reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Ja już w łóżku.
Krwawienie nasililo się po tej mojej wycieczce na bete.no i mam też małe zawroty głowy.
Boziu pomóż mi

Anuszka niestety duzo dziewczyn krwawi jeżeli były to transfery świeże, jestes po stymulce, wiec jakis krwiak z jakiegoś pozostałego pęcherzyka albo tzw wolna przestrzeń moze krwawić , pozostaje lezenie i przyjmowanie leków, weź sobie magnez w razie co na skurcze macicy i no spe tez możesz, a do tego tyyyyylko lezenie i odpoczywanie , ewentualnie wyprawa do toalety :) kiedy wyniki ?

Leże leże
No spe wzięłam rano
Wyniki będą o 13 ale dr będzie dopiero o 14.30 w klinice i wtedy ma do mnie dzwonić albo tak jak w piątek dopiero o 18!
Dlatego myślę że może pojadę tam na tą 14.30 wezmę swój wynik i jak jest przyrost to poproszę o przyjęcie mnie na wizytę na Usg i po L4
Ach

Dziwczynki kciuki za dzisiejsze wizyty :-)
Anuszka mam nadzieje że to nic powaznego i że beta bedzie pięknie rosnąć ;-)
Genna czujesz juz ruchy maleństwa? Ja juz sie robie niecierpliwa, wiem ze to jeszcze wczesnie ale juz bym chciala cos poczuc.

Anuszka krwawienie się nasiliło bo jak leżałaś krew zalegała i musiała wylecieć. Dlatego mój doktorek nie jest zwolennikiem leżenia a polegiwania. Wstawaj co kilka godzin do toalety bo co ma wylecieć i tak wyleci, a jak się nie ruszasz dłuższy czas to później wizyta w toalecie wiąże się z ogromnym stresem. Czekamy na piękny przyrost betki. Mi doktorek powiedział, że 20% kobiet w ciąży krwawi i plami i najczęściej przyczyna nie zostaje zdiagnozowana a wszystko jest ok więc głowa do góry.

Anuszka, trzymam kciuki za przyrost bety. Tak jak dziewczyny pisza, plamienia to jeszcze nic złego ale mimo wszystko trzeba zwolnić tempo. L4 jak najbardziej wskazane, natomiast nie licz na usg. Przy małych wartosciach bety i tak nic lekarz nie zobaczy. Za tydzien, najwczesniej bedzie coś widac i jest to całkowicie prawidłowe.

Natanka, bardzo mocno trzymam kciuki za przyrost Twojej bety. Daj znac jak bedzie wynik koniecznie !

Madzia, ale ten czas leci. Juz połowa za Tobą, to teraz już z górki. Ciekawe jak Twój kropuś dzis sie bedzie prezentował. Pewnie to już mały człowieczek.

A ja dzis wizytę mam u mojego profesorka. stresa mam juz od rana. Byłam na badaniach i oczywiscie nieomieszkałam zrobiec bete przy okazji reszty. No i moja beta z dzis 72030. Norma dla 9 tyg. to conajmniej 63800. Tak wiec w normie się mieszcze ale szału nie ma.
najważniejsze to USG, dlatego dalej jeszcze mnie stres trzyma.Wizyta dopiero na 17 więc cały dzien w oczekiwaniu....

Ostatnia edycja:
reklama
Kotuska83 - normalnie jesteś maniaczką bety :-D Się nie stresuj, za niedługo zobaczysz swój skarbek.
anuszka - też myślę, że na USG może być jeszcze za wcześnie ale o L4 jak najbardziej powinnaś poprosić.

Do góry