trzymam mocno kciuki, oby wszystko było u Was ok.

Dziewczyny ja tak na szybko bo brak czasu, beta 10 dpt 205 czyli przyrost prawidłowy :-):tak::-) Obudziłam się rano ze skurczami, pobolewa mnie podbrzusze a ja mam dzisiaj tyle pracy ale będę się oszczędzać, obiecuję, palcem tylko pokazywać będę i dopilnuję wszystkiego. Niestety progesteron mi spadł z 43 na 25 więc zwiększę sobie podjęzykową. Estradiol zrobiłam i jest 1317 ng/l. Na tym kompletnie się nie znam jaki powinien być :baffled:

Nie wytrzymałam i pobiegłam dzisiaj rano na bete -przypomnę 10 dpt -zarodki z drugiej doby.
I ....
wynik HCG-beta 105,6 :szok:
myślałam ze będę płakać tylko jak okaże sie że nic z tego :-)

Dziewczyny ja tak na szybko bo brak czasu, beta 10 dpt 205 czyli przyrost prawidłowy :-):tak::-) Obudziłam się rano ze skurczami, pobolewa mnie podbrzusze a ja mam dzisiaj tyle pracy ale będę się oszczędzać, obiecuję, palcem tylko pokazywać będę i dopilnuję wszystkiego. Niestety progesteron mi spadł z 43 na 25 więc zwiększę sobie podjęzykową. Estradiol zrobiłam i jest 1317 ng/l. Na tym kompletnie się nie znam jaki powinien być :baffled:

Kasik, beta super !!! Estradiol tez ok. Natomiast PRG do poprawy ! Koniecznie pod język i dowciapnie zwiększ sobie. Na skurcze koniecznie no-spa 3x1 i magnez. I pij dużo wody i więcej się oszczędzaj !

Jazzabell, betka super !!! Gratulacje !!!

Ostatnia edycja:
Jazzabell, gratulacje!

Kasik, pięknie ;)

A mi ciocia która mnie z pół roku nie widziała dzisiaj pocieszyla tak "łoj Madziu będzie chłopok bo urody to ci nie zabrał" :)
Ciekawe czy wróżba się sprawdzi ;)

Jazzabel gratuluje ;) teraz kciuki za przyrost :)
Kasik cudnie twoja beta rośnie wiec proszenie oszczędzać jak to na szrfową przystało :) progesteron moze sibe zwiekszyć pewnie kropek albo kopki wysysają go z ciebie :) haha

reklama
Jazzabell - gratulacje!

Ja się melduję po transferze. Dostałam jednego kropka klasy 3AA i teraz pozostaje już tylko czekać...

Do góry