reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik to mam nadzieję, że już po wszystkim, że to jakieś podrażnienie. Na wszelki wypadek raus do domu i leżeć ;-)

Kotuska prof Malinowski nie omawiał każdego wyniku z osobna i do komórek NK w ogóle nie odnosił się, bo u mnie ich poziom był ok. Może umów się do dr Suchanek. Mój dr mówił że jest ona świetna jeśli chodzi o poronienia, więc pewnie będzie w stanie zaradzić i dobierze tak leki by maleństwo zostało z Tobą

reklama
Agulla przypomnij w jakiej klinice jesteście , a o jakiej ewentualnie myślałaś ? Zacznij brać suplementacje na poprawienie , jakości i ilości komorek, zmiana kliniki, laboratorium duzo daje !!!
Kasik Mimo iz jestes w ciazy to Masz na dupsko!!!!!! Miałaś
Odpoczywać kobito !!!!

Ostatnia edycja:
Smerfeta a jaki Ty miałaś wynik NK ? No własnie ta lekarka mówi, że ich immunolog ( Suchanek ) twierdzi że powinno być 12 %.
Skoro NK było ok to na co brałaś encorton ?

Kotuska w UCK moje kom NK wynosiły 14%, zaś u prof Malinowskiego miałam różne badania na kom NK. Wg "Oceny subpopulacji limfocytów" Test IMK Komórki NK wynoszą 5%, zaś w badaniach komórkowych aktywność komórek NK po 2 godz mam 21,2% ale tu norma jest wysoka bo do 33,5. Prof nie skomentował w ogóle tych wyników tylko przeszedł do tych co wyszły mi nieprawidłowo, czyli do:
p. ciała przeciw tyreoglobulinie (TGA), Limfocyty supresor CD3+/CD8+, p.ciała przeciwjądrowe (ANA) - te wszystkie mam za wysokie,
zaś za niskie mam cytokiny (interferon gamma, wskaźnik IFN/IL-4, wskaźnik IFN/IL-10).
Encorton biorę na zawyżone przeciwciała a na TGA biorę euthyrox

Nie pamiętam niestety jaki poziom kom NK uznaje dr Suchanek. Może Kasik będzie pamiętać?

Smerfeta u mnie norma to też 33 % według rozpiski. Niby NK w ciązy się podnoszą ale chodzi o to że jedne atakują a jedne nie i to akurat zaatakują czy nie to nie można na razie stwierdzić. Dlatego na wszelki wypadek zbijają je sterydami. Martwi mnie to Bhcg bardziej. Sama nie wiem co mam już o tym myśleć.

Kasik, byłaś u Suchanek? Co ona mówiła na NK?

A może któraś z dziewczyn była u immunologa i pytała o NK ?

Ostatnia edycja:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! :szok: Dziewczyny!!
Miałam robić betę dopiero we wtorek ale nie wytrzymałam i zrobiłam wczoraj w 7dpt - wynik: 27,96 mlU/ml !! :szok:

Pojechałam do szpitala sama, zrobiłam, potem odebrałam wynik a potem wróciłam do domu i wręczyłam mojemu M. malutkie skarpeteczki (leżały w szufladzie kupione od 2012, wiem, wiem - pomysł kiczowaty ściągnięty z amerykańskich filmów i strasznie oklepany ale co tak - tak właśnie to sobie wyobrażałam i nie chciałam żeby przez ivf ten moment wyglądał inaczej) - pomyślał pewnie początkowo, że mi odbiło że już je kupiłam bo przecież nic nie wiadomo ale mu wtedy pokazałam wynik i oboje ryczeliśmy ze szczęścia a potem wpadliśmy w popłoch że przecież nie możemy się jeszcze cieszyć bo nie wiadomo co będzie dalej.... No właśnie i tu moje pytanie do Was - doktor chciał betę z wtorku (10dpt) ale wiem z Waszych wypowiedzi że powinno się ją powtarzać co 48 godzin, czyli powinnam iść jutro, tak? Nie chciałam do niego dzwonić w weekend i zawracać mu głowy a teraz nie wiem co robić - HELP!

Kasik trzymam kciuki żeby wszystko było oki, nie martw się na pewno to przejdzie :)
Hania39 powiedz mi kto jest Twoim lekarzem prowadzącym w gamecie i czy jesteś zadowolona? bo tak mysle przenieść się tam. Kiedyś leczyłam się w Gamecie w Rzgowie. Został mi jeszcze jeden mrozaczek na Polnej, mam nadzieje że za 3 tyg wrócę po niego :tak: ale jak się nie uda to zmieniam klinikę, bo w Poznaniu długo się czeka na drugie podejście.

Chloe gratuluję;) co do powtórki bety nie pomogę bo jeszcze nie doszłam do tego etapu:)

reklama
Enni - dzięki ale na razie potrzebuję potwierdzenia albo i trzech kolejnych dowodów na to, że coś się faktycznie dzieje bo nie mogę w to uwierzyć a i cieszyć się póki co boję. Bo ta beta przecież taka dość malutka chyba, nie?

Do góry